2009. április 28-án tartotta bemutatkozó tájékoztatóját a KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. Gondozásában életre hívott  KÜRT Akadémia. A tájékoztatón  dr.Kürti Sándor alapító-elnök szólt a kezdeményezés hátteréről és célkitűzéseiről, a KÜRT Akadémia oktatói, köztük  dr.Mérő László  matematikus, pszichológus, publicista adott betekintést az induló programokba.

 

2009. április 28-án tartotta bemutatkozó tájékoztatóját a KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. Gondozásában életre hívott  KÜRT Akadémia. A tájékoztatón  dr.Kürti Sándor alapító-elnök szólt a kezdeményezés hátteréről és célkitűzéseiről, a KÜRT Akadémia oktatói, köztük  dr.Mérő László  matematikus, pszichológus, publicista adott betekintést az induló programokba.

Mit is jelent ez a kezdeményezés?

dr.Kürti Sándor  elmondta, elismert, a maguk területén kiemelkedően sikeres oktatók és üzletemberek fogtak össze, hogy létrehozzanak egy friss és izgalmas tananyaggal indító oktatási intézményt, a KÜRT Akadémiát.  A KÜRT csoport részeként működő Akadémia célja olyan képzések megvalósítását tűzte zászlajára, amelyek hiánypótló megoldást jelentenek üzleti és informatikai területen egyaránt.  Az alapítók célkitűzéseit jellemzi szlogenjük:  „intellektuális kalandtúra". Az Akadémiai alapítói között találhatók a KÜRT Zrt. tulajdonosai, szakemberei és olyan személyiségek, mint dr. Mérő László pszichológus, publicista.  Az Akadémia indító képzései között találjuk az üzleti coaching, az etikus hackelés és az információbiztonság témakörét, ezek „műhelytitkaiba" engednek betekintést a hallgatóknak a 2009. szeptemberében induló foglalkozások.

Az alapító-elnök kifejtette,  elmúlt 20 évük folyamatos építkezéssel telt. 

Ennek két fő területe;

A gazdasági tevékenység, azon belül az információ-biztonság. Ezen a területen mozogva, technológiákat fejlesztenek és értékesítenek.A cég saját adatmentési technológiáját folyamatosan alakítja, ezt kívánja meg az adattárolás technológiájának rendkívül gyors változása, jellemző módon ezen a területen csak a technológiai folyamat elnevezése az, ami változatlan maradt.  A fentiek fényében, a KÜRT-nek 10 ezernél is több adattároló megoldásra van kidolgozott adat-helyreállítási módszertana.  Ezt a tudásukat értékesítik szolgáltatásként és know-how-ként.  A cégnél az adatmentési szolgáltatást katasztrófa bekövetkezése utáni kármentésként fogalmazzák meg.

Információbiztonsági szolgáltatásuk másik, ma már lényegesen nagyobb területét a kármegelőzésre és a prevencióra (informatikai katasztrófa-megelőzésre)  vonatkozó, 6-8 éve folytatott  üzleti tanácsadás  jelenti. 

Közel 50 idevágó szolgáltatási termékük létezik, közülük jó-néhány általánosan ismert (nem tekinthető „akadémiai szintű" terméknek), de van néhány igen jelentős egyedi termékük, melyre ez már elmondható és más nem tudja nyújtani az adatmentésben,  mint pl. a kvalitatív kockázat-elemzés,   az  érzékenységvizsgálat, vagy az üzleti intelligencia terén a korrelációs logelemzés.   Az integrált biztonságra vonatkozó megoldásaikban még sok lehetőség rejlik, de nem jelent jelenleg profit-termelő erőt.

Ezen elsőre nehezen értelmezhető fogalmak mögött korszerű, igen értékes szolgáltatás-jellegű termékek húzódnak meg,  melyeket Nyugat-Európában és a Közel-Keleten is értékesít a KÜRT Zrt.  Elmondható azonban, hogy ezen termékek eladása sajátos, preventív (megelőző) jellegük miatt igen nehéz.

Az informatikai bajok jelentkezésükkor dokumentálhatók, a kárelhárítás kimutathatóan szükségszerű, így erre a tevékenységre többnyire található pénz, a kármegelőzésre viszont alig jut.

Kürti Sándor meghatározása szerint, a KÜRT Akadémia egyik célja nem más, mint az információbiztonsági kultúra terjesztése, „nem középiskolás fokon".  Más szóval:  olyan szakemberek képzése, akik az információbiztonság kockázatait képesek megérteni, felmérni, és saját stratégiai döntéseikbe beépíteni.

Az építkezés másik területe a szervezetépítés

A vezető elmondta, folyamatosan építették szervezetüket, de megmaradtak egy szűk területen;  saját tőkéből növekednek és erős partnerkapcsolatokat építenek ki.  Büszkék az általuk kialakított szervezetépítő kultúrára, sok hivatalos elismerést is kaptak, olyanokat, mint az Innovációs Nagydíj, az Üzleti Etikai Díj, a Családbarát Munkahely,az Egészséges Munkahely. 

További tennivalókat látnak maguk előtt a felelősségteljes gondolkodásban, a csapatmunkában, a legkülönfélébb együttműködésekben, s egy sor, a szervezeti kultúrát érintő kérdésben.  Megnyerve a feladatokra olyan kiválóságokat,  mint Mérő Lászlót és csapata,  a KÜRT Akadémia joggal bizakodhat további céljának elérésében, s 

a szervezetépítési kultúra magas szintű fórumává válhat.

Üzleti és informatikai képzések a KÜRT égisze alatt

A KÜRT Zrt. saját húsz éves sikertörténetére, felhalmozott tudására alapozott, amikor a hazai üzleti és oktatói elit néhány személyiségével összefogva létrehozta a KÜRT Akadémiát.  A kezdeményezés olyan elismert gondolkodók, gyakorló szakemberek együttműködésével valósult meg, akik személyükkel, az általuk képviselt témákkal és tananyaggal is garantálják az új oktatási intézmény színvonalát, az ott megszerezhető tudás felhasználhatóságát.

A KÜRT Akadémia olyan szellemi műhely, ahol izgalmas és érdekes üzleti és informatikai témákkal ismerkedhetnek meg a résztvevők, komoly szakmai hírnévvel rendelkező oktatók vezetésével, gyönyörű környezetben. A KÜRT Akadémiára az adott területen elméleti és gyakorlati alaptudással egyaránt felvértezett jelentkezőket várnak, akik mester szintű képzés keretei között újszerű ismereteket és gyakorlatias, a piacon azonnal forintra váltható tudást szeretnének szerezni. A hallgatók speciális, az üzleti életben és az informatika területén egyaránt hiánypótlónak számító képzések közül válogathatnak. A KÜRT Akadémia hallgatói részeseivé válnak egy kivételes oktatói-hallgatói közösségnek, ahol a neves oktatók mellett hallgatótársaik tapasztalataiból és tudásából is profitálhatnak. A jelentkezőkkel szemben támasztott elvárások miatt a képzéseken való részvétel felvételihez kötött.

Az érdeklődők számára a KÜRT Akadémia nyílt napot tart 2009. május 22-én.  Ezen a napon az alapító

dr. Kürti Sándor és dr. Mérő László mellett valamennyi oktató és szervező jelen lesz, az érdeklődők kötetlen, „kedvcsináló" beszélgetés formájában ismerkedhetnek meg az oktatókkal, a tananyaggal és az oktatásnak helyet biztosító, minden igényt kielégítő KÜRT székházzal. A nyílt napon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet az info@kurtakademia.hu email címen lehet megtenni.

Frankó Csuba Dea, marketing igazgató és dr. Mérő László ismertette, milyen képzések közül lehet választani a KÜRT Akadémián?

Üzleti coach (BC) képzés- dr. Mérő László, dr. Baracskai Zoltán

Többek között dr. Mérő László neve fémjelzi a sikeres múltra visszatekintő képzést, amely ez év őszétől a KÜRT Akadémia keretein belül fogadja hallgatóit. dr. Mérő László vallja,  a coach munkáját nem az méri, hogy megfogadják-e a tanácsait vagy sem, mivel nem a tanácsadás a feladata.  A coach munkáját egyetlen dolog minősíti:  hívják-e újra, hívják-e mások is; kíváncsiak-e arra, ahogyan ő látja az üzleti és emberi problémákat, amit ő tud hozzátenni a vezető gondolkodásához.A jó coach jól ismeri az üzleti guruk legújabb gondolatait, és ezért képes egy sikeres vezető számára új távlatokat nyitni.  Úgy gondolják, hogy a KÜRT Akadémiával számukra és a coachképzés számára is új távlatok nyílnak.

A képzés időtartama:  2 szemeszter

Indulása:  2009. szeptember

Etikus hacker képzés – Frész Ferenc

Az etikus hacker csak úgy lehet sikeres, ha képes egy lépéssel a rosszfiúk előtt járni. Ez az egy esélye van, hogy teljesítse megbízatását. Nem elég ismernie az információk és rendszerek biztonságát fenyegető technológiákat, képesnek kell lennie előre látni az újabb és újabb fenyegetettségeket. A KÜRT Akadémia képzése erre a küldetésre készíti fel a hallgatókat, lehetőséget kínálva a jelentkezőknek az informatikai rendszerek megfelelő információbiztonsági szintjének tudatos megteremtésére.

Ez a képzés két formában indul:

1. Szemeszter jellegű képzés

Időtartama:  2 szemeszter

Indulása:  2009. szeptember

Azoknak az informatikai szakembereknek szól, akik részletesen kívánnak megismerkedni az etikus hacker szakma technológiáival és technikáival.  Az egyéves képzés végén a végzősök képesek lesznek önálló projekteket végrehajtani, a legjobbak pedig munkalehetőséghez juthatnak a KÜRT Zrt.-nél.

2. Tréning jellegű képzés

Időtartama:  2×5 nap

Indulása:  2009. szeptember

A rövidített, tréning jellegű képzés hallgatói megismerhetik a komplex vállalati informatikai rendszereket, valamint az információbiztonságot fenyegető veszélyeket és támadási módokat. Elsajátíthatják azokat a módszereket, taktikákat és stratégiákat, amelyekkel hatékonyan és eredményesen ismerhetik fel, előzhetik meg és védhetik ki a rosszindulatú támadásokat.

Kockázatarányos védelem képzés – Oroszi Norbert

Mire van szüksége egy vezetőnek az informatikával kapcsolatban? A működés- és az információbiztonság összehangolt, költséghatékony megvalósítására. Olyan taktikai és stratégiai eszközökre, amelyek segítségével reális képet kap cége informatikai rendszerének teljesítményéről és biztonságáról.

A képzés időtartama:  2×4 nap

Indulása:  2009. szeptember

A KÜRT Akadémia képzéseinek a KÜRT új, budaörsi székházában található rendezvény- és oktatóközpont ad otthont.  A legkorszerűbb technikával felszerelt konferencia- és oktatótermek az oktatási programok színvonalához méltó helyszínt biztosítanak.

Kiket várnak ezekre a képzésekre?

Olyan embereket, akik valamelyik témakörben az átlagon felüli kiváncsiságot mutatnak, informatikai alapképzettséggel, ill. biztonsági tapasztalattal rendelkeznek, s a felsőoktatásnak ezen új ágában kívánják kipróbálni magukat, megfelelve a felvételi vizsga etikai, biztonsági és egyéb kitételeinek. Tehát; szűrővel dolgozik a felvételinél a szervezet, de hivatalosan akkreditált diplomát ad.

Milyen tanfolyami díjakra lehet számítani?Az etikai hackelés :   kb. másfél millió Ft, egy másik,  2×5  napos tanfolyam  mintegy  450 ezer Ft-ba kerül.

A KÜRT Akadémiáról  és a képzésekről:

www.kurtakademia.hu

http://www.kurt.hu/

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük