A Kaspersky Lab bejelentette a Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows és a Kaspersky Security Center megjelenését. Az új végponti védelmi rendszert és eszköztárat azzal a céllal hozták létre, hogy a Kaspersky Lab vezető vírusvédelmi szakértői által kidolgozott intelligens biztonsági megoldások révén a vállalatok felkészülhessenek a legújabb veszélyforrásokra.

 

A Kaspersky Lab bejelentette a Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows és a Kaspersky Security Center megjelenését. Az új végponti védelmi rendszert és eszköztárat azzal a céllal hozták létre, hogy a Kaspersky Lab vezető vírusvédelmi szakértői által kidolgozott intelligens biztonsági megoldások révén a vállalatok felkészülhessenek a legújabb veszélyforrásokra.

 

„Az új verzió olyan átfogó végponti megoldást biztosít, amely hézagmentesen integrált biztonsági modulokból áll. A valós idejű, felhő alapú védelmet intelligens, proaktív végponti biztonsági megoldással egyesítettük. Így olyan biztonsági központot hoztunk létre, amely vállalati mérettől függetlenül védelmet nyújt a legfrissebb informatikai fenyegetések, például a célzott támadások ellen is, s ezzel hozzájárul működési hatékonyságuk javításához" – mondta el Petr Merkulov, a Kaspersky Lab termékigazgatója.

 

A Kaspersky Lab szakértelmén és kiegyensúlyozott földrajzi elterjedtségén alapuló, mélyreható védelem a rosszindulatú programokkal szembeni IT-biztonsági funkciók széles körével egészül ki. Ilyen például az Application Control (alkalmazás-ellenőrzés), a Web Filtering (webes tartalomszűrés) és a Device Control (eszközellenőrzés). A Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows integráltan kapcsolódik egy számítási felhőn alapuló biztonsági keresőrendszerhez, amely valós idejű frissítésekkel biztosítja a védelmet az új és ismeretlen fenyegetésekkel szemben, miközben támogatja a szükséges alkalmazások egyedi engedélyezését is.

 

A Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows az AV-Test.org tekintélyes német független kutatási központ által végzett első teszteken már bizonyította hatékonyságát. A teszteken összesen hét, különböző szállítótól származó nagyvállalati biztonsági megoldást vizsgáltak, és a legmagasabb pontszámot a Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows kapta. A Kaspersky Lab nagyvállalati biztonsági megoldásai sikeresen felismerték a széles körben elterjedt rosszindulatú szoftverekből vett minták 100 százalékát, blokkolták az összes nulladik napos támadást, és a legjobb eredményt érték el az aktív rosszindulatú programok felismerésében, illetve azok eltávolításában a fertőzött gépről. A Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows részletes teszteredményei a következő címen olvashatók: AV-Test.org.

 

Globális információbiztonsági kockázat

A Kaspersky Lab kutatása

 

A jelentés szövege angol nyelven

 

Tipikus nagyvállalati IT-biztonsági hibák

 

Tanulmány letöltése

A Kaspersky Endpoint Security 8 for Windowst az újonnan fejlesztett Kaspersky Security Center menedzseli, amely a korábbi Kaspersky Administration Kit helyébe lép. Az új felügyeleti konzol számos új funkciót biztosít az átfogó ellenőrzés és kezelhetőség érdekében. A virtuális mellett támogatja a fizikai környezeteket is, valamint a vállalati növekedésnek megfelelően méretezhető.

 

 

A Kaspersky Lab által nemrégiben végzett felmérés szerint a vizsgálatba bevont vállalatok 91%-a szembesült legalább egy információbiztonsági incidenssel az elmúlt 12 hónap során. A vállalatok közel egyharmada nyilatkozott úgy, hogy a rosszindulatú programok miatt érzékeny adatokat veszítettek el.

 

Jóllehet a biztonsági fenyegetések leggyakoribb formáját a rosszindulatú programok jelentik, a felmérésbe bevont vállalatok csak 70 százaléka épített ki teljes körű védelmet a rosszindulatú programokkal szemben, 3 százalékuk pedig semmiféle védelemmel nem rendelkezik.

 

A legújabb közvetlen  fenyegetések között előfordulnak potenciálisan veszélyes szoftversebezhetőségek, hálózati (így célzott és elosztott túlterheléses) támadások, adathalászat vagy levélszemét. Az internetes bűnözők elsősorban a fejlődő piacok nagyvállalatait veszik célba.

 

A rosszindulatú programoktól való védelem mellett a legtöbb vállalat aktívan használ ügyféloldali tűzfalmegoldásokat és a sebezhetőséget ellenőrző, illetve programfrissítő eszközöket egyaránt.

 

A valóban hatékony vállalati infrastruktúra megvalósításához azonban egy minden végponti eszközre kiterjedő biztonsági szabályzatot is érvényesíteni kell. Az alkalmazott programok, a hálózati tevékenységek és a külső eszközök ellenőrzése csökkenti az érzékeny adatokhoz való jogosulatlan hozzáférés veszélyét, így alkalmas potenciális anyagi veszteségek megelőzésére.

 

 

A Kaspersky Security Network alapelvei

 

Tanulmány letöltése – angol nyelven

 

Alkalmazásindítás- és eszközellenőrzés

 

Tanulmány letöltése – angol nyelven

 

A virtualizációs technológiák előnyei

 

Tanulmány letöltése – angol nyelven

 

A Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows és a Kaspersky Security Center új verziói az új vagy továbbfejlesztett funkciók hézagmentes használatával intelligens védelmet biztosítanak. A legfontosabbak ezek közül:

 

 • Továbbfejlesztett védelem: Az új antivírus-motor olyan, továbbfejlesztett, mintaelemzésen alapuló vírusaláírás-felismerő technológiát használ, amely kisebb frissítések mellett is hatékonyan ismeri fel a rosszindulatú programokat. A System Watcher (Rendszerfigyelő) modul folyamatosan nyomon követi a programok aktivitását és képes helyreállítani a rosszindulatú programok által okozott károkat.
 • Számításifelhő-integráció: A Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows integráltan kapcsolódik a Kaspersky Security Network számításifelhő-alapú veszélyforrás-adatbázisához, amely közel valós időben gyűjti és terjeszti a fájlokkal, az URL-ek megbízhatóságával és a rosszindulatú programokkal kapcsolatos információkat. A Kaspersky Lab termékei és technológiái több mint 300 millió felhasználónak nyújtanak védelmet, megközelítőleg egyenletes megoszlással az öt földrészen. Így kiegyensúlyozott az „érzékelők" globális lábnyoma, valamint a termék információkkal rendelkezik az egyes régiókra jellemző fenyegetésekről is.
 • Az alkalmazás-ellenőrzési (Application Control) és egyedi engedélyezési (Whitelisting) funkciók ellenállóbbá teszik a vállalatokat a célzott támadásokkal szemben, mert a rendszergazdák szabályokat alakíthatnak ki:
  • bizonyos alkalmazások, alkalmazáskategóriák engedélyezésére vagy tiltására az alkalmazásindítás-ellenőrzési (Application Startup Control) funkció segítségével;
  • az egyes alkalmazások működésének nyomon követésére és korlátozására az alkalmazások jogosultság-ellenőrzése (Application Privilege Control) révén; és
  • az alkalmazások sebezhetőségeinek nyomon követésére, illetve ezek prioritásainak megállapítására az Application Vulnerability Monitor révén. A rendszergazdák így központosított kimutatásokat kapnak a telepített szoftverek legkritikusabb sérülékenységeiről és az azokhoz kapcsolódó esetleges kockázatokról.
 • Végponti ellenőrzés Az alkalmazások ellenőrzésén túl az új megoldás hatékony ellenőrzési lehetőséget nyújt az eszközök és a webes tartalmak szűrésére is, így a támadási felület csökkentése érdekében támogatja a vállalati biztonsági politikák érvényesítését. ezzel a támadási felületeket csökkenti. Az eszköz-ellenőrzés (Device Control) lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy olyan rugalmas és granuláris biztonsági politikákat alakítsanak ki, amelyek a berendezésekhez kapcsolódó jogosultságokat egyedi sínek, eszköztípusok vagy egyedi eszköz-sorozatszámok alapján kezelik. A webes tartalmak szűrése (Web Filtering) segítségével letilthatók a rosszindulatú kódot tartalmazó webhelyek vagy egyéb nemkívánatos tartalmak. A webalapú veszélyforrásokkal szembeni védelem mellett a Web Filtering segítségével az internethozzáférés kimagaslóan biztonságos, ami különösen fontos a távolról vagy nem állandó helyről dolgozó alkalmazottak esetében.
 • Az intelligens személyi tűzfal (Personal Firewall) és a behatolásjelző rendszer (Intrusion Detection System) fokozott biztonságot nyújt a hálózati támadásokkal szemben, függetlenül a kapcsolat típusától vagy helyétől.
 • Kezelhetőség, méretezhetőség és a virtualizáció támogatása A Kaspersky Security Center olyan átfogó, központosított biztonságfelügyeleti rendszer, amellyel azonnali intézkedéseket támogató kimutatások készíthetőek az informatikai biztonság minden területén. Az új felügyeleti megoldás maximálisan méretezhető és a Security Center adminisztrációs szerkezetén belül támogatja a virtualizációs megoldásokat.

o       Kezelhetőség: A Kaspersky Security Center egy központi felügyeleti és rendszerbe állítási felület a Kaspersky Lab végponti biztonsági megoldásai számára. Előre meghatározott szabályok és beállítások révén képes azonnali védelmet nyújtani, illetve finomhangolási műveletekkel  támogatja a pontosabb és egyedi védelmi formákat is.

Virtualizációs támogatás és méretezhetőség: A Kaspersky Security Center teljes egészében méretezhető és optimalizálható virtuális környezetek számára, valamint támogatja a VMware virtuálisgép-kezelését. A Kaspersky Lab megoldásai nem perzisztens virtuális gépekre is telepíthetők. A rendszer emellett opcionálisan lehetővé teszi kétszintű adminisztrációsszerver-hierarchia létrehozását is egyetlen fizikai kiszolgálón. Ezzel csökkenthetők a működési költségek, és könnyen méretezhető biztonságfelügyeleti rendszer hozható létre.  A funkcióhoz nem  szükséges külső szállítók által fejlesztett virtualizációs eszköz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük