A Mövenpick Csoport kizárólagos leányvállalata, a svájci érdekeltségű Marché International étteremlánc Ausztriában terjeszkedik: a mai napon megnyitotta Ausztria legnagyobb autópályamenti pihenőhelyét Marché Schwechat néven, a bécsi S1-es sztráda mentén.

 

A Mövenpick Csoport kizárólagos leányvállalata, a svájci érdekeltségű Marché International étteremlánc Ausztriában terjeszkedik: a mai napon megnyitotta Ausztria legnagyobb autópályamenti pihenőhelyét Marché Schwechat néven, a bécsi S1-es sztráda mentén.

A Marché Schwechat vendégeinek, köztük az áthaladó nyaralóknak, családoknak, üzleti ügyfeleinknek vagy akár a régió szomszédos országaiból (például Magyarországról) érkezőknek széles választékot, gyakorlatilag minden igényt kielégítő friss ételeket és frissítő italokat kínál a külső bécsi körgyűrű S1-es autópálya-szakaszán.

A 14 hónapos építési munkálat és a 3,5 millió eurós befektetést követően a most megnyitott pihenőhely lesz a legméretesebb Ausztriában, és naponta több mint 4000 látogatót várnak, akik a több mint 100 fős személyzettől udvarias kiszolgálásra számíthatnak.

A Marché International augusztusban jelentette be, hogy hat, magas minőséget képviselő éttermet nyit Magyarországon a MOL legforgalmasabb, autópálya melletti töltőállomásain. A Marché éttermei fontos mérföldkövet jelentenek majd a hazai vendéglátóipar fejlődésében, hiszen ezáltal jelenik meg az első, autósokra specializálódott európai catering vállalkozás a magyar vendéglátás országúti szegmensében. Az első MOL-kutakon levő Marché éttermek előreláthatólag 2008 elején kezdik meg működésüket. Az éttermeket a következő években az igények függvényében továbbiak követik Magyarországon és a régió egyéb országaiban egyaránt.

Ausztria legnagyobb pihenőhelyének ékköve a 330 ülőhelyes MarchéTM Freshness Étterem lesz. A látványkonyhában élenjáró MarchéTM hangulata piactéri étkezést idéz, hiszen az ételek a vendégek szeme előtt készülnek. Így megfigyelhetik a főzési technikákat, vagy személyesen meggyőződhetnek a helyi és szezonális termékek frissességéréről.

A széles skálájú ételek azonnali, piactéri bódéban történő elkészítése által megtapasztalhatják az egészségtudatosságot, sőt lehetőségük nyílik számos tésztaétel, sütővasról való grill specialitás, zöldségek, saláták, levesek, sütemények és még sok egyéb más élvezetére is. A Marché International szigorúan betartja az elkészítés és a minőségellenőrzés merev szabályait. Az összes hozzávaló és fogás rövid, szorosra szabott időkereten belül kell, hogy elkészüljön és kerüljön az asztalra. HA többféle salátára van igény, ezek különálló kis tálkákban készülnek el. A tésztaételekhez szükséges metéltek folyamatosan, frissen főnek, akár otthon. Amennyiben a mindig kézzel facsart gyümölcsleveket négy órán belül nem tudjuk értékesíteni, újabb adagokkal helyettesítik őket. Semmit sem melegítik újra, nincs raktározást célzó tömeggyártás.

A MarchéTM Natural Péksége friss süteményeket, kenyeret, pogácsákat, tortákat kínál, kiegészítvén ezzel a Marché Schwechat profilját. Pékségükben kizárólagosan a tradicionális pékségek szokásaihoz és hagyományaihoz igazodva sütnek. Ez annyit tesz, hogy a tésztánk 100%-osan természetes alapanyagokból készül, és nem tartalmaz semmiféle sütőpor keverékeket, sem adalékanyagokat. A pékségük számára vásárolt liszt ebben a régióban készül, helyi malmokban.

Másik fontos minőségi ismertető, hogy a tészták elegendő hosszú kelési idővel rendelkezik. Ez lehetővé teszi, hogy kenyerünk természetes íze teljes mértékben kibontakozzon, ami bár kicsinek tűnik, mégis jelentős különbség. Minden nap frissen és széles választékban sülnek egészséges kenyereik.

 

Nivel számunkra fontos a gyerekeknek szóló barátságos légkör megteremtése, a Marché Schwechat-ban mind bel-, mind pedig kültéren játszótereket nyitottak számukra. A játszóterek megtervezésénél nagy hangsúlyt fektettek az anyaghasználatra, mint például a fa elemekre. Mindezen felül széles skálájú gyermekmenük is kaphatóak a piactéren.

A MarchéTM előkékkel, luftballonokkal, festőkészletekkel és a menükhöz járó apró meglepetésekkel teszi különlegessé az élményt a gyermekek számára, így támogatva az idelátogató családokat. A vezető bébiételt gyártó céggel, a Hipp-pel együttműködve lehetőséget nyújt arra, hogy a legfiatalabb látogatók pihenőjévé is váljon, így az elcsigázott szülők is pihentető látogatást tehetnek a Marché Schwechat-ban. A gyors, de mégis diszkrét kiszolgálás eredménye, hogy nem csak az egyedülálló, de a csoportosan idelátogató vendégek is otthon érezhetik magukat.

A MarchéTM Freshness Étterem szomszédságában található egy 30 ülőhelyes kamionos pihenő. A kamionsofőrök itt tévézéssel, biliárdozással, avagy játékgépekkel kapcsolódhatnak ki. A bár 24 órában áll a vendégek rendelkezésére és egy 130 ülőhelyes Burger King® étteremmel egészül ki az étkezési paletta. Nem felejtették el a sportos beállítottságú vendégeiket sem, a Schwechat-i pihenőhely tesztvezetési pályával várja őket, amelynek tervezett megnyitási ideje 2008 tavaszára datálódik.

A Marché International egy háromcsillagos szállodát is üzemeltet a Schwechat-i pihenőhelynél. A hotel négy szintjén 76 szoba áll a vendégek rendelkezésére, ebből kettőt mozgássérült vendégek elszállásolására terveztek. Megtalálható itt továbbá három, a legmodernebb eszközökkel felszerelt, 200 ember befogadására alkalmas előadóterem is. Mindezek mellett a bécsi Schwechat-i repülőtér közelsége, könnyű megközelíthetősége, az ingyenes parkolás és a szállodai szobák kínálata remek választássá avanzsálja a hotelt, legyen szó üzleti találkozókról vagy különleges alkalmakról.

Az új OMV benzinkút és a VIVA közel 1200 m²-es területen terül el. Öt kúttal rendelkezik, amelyek különböző gázolaj minőségekkel szolgál a különböző autótípusokhoz. Emellett a kamionok részére rendelkezésre áll négy nagyteljesítményű, illetve további két AdBlue-t és földgázt kínáló kút is. A szomszédságában elterülő 75 ezer m²-es parkoló 200 teherautó, 20 busz és 350 autó befogadására képes. Az egy minőségi kávézó légkörével bíró friss árukat és kávét kínáló új VIVA 130 m²-en ad otthont minőségi termékeknek. Az új OMV a hét minden napján nyitva tart éjjel-nappal.

A Marché International a Mövenpick csoport divíziója. Autópályák, repülőterek és vonatállomások mellett üzemeltet gasztronómiai vállalkozásokat az alábbi márkanevek védjegye alatt: MarchéTM ,Cindy's Diner és Mövenpick éttermek. 2006-ban a vállalat 262.5 millió CHF-es eladást ért el Németországban, Ausztriában, Svájcban és Szlovéniában. Jelenleg megközelítőleg 2500 alkalmazottal bír.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük