http://www.cplusd.hu/http://www.cplusd.hu/ Az idén 8. alkalommal jelentkezik a közép-európai térség egyik legjelentősebb védelmi szakkiállítása a C+D. A katonai és polgári biztonság témakörében rendezett seregszemle november 28-tól december 1-ig várja a szakembereket, illetve a záró – szombati – napon az érdeklődő nagyközönséget a Budapesti Vásárközpontban. A Magyar Védelmiipari Szövetség és a Honvédelmi Minisztérium, mint a kiállítás fővédnökei biztosítják a magas szintű hazai és nemzetközi szakmai hátteret.

http://www.cplusd.hu/http://www.cplusd.hu/ Az idén 8. alkalommal jelentkezik a közép-európai térség egyik legjelentősebb védelmi szakkiállítása a C+D. A katonai és polgári biztonság témakörében rendezett seregszemle november 28-tól december 1-ig várja a szakembereket, illetve a záró – szombati – napon az érdeklődő nagyközönséget a Budapesti Vásárközpontban. A Magyar Védelmiipari Szövetség és a Honvédelmi Minisztérium, mint a kiállítás fővédnökei biztosítják a magas szintű hazai és nemzetközi szakmai hátteret.

Az idén – most második alkalommal – már a nagyközönségre is számít a C+D Nemzetközi védelmi ipari és repülés szakkiállítás. A szakkiállítás több programja ehhez az új rendhez igazodik, s a cégek az utolsó napra is tartogatnak bemutatókat, de a műszaki, technikai, szakmai értelemben vett „nagy durranásokra" már a nyitáskor lehet számítani.

A kiállítás nyitónapján a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont területén – a tervek szerint – bemutató repülést hajt végre a hazai fejlesztésű, egyedülálló felderítő képességekkel rendelkező high-tech robot helikopter. A szárazföldi erők legújabb fejlesztésű eszközei a HM statikus bemutatóján tekinthetők meg, sőt egy tűzszerész járőrhajó is „kiköt" a C+D-n!

A C+D szakkiállítást Szekeres Imre honvédelmi miniszter nyitja meg november 28-án 9.30-kor a Vásárközpont „B" pavilonjában.

Érdekességek a C+D 2007 kiállításon

A HM szervezésében „Versenyezzünk együtt a jövőért" címmel szervezett konferencián november 29-én 18 előadást tartanak neves hazai és külföldi szakemberek. A témák között: „A védelmi ipar perspektívái", „A haderőképesség fejlesztésének kihívásai", „A nemzeti kutatás technológia perspektívái" A haditechnikai korszerűsítés irányai a Magyar Honvédség képességfejlesztési koncepciójának tükrében.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a 2007. évi Szakkiállítást kísérő programok keretében a Magyar Védelmiipari Szövetséggel közös szervezésben üzleti konferenciát tart „Üzletszerzés és stratégia" címmel november 30-án.

A konferencia két főbb témaköre

–          A hazai cégek számára Magyarország NATO és EDA tagságából származó üzletszerzési lehetőségek

–          A magyar védelmi és biztonsági ipar fejlesztésének stratégiája.

Helyszíne a B pavilon Médiaterem. A konferencián való részvétel díjmentes, előzetes regisztrációhoz kötött.

A Combat újdonságai

A cég 1992-ben alakult alapvetően azzal a céllal, hogy a fegyveres erők, testületek és rendészeti szervek részére modern, naprakész technikai felszerelést szállítson. Ezt a tevékenységet a testületek visszajelzései alapkán, közmegelégedéssel végzi. Jelentős világcégek választották a Combat Kft. -t Magyarországi képviselőjüknek.

A cég számos USA-beli és európai cég kizárólagos képviselője hazánkban, melyek közül az alábbiak jelennek meg termékeikkel a C+D kiállításon:

–         AirRobot (Újdonság: fedélzeti kamerarendszerrel felszerelt helikopter)

–         American Body Armor (könnyű súlyú, modern lövedékálló mellények, pajzsok, sisakok)

–         ANT (Újdonság: mini Mace típusú EOD vizesvágó berendezés)

–         ASP (bemutató paprika spray, bilincsek, botok, lámpák, stb.)

–         Aimpoint (különféle fegyverirányzékok)

–         Brugger & Thomet (cső alá szerelhető 40mm gránátvető fejlesztése az AMMSZ gépkarabélyra)

–         CODE-3 (különböző megkülönböztető jelzések, fényhidak)

–         FLIR (kézi és különféle mobil felderítő és megfigyelő éjjellátó eszközök)

–         HARRIS (kommunikációtechnikai eszközök)

–         Heckler & Koch GmbH. (maroklőfegyverek, géppisztolyok-karabélyok, mesterlövész puskák)

–         Med-Eng Systems (Canada, EOD újdonságok: toronylövész védőfelszerelés, különféle mobil -és gépjármű fedélzeti rendszerére kapcsolható személyhűtő felszerelések)

–         PSE CODE-3 (megkülönbözető jelzések, lámpák, stb.)

–         Remotec (Újdonság: Andros F6A típusú EOD robot)

–         SCOTT (demo maszkok, szűrők)

–         Simunition (fegyver-átalakítók, élő lövészeti bemutató)

–         Surefire LLC. (lámpák, USA)

–         Telerob (Újdonság: TR 0906 Telerob típusú EOD robot)

–         VALLON GmbH. (fém-robbanóanyag, kábítószer keresők)

–         TR Equipment (deszantos bábu teljes felszerelésben)

A Combat a kiállítás ideje alatt tűzszerész robot alkalmazási tréning, és Simunition lövészet bemutatót tart.

Gránit Design

A cég a Petzl kötéltechnikai eszközeivel, speciálisan a harcászathoz kifejlesztett, professzionális fejlámpákat, egyéni felszereléseket mutat be. Ezek az eszközök nagy biztonsággal vethetők be, ha azonnal és időveszteség nélkül kell beavatkozni, amikor az időjárástól és egyéb körülményektől függetlenül kell cselekedni, amikor városi vagy természeti környezetben, éjszaka vagy nappal egyaránt sor kerülhet az akcióra.

ENOK Páncélozott jármű

A német ACS Armoured Car Systems GmbH. bemutatta az "Enok" teljesen páncélozott járművet, mely megfelel a GFF1 védettségi osztálynak.

Ez a jármű a teljesen védett Monocoque felépítménnyel és egyéb védettséget biztosító egységekkel a Daimler AG által gyártott Wolf G/BR461 alvázon került kialakításra.

A jármű erősített alvázzal, állandó összkerék-meghajtással, megemelt 5,4 tonna összsúllyal, 1 tonna teherbírással rendelkezik.

A többféle kivitel (3, 5 ajtós) esetén is biztosított a légi szállíthatóság.

Automatikus sebességváltó, ESP, ASR,ABS, stb.. szükséges szereltségek a modern járműveknél, melyeket ezen terepjáró jármű sem nélkülözhet. A fejlesztéseknél különös figyelmet fordítottak a sokoldalú kivitelre, az utastér kialakítására.

Az ABC szellőzés-védelem, a klímaberendezés, a MultiVoltage stb. csak egy része a felszerelhetőségeknek.

Úgyszintén lehetséges védett fegyverzettartó forgóállvány felszerelése. A megfelelő üléskialakítások, az állítható fejtámla, hadifelszereléssel is biztosítja az utasok kényelmét.

A sokoldalú alkalmazhatóság, a hosszú távú logisztikai rendszerhez való kapcsolódás révén a Wolf alvázon az „Enok" a csapatok részére egy megfelelő járművet biztosít.

A kooperáló gyárak Daimler AG és ACS elvárják, hogy az „Enok" (mely név védetté tétele folyamatban van) az alkalmazhatóság, a megbízhatóság és az élettartam révén kedvelt lesz az üzemeltetőknél.

Dräger Safety

A Dräger Safety AG & Co. KGaA a világ egyik vezető vállalata a személyi védőfelszerelések és a gázméréstechnikai berendezések fejlesztésében, gyártásában. Több mint 40 leányvállalata és 70 szerződött partnere tevékenykedik a világban. 2006-ban a Dräger Safety forgalma elérte az 586 millió eurót.

A kiállításon is megtekinthetők lesznek a következő termékcsoportjaik

A Bundeswehr és a Dräger Safety kapcsolata az „ABC-védelem", a „kollektív védelem" ABC-szűrőberendezések általános működési elve a következő eszközöknél:

FUCHS felderítő páncélos

Páncélos tarack 2000

Leopard II

Hordozható védelem (ABC-védősátor)

A Dräger Safety részvétele a „jövő gyalogosa" projektben

MASK 2000 új katonai gázálarc

Aknakereső és katonai búvárok búvárfelszerelései ( zárt- és nyitott rendszerű )

Oxy K30 (oxigénes mentőkészülék), páncélosokban, a hajókon használatos tűz esetén környezeti levegőtől független védelmi menekülő készülék

Vegyi felderítő eszközök:
Személyi gázveszély-jelzők
Mobil felderítő robotok

MULTI IMS (Ion Mozgékonyság Spektrométer) C-Detektor

Harcigáz-érzékelő csövecske

NBC MASTER (vegyvédelmi ruha)

Alcotest légzési alkoholmérők

Katonai és rendőrségi sisakok

Menekülő kámzsák

PALOS ENGINEERING&Consulting

A SPIKE rakétacsalád a páncéltörő/többfunkciós fegyverrendszerek legújabb generációját képviseli, amely a tüzelj és felejtsd el (fire and forget), illetve az észleld a tüzet és frissíts (fire observe and update) képességeket közepes hatótávolságú SPIKE(MR) teljes 2500 méteres, a nagy hatótávolságú SPIKE (LR) a 4000 méteres, illetve a kiterjesztett hatótávolságú SPIKE (ER) a 8000 méteres preciziós pontosságával ötvözi. A SPIKE alap üzemmódja a tüzelj és felejtsd el.

A kezelő befogja a célt és indítja a rakétát. A rakéta fejlett kettős-üzemmódú (CD ÉS IIR) keresőfeje önállóan követi a célt.

A tüzelj és felejtsd el üzemmódot kiegészítve a SPIKE LR és ER egy kétirányú száloptikás kommunikációs kapcsolat révén egyedüllálló észleld a tüzet és frissíts üzemmódot is kínál. Ez az adatkapcsolat a célra közelítő rakéta keresőjfejéből érkező videó képet továbbítva teszi lehetővé a kezelő számára a célpont optimalizálását, a célnak az indítást követő megváltoztatását, avagy a feladatnak a röppályán történő megszakítását.

http://www.cplusd.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük