Steve Jobs lemondott az Apple vezérigazgatói posztjáról. Az új vezérigazgató Tim Cook, Jobs-t pedig az igazgatótanács elnökévé választották

Steve Jobs lemondott az Apple vezérigazgatói posztjáról. Az új vezérigazgató Tim Cook, Jobs-t pedig az igazgatótanács elnökévé választották


 Az Apple igazgatótanácsa 2011. augusztus 24.-én  bejelentette, hogy Steve Jobs lemondott vezérigazgatói posztjáról, és az igazgatótanács Tim Cook-ot, az Apple korábbi operatív igazgatóját nevezte ki a vállalat új vezérigazgatójának. Jobs-t az igazgatótanács azonnali hatállyal elnökévé választotta, és egyúttal Cook is csatlakozik a tanácshoz.

„Steve különleges látnoki képességei és vezetői erényei megmentették az Apple-t, és a világ leginnovatívabb, legértékesebb technológiai vállalatává tették" – fogalmazott az Apple igazgatótanácsának nevében Art Levinson, a Genentech elnöke. „Steve számtalan ponton és formában segítette az Apple sikerét, amivel lenyűgözte és inspirálta az Apple kiemelkedően kreatív munkatársait és világszintű vezetői csapatát. Az igazgatótanács elnökeként Steve a jövőben is az Apple-t fogja segíteni sajátos meglátásaival, kreativitásával és inspiráló erejével."

„Az igazgatótanács teljes meggyőződéssel állítja, hogy Tim a lehető legjobb választás a vezérigazgatói szerepre" – tette hozzá Levinson. „Tim az Apple-nél eddig eltöltött 13 éve alatt kimagasló teljesítményt nyújtott, és minden tettében figyelemre méltó képességeket, illetve helyes döntéseket láttunk."

Jobs 2011. augusztus 24.-én nyújtotta be lemondását az igazgatótanácsnak, és határozottan ajánlotta, hogy a tanács hajtsa végre utódlási tervét, és Tim Cook-ot nevezze ki vezérigazgatóvá.

Operatív igazgatóként Cook korábban a vállalat globális kereskedelmi és operatív tevékenységeiért felelt, beleértve az Apple ellátási láncának, az értékesítési tevékenységeknek, valamint a szolgáltatási és támogatási tevékenységeknek a teljes körű menedzselését, valamennyi piacon és országban. Emellett az Apple Macintosh részlegének vezetőjeként tevékenykedve kulcsszerepe volt a stratégiai viszonteladói és szállítói kapcsolatok folyamatos fejlesztésében, biztosítva az egyre növekvő piaci igények által megkívánt rugalmasságot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük