2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

MEK Könyvolvasó: saját könyvtár a mobilon

2 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/53449"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image1_389.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="49" /></a></span>Az Országos Széchényi Könyvtár keretében működő Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) felismerve a mobilplatformokban rejlő lehetőségeket összefogott a Nokiával, és ennek eredményeképpen már elérhető a Könyvtár mobilalkalmazása az Ovi Áruházban. A <a href="http://store.ovi.com/content/161623">MEK Könyvolvasó</a> mobilalkalmazásnak köszönhetően Nokia felhasználók ezentúl a mobilon is kialakíthatják saját, személyre szabott, könyvtárukat.</p> <p> 

Az Országos Széchényi Könyvtár keretében működő Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) felismerve a mobilplatformokban rejlő lehetőségeket összefogott a Nokiával, és ennek eredményeképpen már elérhető a Könyvtár mobilalkalmazása az Ovi Áruházban. A MEK Könyvolvasó mobilalkalmazásnak köszönhetően Nokia felhasználók ezentúl a mobilon is kialakíthatják saját, személyre szabott, könyvtárukat.

 

Az Országos Széchényi Könyvtár keretében működő Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) felismerve a mobilplatformokban rejlő lehetőségeket összefogott a Nokiával, és ennek eredményeképpen már elérhető a Könyvtár mobilalkalmazása az Ovi Áruházban. A MEK Könyvolvasó mobilalkalmazásnak köszönhetően Nokia felhasználók ezentúl a mobilon is kialakíthatják saját, személyre szabott, könyvtárukat.

 

A MEK alkalmazásával akár a mindennapi ingázás közben is beszerezhetünk egy könyvet anélkül, hogy könyvtárba kellene mennünk. Legyen szó szépirodalomról, szórakoztató vagy kötelező olvasmányról, az alkalmazás segítségével több mint 4500 kötet áll rendelkezésünkre. A folyamatosan bővülő mennyiség jobb áttekinthetősége érdekében kereshetünk a könyvek között akár cím, szerző vagy kategória alapján. A letöltött kötetek az alkalmazáson belül kialakított saját polcunkra kerülnek, így azokat bármikor megnyithatjuk, valamint a könyvjelző funkciónak köszönhetően az olvasást ott folytathatjuk, ahol abbahagytuk. A Nokia nagyképernyős okostelefonjain álló vagy fekvő módban is olvashatók a letöltött kötetek, mindezt megkönnyíti a felhasználó által választható betű- és háttérszín.

 „Azzal, hogy az interneten elérhető szolgáltatásunkat okostelefonokra is kiterjesztettük, rengeteg olyan felhasználót érhetünk el, akik már nem csak a világhálóról szerzik be az információkat, szükséges anyagokat, hanem mobiltelefonjukat használják erre a célra" – mondta el Dr. Vonderviszt Lajos, az Országos Széchényi Könyvtár E-szolgáltatási igazgatója.

 Dankovics Tamás, a Nokia üzletfejlesztési igazgatója hozzátette: „A hazai alkalmazásokkal az a célunk, hogy a magyar felhasználók mobiljukon számukra fontos és értékes információkat érhessenek el. A MEK alkalmazásnak köszönhetően pedig okostelefonjukon saját könyvtárat alakíthatnak ki a kedvenc könyveikből és olvashatják azokat bárhol és bármikor."

 Az alkalmazás ingyenesen letölthető az Ovi Áruházból a Nokia Symbian^3 alapú készülékeire.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.