www.vatera.huwww.vatera.hu

Hódít az internetes kereskedelem, egyre sikeresebbek az online aukciók.  A magyarországi internet történetében először, egy nap alatt több, mint 100 ezer egyedi látogató keresett fel egy internetes aukciós portált (auditált forrás: Webaudit www.vatera.huwww.vatera.hu

Hódít az internetes kereskedelem, egyre sikeresebbek az online aukciók.  A magyarországi internet történetében először, egy nap alatt több, mint 100 ezer egyedi látogató keresett fel egy internetes aukciós portált (auditált forrás: Webaudit http://www.webaudit.hu/ ), hogy ritka vagy kedvező áru termékekre bukkanjon.  A vásárlás ezen új fajtája egyre nagyobb népszerűségnek örvend, az internetes felhasználók közül egyre többen kereskednek az online piacteret működtető www.Vatera.hu weboldalon.

Évről-évre egyre több háztartás rendelkezik szélessávú internetkapcsolattal, így mind többen keresik fel az online kereskedelmi oldalakat, akár csak azért, hogy kipróbálják, milyen érzés számítógép segítségével vásárolni. Az internetet egyre többen használják a különböző termékek eladására és megvételére is, mert a hagyományos kereskedelemi pontokhoz képest az online aukciós oldalakon bővebb a választék, kedvezőbb áru a kínálat és ideális lelőhelyei a különleges gyűjteményi daraboknak és régiségeknek.

Az óriási érdeklődésnek (a napi 100 ezres egyedi látogatói számnak) és a weboldal folyamatos fejlesztésének is köszönhetően a Vatera ­ a közönség és a zsűri döntése alapján ­ a 2006.évet követően 2007-ben másodszor nyerte el az Év Internetes Kereskedő-je díjat.  Magyarország vezető internetes piactere nemrégen egy másik kitüntetésben is részesült. Elsősorban üzleti és vállalatszervezési sikereinek elismeréseként a Vatera.hu Kft. a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület  oklevelét vehette át.

A Vatera.hu Magyarország legnagyobb internetes piactere, a Medián Webaudit auditált mérése alapján a leglátogatottabb e-kereskedelemmel foglalkozó oldal. A napi egyedi látogatók átlaga 90.000 felett van, a napi oldalletöltések száma megközelíti az 5 milliót.  A mért lapletöltések alapján a vatera.hu a 10 legnagyobb magyar weboldal között foglal helyet. Az elmúlt 4 hónap során a vatera.hu majdnem 70%-kal növelte a napi látogatóinak a számát.

Az oldalon regisztrált felhasználók száma meghaladja a 415 000-et, az egyedi aukciók száma pedig a 850 000-et.  Az érdeklődök 1.8 millió termék közül válogathatnak.  Az oldalra naponta átlagban több mint 107 000 terméket töltenek fel, 22 fő kategóriában.  A Vatera.hu tavalyi átmenő forgalma megközelítette a 4,9 milliárd forintot, amely a 2007. évben meghaladhatja a 6.5 milliárd forintos értéket is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük