Carlos SantanaCarlos Santana

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően a T-Mobile jövőre is megrendezi nagyszabású szuperkoncertjét, amelyen a gitárvirtuóz lesz a főszerep.

  Carlos SantanaCarlos Santana

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően a T-Mobile jövőre is megrendezi nagyszabású szuperkoncertjét, amelyen a gitárvirtuóz lesz a főszerep.

„Örömmel adhatom hírül, hogy a T-Mobile 2008-ban ismét ingyenes szórakozási lehetőséget biztosítva rendezi meg a Kapcsolat koncertet, és látja vendégül az ország minden pontjáról, vagy akár külföldről érkezőket" – jelentette be Winkler János, a T-Mobile vezetője.

A legnagyobb hazai mobilszolgáltató 2008. június 28-án 12-dik alkalommal szervezi Európa egyik legnagyobb, százezreket vonzó ingyenes zenei szabadtéri eseményét. A Városliget szomszédságában megrendezett, évről évre egyre népszerűbb Kapcsolat koncerten 2008-ban a többszörös platinalemezes és Grammy-díjas Carlos Santana Live Your Light turnéjának lemezbemutató koncertjére kerül majd sor.

A 40 éve a világ zenei élvonalában levő Santana 38 kiadott lemezének világszerte eladott 90 milliós példányszáma önmagáért beszél. Santana olyan világsztárokat követ majd az 56-osok téri nagyszabású koncert színpadán, mint Elton John, Sting vagy Bryan Adams.

A minőségi és legmodernebb hang – és fénytechnika valamint a nyugodt és biztonságos szórakozás feltételeit 2008-ban is a T-Mobile közel ezer fős szakembergárdája biztosítja.

Carlos Santana a zseniális gitár virtuóz napjaink élő zenei ikonja. Tíz Grammy-díj tulajdonosa, koncertjeit 100 millióan látták és 90 millió lemezt adott el világszerte. A legendás művész 40 éve folyamatosan a zenei élvonalban van, pályafutása során 38 albumot jelentetett meg, évről évre előadói munkásságának újabb és újabb csúcsait döntögetve. Zenéjét a rádiók, tévék többet játsszák, mint korábban bármikor és teltházas koncertjeivel körbejárja az egész világot. Titka egyedülálló és azonnal felismerhető virtuóz gitárhangzásában rejlik, mely önmagában egyesíti a hagyományos és mai értékeket.

Carlos Humberto Santana de Barragan szegény családban született 1947-ben, Mexikóban. Zenei tehetségét édesapjától örökölte, aki virtuóz 'mariachi' hegedűs volt, így először öt éves korában Santana is a hegedűhöz nyúlt, majd miután a család az USA határán fekvő Tijuanába költözött, nyergelt át a gitárra. 14 éves korában családjával San Francisco-ba költözött, ahol nagy lelkesedéssel vetette bele magát a zenei életbe és kezdett koncertekre járni, majd 1966-ban megalapította első saját zenekarát. A 'The Santana Blues Band' néven induló formáció azonnal be is robbant a zenei életbe. Santana című első albumuk '69-ben jelent meg, majd a máig ötmillió példányban elkelt 1970-es Abraxas című korong következett, 6 hétig vezetve a slágerlistákat. Albumai közül a Santana, az Abraxas, a Santana III, a Supernatural, a Shaman és az All That I Am emelkedik ki. A Supernatural 15-szörös platinaalbum lett csak az Egyesült Államokban, világszerte ennek duplája fogyott a lemezből. Az album 'Smooth' c. dala 12 héten át, a 'Maria, Maria' 10 héten keresztül állt a slágerlisták élén. Az album összesen 9 Grammy díjat zsebelt be, és ezzel minden eddigi csúcsot megdöntött. Santana lemezein olyan vendégművészek működtek közre, mint például Dido, Placido Domingo, Chad Kroeger, Alejandro Lerner, Musiq, Ozomatli, P.O.D., Sean Paul, Steven Tyler az Aerosmith-ből, Shakira vagy Seal.

Előadói munkássága mellett rászorulók iránti elkötelezettsége is legendás, feleségével 1998-ban alapították a Milagro Alapítványt, mely a hátrányos helyzetű gyerekeket támogatja, valamint Carlos tevékenyen beszállt az AIDS elleni harcba is Dél-Afrikában.

Öt évtizeden átívelő, rendkívül termékeny pályafutása során mindvégig hű maradt ars poeticájához, melyet a hagyományok, és a múlt hatásai iránti tisztelet határoz meg, valamint képessége a változások felismerésére és üdvözlésére. A latin gitármágus 2004-es legutóbbi koncertje után most a Kapcsolat koncert sztárvendégeként érkezik Magyarországra.

 http://www.santana.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük