A Zsidai család legújabb gasztronómiai kalandja ezúttal is sok újdonságot rejt magában. A Pierrot, 21, Pest-Buda, Spíler és az ÉS után a Baltazár egy űrt tölt ki Budapest életében. Egy gasztronómiai élményközpont, egy kis ékszerdoboz smart luxury boutique hotellel kiegészülve.

A Zsidai család legújabb gasztronómiai kalandja ezúttal is sok újdonságot rejt magában. A Pierrot, 21, Pest-Buda, Spíler és az ÉS után a Baltazár egy űrt tölt ki Budapest életében. Egy gasztronómiai élményközpont, egy kis ékszerdoboz smart luxury boutique hotellel kiegészülve.

A Baltazár egy intézmény szeretne válni, egy gasztronómiai lubickálóközpont a maga barátságos, befogadható és nem kihívó módján. Törzshely egy életérzésre, a hagyományos éttermi formalitásoktól és működéstől elszakadva, ide bárki betérhet reggelire, ebédre, vacsorára, nassolni vagy csak egy italra, de legfőképp csak úgy, időt tölteni, dolgozni, találkozni, a napos teraszt élvezni…

„Hangulatos macskaköves terasz, vidám, játékos légkör, vagány design, gourmet street food, faszén grill. Őszinte, autentikus alapanyagok és főleg a Kárpát Medence legizgalmasabb borai. Borbárunkban és Terra Hungarica borszaküzletünkben több mint 300 tétel található a legjelentősebb autentikus borok közül." – foglalta össze a Baltazár gasztronómiai kínálatát Zsidai Zoltán Roy tulajdonos amit igy foglalt össze:

 

Grill

Litauszki Zsolt 100%-ban csatlakozott a Zsidai csoporthoz és immár a Zsidai éttermek kreatív séfsége mellett, a Baltazárt bázis konyháját is vezeti.

 

Őszinte és hiteles alapanyagok, melyeket a kézzel készített Josper faszén grillben  készít Zsolt és csapata. „Gourmet street food, közösen fogyasztható ételek, komoly húsok és nagyszerű vegetáriánus választék. Pár szóba: egyszerű, de kreatív ételek, szívvel lélekkel." – egészíti ki Litauszki Zsolt.

A Baltazárban büszkék vagyunk a konyhánkban használt alapanyagokra és technológiai eszközeinkre:

Marha: Amerikai USDA Prime- és szárazon érlelt osztrák marha húsokkal dolgozunk. A marha kevésbé ismert, ám legizgalmasabb részeit preferáljuk, melyeket az igazi ínyencek a legtöbbre értékelnek.

Sertés: szárazon érlelt duroc sertéshúst használunk Stájerországból és duroc sertést Magyarországról. Ez a fajta Amerikából származik, igen magas minőségű, faszénen grillezve kiváló.

Kacsa: máj és comb, mely családi beszállítónktól származik Békés megyéből

Csirke: kizárólag magyar szabadtartású csirkét használunk, melyet számunkra tenyészt egy kis zalai családi gazdaság.

Szószok, lekvárok: Büszkék vagyunk arra, hogy csak házi készítésű szószokat és lekvárokat használunk, melyeket azokból a magas minőségű alapanyagokból készítünk, melyeket a konyhában egyébként is használunk.

A híres spanyol Josper Grill: a legmenőbb, manufakturálisan kézzel készülő katalán faszénes grill kemencét használjuk, mely például Heston Blumenthal vagy Gordon Ramsay konyháiban is megtalálható. Kizárólag a legmagasabb minőségű argentin faszenet használjuk grillünkben.

 

Bár – Borbár

A legfigyelemre méltóbb borok elsősorban a Kárpát-medence régióiból. Több, mint 300 tétellel a legautentikusabb borok közül. Borbár és a Terra Hungarica zászlóshajó borszaküzlete.

 

A bár a világ legextrább gin-jeiből kínál széles választékot, melyeket a szálloda kedvence Fentiman's gourmet bio tonikukkal szervíroznak. Ezekből születnek a világ legjobb Gin&Tonic-jai.

 

Hotel

Smart luxury boutique hotel, igazi ékszerdoboz, egyedi design-nal, eredeti vintage bútorokkal, képekkel, dekorációs elemekkel. Az interior egésze Somlai Tibor belsőépítész és Ipacs Géza grafikus kreatív munkáját dícséri.

 

Budapest, 1014  Országház utca 31. (Nándor utca)

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük