A Panasonic, amely tíz éve folyamatosan vezeti a vezeték nélküli telefonok globális piacát, három új, a digitális, vezeték nélküli telefonok (DECT) prémium kategóriájába tartozó  terméket mutatott be: a KX-PRX110, KX-PRX120 és a KX-PRX150 modellt, amelyek mindegyikének az okostelefonokhoz hasonló kézibeszélője van.

 

A Panasonic, amely tíz éve folyamatosan vezeti a vezeték nélküli telefonok globális piacát, három új, a digitális, vezeték nélküli telefonok (DECT) prémium kategóriájába tartozó  terméket mutatott be: a KX-PRX110, KX-PRX120 és a KX-PRX150 modellt, amelyek mindegyikének az okostelefonokhoz hasonló kézibeszélője van.

 

Innovatív, kettő az egyben otthoni telefon

A sorozat zászlóshajójának számító KX-PRX150 egyesíti a DECT telefonok vonalas hívások kezelésére alkalmas és 3G/GSM mobil hálózati kapcsolatra képes interfészét az Android operációs rendszerrel. A KX-PRX110 és a KX-PRX120 modellek szintén rendelkeznek DECT interfésszel a vonalas hívások fogadására, miközben Android operációs rendszerek futnak rajtuk.

 

A KX-PRX150 modellt a lakásban vonalas telefonként és mobiltelefonként is használhatjuk, házon kívül azonban csak mobiltelefonként működik. A KX-PRX110 és a KX-PRX120 modellek nem képesek a mobil hálózati kapcsolatra, csak otthoni telefonálásra alkalmasak. Az új modellek az Android 4.0 operációs rendszernek köszönhetően többféle kommunikációs lehetőséget kínálnak a vonalas telefonok által hagyományosan biztosított hang-kommunikáción kívül. A DECT funkciókon kívül, a telefonok kézibeszélői Wi-Fi®-vel és Bluetooth®-szal is rendelkeznek. A KX-PRX120 modelleket üzenetrögzítővel, a KX-PRX110 modellek üzenetrögzítő nélkül kerülnek forgalomba.

 

Mindhárom modellt úgy alakították ki, hogy könnyű, kompakt és kézhez álló legyen. Felhasználóik a bejövő vonalas hívásokat a lakás bármely részében tudják fogadni, ameddig csak a DECT hatósugara elér. Az érintőképernyő épp elég nagy ahhoz, hogy kényelmesen kezelhető legyen – ezzel könnyedén  egyszerűen lehet a készüléket kezelni.

 

Kettő az egyben (hibrid) kommunikáció (KX-PRX150)

A KX-PRX150 egyaránt támogatja a vonalas hívásokra szolgáló DECT interfészt és a 3G/GSM mobil hálózatot. A készülék egy 3G/GSM mobil telefonként használható házon kívül, hazatérve viszont a vonalas hívások fogadására is alkalmas vezeték nélküli telefonként funkcionál.

 

A telefonkönyv a mobil és a vonalas funkció között megosztható, vagyis nem kell a névjegyeket külön kezelni. Ez egyben azt is jelenti, hogy bejövő hívás esetén a hívó száma mind a vonalas, mind a mobil interfészen megjelenik.

 

Házon kívül a DECT funkció kikapcsolható, így csökkenthető a telefon energiafelhasználása.

 

Hazatérve a KX-PRX150 telefon automatikusan kapcsolódik a bázisállomáshoz és rögtön értesít a nem fogadott hívásokról és üzenetekről.

 

A PRX150 a kisvállalkozások számára is hasznos készülék lehet. Akárcsak a többi DECT telefon esetében, a kézibeszélőről a vonalas hívás egy másik kézibeszélőre  is továbbítható, így végeredményben a hívás két kézibeszélő között is lebonyolítható. Ha például az egyik alkalmazott rendelkezik egy kézibeszélővel, a bejövő vonalas hívás ennek segítségével továbbítható egy másik személy kézibeszélőjére az üzlethelyiségen, raktáron vagy irodán belül, ahol a DECT jele fogható.

 

Hozzáférés a Google PlayTM-hez az Android 4.0 operációs rendszeren keresztül

A KX-PRX sorozat platformja az Android 4.0 operációs rendszerre épül, amely támogatja a Google Playstore használatát. Ennek segítségével a felhasználó letöltheti kedvenc alkalmazásait, hozzáférhet a közösségi oldalakhoz, vagy megoszthat egy fotóalbumot a barátaival és családtagjaival. Mi több, a készülék maga is egy sor alkalmazást kínál például az internetes böngésző eléréséhez, zeneszámok lejátszásához vagy épp a beépített kamera kezeléséhez.

 

A KX-PRX sorozatot videó-telefonként is lehet használni a frontjába beépített kamerának köszönhetően, így akár a SkypeTM használatával videóhívást is lebonyolíthatunk. A hangkommunikáción túl a felhasználó egyéb kommunikációs formákat is választhat: küldhet E-mailt, SNS-t, megoszthatja a Google naptáradatait (Google CalendarTM) és persze videó-hívásokat is kezdeményezhet.

 

Kis készülék rengeteg funkcióval

Bár a KX-PRX110, KX-PRX120 and KX-PRX150 telefonok stílusosan kicsik és vékonyak, számos innovatív funkcióval rendelkeznek, amelyek a híváskezelést soha nem tapasztalt módon megkönnyítik:

 • 3.5 hüvelykes TFT színes LCD (HVGA) kijelző, amely többfunkciós érintőképernyőként is használható
 • Wi-Fi, Bluetooth, GPS
 • 0.3M pixeles, a készülék frontján lévő kamera
 • 2 Megapixeles, a készülék hátuljába épített kamera [csak PRX150-es modellekben]
 • 1450mAh Li-ion akku
 • microSD / microSDHC nyílás a kézibeszélőn
 • micro USB mobiltöltő port
 • bejövő/kimenő hívások korlátozása funkció, amellyel megakadályoz-hatóak a nem kívánt hívások
 • Hívóazonosítás, hívó adatainak mentése
 • Üzenetrögzítő (legalább 40 perc, csak a KX-PRX120-as és PRX150-es modellek esetében)
 • értesítések hazaérkezéskor
 • Kulcskereső funkció (opcionális)
 • Maximum 6 kézibeszélőt lehet regisztrálni (extra kézibeszélők vagy a GAP által támogatott DECT kézibeszélők)

 

Védjegyek és bejegyzett márkák:

 

 • Az Android és Google Play a Google Inc által levédett márkák.
 • A Skype a Skype tulajdona.
 • A Bluetooth® szó és logó a Bluetooth SIG, Inc. tulajdona, a Panasonic ezeket licenc alapján használja
 • Wi-Fi® a Wi-Fi Alliance által bejegyzett védjegy.
 • Az összes többi, a szövegben szereplő védjegyet tulajdonosaik birtokolják.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük