A Panasonic bejelentette, hogy két új, a digitális, vezeték nélküli telefonok (Digital Cordless Phones – DECT) prémium kategóriájához tartozó telefont hoz forgalomba: a  Panasonic KX-PRS120 és KX-PRW120 elnevezésű modellt.

 

A Panasonic bejelentette, hogy két új, a digitális, vezeték nélküli telefonok (Digital Cordless Phones – DECT) prémium kategóriájához tartozó telefont hoz forgalomba: a  Panasonic KX-PRS120 és KX-PRW120 elnevezésű modellt.

 

A telefonokat az európai vevők igényeire tekintettel tervezték: a KX-PRS120 és KX-PRW120 telefonokat kifinomult és modern dizájn jellemzi, ugyanakkor kifejezetten könnyen kezelhetőek, a modern technológia kényelmét nyújtják a vevők számára otthon és a munkahelyen egyaránt.

 

A csúcsmodellnek szánt KX-PRW120 telefon nemcsak a mesteri formaterv miatt érdemel kitüntetett figyelmet, hanem azért is, mert az okostelefonok és tabletek továbbfejlesztett és kibővített funkciókon keresztül csatlakoztathatók hozzá.

 

A KX-PRS120 modell kompakt és vékony. Az egyszerű, stílusos megjelenésű telefon rengeteg funkcióval rendelkezik, így nemcsak a megjelenése tetszetős, hanem a teljesítménye is egyedülálló.

 

A két új modellen kívül a KX-PRW110 és a KX-PRS110 a fentiekkel megegyező funkciókkal és dizájnnal rendelkezik, ugyanakkor nincs bennük üzenetrögzítő.

 

Mindkét új Panasonic DECT telefont a felhasználók igényeit messzemenőkig figyelembe véve tervezték. A kézibeszélők például tetszetős megjelenésüknek köszönhetően gyönyörű kiegészítői lehetnek az otthonok vagy az irodák berendezésének. A nyomógombok és a funkciók egy pillantással áttekinthetőek, logikus elrendezésük miatt a telefonokat nagyon egyszerű használni. A szép grafikus felhasználói felület egy viszonylag nagy, 2,2 hüvelyk (5,5 centiméter) átmérőjű (QVGA) TFT színes LCD-kijelzőn kapott helyet, így a számok és a betűk jól olvashatóak, a könnyű kezelhetőséget pedig a nagyméretű, szellősen elhelyezett gombok garantálják.

 

A KX-PRW120 ideális választás lehet mind a vállalkozások, mind a családok részére. A kézibeszélő a szokásostól eltérően vízszintes helyzetű, így könnyebb felvenni. A meggörbített bázisállomáshoz a kézibeszélő mágnesesen kapcsolódik, így biztosan fekszik rajta. A kézibeszélő burkolatának fémből készült részletei a telefon prémium minőségét hangsúlyozzák.

 

A KX-PRS120 egyszerű, vékony és elegáns megjelenése inkább a modern belső terek hangulatához illik. A kézibeszélő okosan megtervezett kezelőfelületén a gombok jól kitapinthatóak. Karcsúsága ellenére a telefont könnyű megfogni, sőt kihangosítva le is lehet tenni, ha a felhasználója a beszélgetés alatt nem akarja a kezében fogni.

 

 

Okostelefon csatlakoztatásának a lehetősége

 

A KX-PRW120 Wi-Fi kapcsolódási lehetőséggel is rendelkezik, amely tovább bővíti a kommunikáció lehetséges formáit. Az okostelefonok csatlakoztatására szolgáló alkalmazás segítségével az okostelefon egy DECT kézibeszélővé alakítható át. Összesen négy készülék csatlakoztatható ily módon, például okostelefon és  tablet a Wi-Fi segítségével, és öt további DECT készülék integrálható a rendszerbe. Beérkező hívás esetén így nem szükséges a DECT telefonhoz sietni, az okos mobiltelefonnal is lehet fogadni a hívást.

 

A KX-PRW120 telefon szintén használható belső hívásokhoz, melybe az okostelefont is képes bevonni. A vonalas telefonra beérkező hívást könnyedén továbbíthatjuk az okostelefonra, vagy akár konferencia beszélgetést is kezdeményezhetünk, amelyben részt vehet az otthoni vezetékes telefon, az okostelefon és még egy harmadik fél. A telefon a készülékek összekapcsolásának és a rajtuk keresztüli kommunikációnak a legegyszerűbb és legkényelmesebb módját kínálja.

 

A regisztrált készülékek a lakásban Wi-Fi kapcsolaton keresztül kapcsolatba lépnek a vezetékes telefonnal, így képesek

 • fogadni a bejövő hívásokat
 • vonalas telefonhívást kezdeményezni
 • belső hívást kezdeményezni
 • továbbítani egy hívást[1]
 • konferencia beszélgetést kezdeményezni[2]

 

‘Smartphone Connect' alkalmazás

 

A Panasonic 'Smartphone Connect' alkalmazás a felhasználó okostelefonját vagy tabletjét vonalas telefonná alakítja át Wi-Fi kapcsolat segítségével, így egyszerűen lehet vonalas hívást kezdeményezni okostelefonról is, amely nagyban csökkentheti a telefonhívások költségét. A vonalas rendszerhez történő csatlakozással kiküszöbölhetők as esetleges gyenge térerőből adódó  problémák is. Ráadásul az okostelefon kijelzi a KX-PRW120 vonalas telefonra befutó hívások telefonszámait is.

 

A Panasonic a hangtechnika, valamint a DECT készülékek piacán szerzett több mint 15 éves tapasztalatának köszönhetően, garantáltan biztosítani tudja a kitűnő hangminőséget. Éppen ezért minden új készülék – még az állomástól távolodva is – kiemelkedően tiszta hangzást kínál, a felhasználók az otthon bármely részében, akár a pincében vagy a teraszon, élvezhetik a beszélgetést.

 

A Panasonic minden új DECT telefonja rendelkezik zajcsökkentés funkcióval, mely megszűri a beszélgetőpartner környezetében keletkező háttérzajokat.  Így akár a hangoskodó gyerekekkel körülvett rokonával cseveg, akár a forgalmas utcán vásároló barátjával, a minimálisra csökkentett háttérzajnak köszönhetően semmi nem fogja zavarni a kommunikációt. 

 

 

 Az új modelleknek személyre szabható hangfunkciói is vannak – ezekkel beállítható a hangszín, amelynek köszönhetően telefonbeszélgetés hangjai még tisztábban szólalnak meg.Bár a KX-PRS120 és KX-PRW120 telefonok meglehetősen kisméretűek és vékonyak, számos innovatív funkcióval és tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek a telefonhívások lebonyolítását nagyban leegyszerűsítik. A legfontosabb tulajdonságok a következők:

 • 2.2 hüvelykes TFT színes LCD-kijelző (QVGA)
 • Okostelefonok csatlakozási lehetősége (csak a KX-PRW sorozat esetében)
 • Hívófél azonosító
 • Zajszűrő funkció
 • Bejövő/kimenő hívások korlátozása
 • One-Touch Eco mode – gombnyomásra 90 százalékkal csökkenthető a telefon fogyasztása
 • Gyermekőr funkció
 • Kulcs-kereső funkció (Opcionális)
 • Ébresztés
 • Híváslista

 

 

http://www.panasonic.hu/

http://www.panasonic.eu/

http://www.facebook.com/Panasonic.Magyarorszag

 


[1] A vonalas hívás egy másik DECT telefonra vagy más regisztrált készülékre továbbítható.  

[2] A vezetékes kapcsolaton keresztül konferencia beszélgetés kezdeményezhető a regisztrált DECT telefonok és egy harmadik fél részvételével.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük