www.kormanyszovivo.hu (nyilvanos felülete)Mi kerül ezen ennyibe(2):kormányszóvivő.hu portál – Kiss Péter kancellárminiszter írásbeli válasza Pettkó András (MDF) kérdésére – irásunkban tovább göngyöltük a kormanyszovivö.hu portál szoftvereivel és hardvereivel kapcsolatos dolgokat. Most ujabb dokumentumanyaggal szolgálunk:Maróy Akos www.kormanybeszerzö.hu  portálja bescannelte az irásban megkapott dokumentumokat:

www.kormanyszovivo.hu (nyilvanos felülete)Mi kerül ezen ennyibe(2):kormányszóvivő.hu portál – Kiss Péter kancellárminiszter írásbeli válasza Pettkó András (MDF) kérdésére – irásunkban tovább göngyöltük a kormanyszovivö.hu portál szoftvereivel és hardvereivel kapcsolatos dolgokat. Most ujabb dokumentumanyaggal szolgálunk:Maróy Akos www.kormanybeszerzö.hu  portálja bescannelte az irásban megkapott dokumentumokat:

Bakos Maxim volt olyan kedves, hogy be-scan-elte a MeH által papíron küldött válaszokat, így most már ezek elérhetőek online, a dokumentumom szekcióban ahogy itt is:

Átnézve a válasz levelet és tartalmát, sajnos lényegesen kevesebbet kaptunk, mint amennyit kértünk, ám a levél hosszasan tárgyalja a megvalósult és még megvalósulandó megoldás fontosságát és hasznosságát. Ezen kívül említenek a levélben egy, "az online kormányzati kommunikáció szükségességét megalapozó, szakmai anyagot", ám ilyet nem találtunk a borítékban.

Végigmenve a kéréseken:

  • a www.kormanyszovivo.hu weboldal alapjául szolgáló elemzés vagy igényfelmérés elvégzésére vonatkozó szerződés,

Erre az a válasz, hogy nem történt igényfelmérés, ezért nem tudnak ilyet küldeni.

  • a kormanyszovivo.hu weboldal létesítésének szükségességét megalapozó elemzés vagy igényfelmérés,

Mint előbb, mivel ilyen nem történt, ezért ezt sem tudják küldeni.

  • a kormanyszovivo.hu weboldalon elérhető portálra vonatkozó ajánlatkérés összes dokumentuma,

A válasz szerint nem volt szükség általában ajánlatkérésre, a központosított kozbeszerzésre hivatkozva. Egy-két ajánlatkérést azért kaptunk.

  • a kormanyszovivo.hu weboldalon elérhető portál elkészítésére és üzemeltetésére adott ajánlatokat.

Az előző ponttal megegyező érvelés szerint itt sem volt általában ajánlat.

  • a kormanyszovivo.hu weboldalon elérhető portálra vonatkozóan, a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság által megkötött valamennyi szerződés teljes terjedelmében, azok mellékleteivel együtt, valamint az esetleges szerződésmódosítások,
  • a kormanyszovivo.hu weboldalon elérhető portál megvalósításának teljesítésére vonatkozó igazolás kiállításának feltételeit tartalmazó dokumentumok, teljesítésigazolások,

Itt külön szerződéskötés nem történt, a központosított beszerzés miatt, ám megküldek megrendelőket, számlákat és teljesítési igazolásokat.

  • a kormanyszovivo.hu weboldalon elérhető portál közbeszerzése keretmegállapodásának pályázati kiírását, az arra beadott valamennyi pályázatot, köztük a nyertes pályázatokat, valamint a nyertes pályázókkal megkötött szerződések.

Ez a korábban már említett 6000 oldalas paksaméta – erről kaptunk részletezést, hogy miből áll, mely dokumentum hány oldal.

Két kérdésunk is volt a levélben:

  • Mely személy vagy szervezet végzett elemzést vagy igényfelmérést, amelynek alapján a kormanyszovivo.hu portált kidolgozták és üzembe helyezték?

Erről az derült ki, hogy nem végeztek igényfelmérést.

  • Mivel nem volt külön megpályáztatva, mely keretmegállapodás keretében rendelték meg a kormanyszovivo.hu weboldalon elérhető portált?

Ezt ugye azóta megtudtuk, hogy a Nagyszámítógépek 2007/S 87-106817 beszerzés keretében történt.

A következő lépés az, hogy eldöntsük, kérünk-e még adatot, ill. hogy milyen irányba tekintsük át a rendelkezésre állókat annak érdekében, hogy kimutatható legyen a túlköltekezés, jogilag érvényesíthető módon.

Az nagyon meglepő, hogy semmilyen igényfelmérés nem történt – ezek szerint igazából nem volt koncepció arra nézve, hogy milyen szolgáltatásra van szükség, hanem önkényesen vásárolgattak dolgokat.

***********

Nem történet semmi. Minden ment a maga szokásos keretében. Visszaéles mindenesetre a dolod eddig állása szerint nem történt. Valószínűleg még hallani fogumk a dologról és akkor mi is visszatérünk a témára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük