Bakos Gábor és Kövesdi ZoltánBakos Gábor és Kövesdi Zoltán2011. szeptember 7-én az ELMŰ-ÉMÁSZ és az ARC képviselői megnyitották a "Miből nyersz energiát" köztéri plakát kiállítást. Elsőként Magyarországon az ELMŰ-ÉMÁSZ és az ARC társadalmi célú köztéri galériája. Az összesen 21, pályázat útján kiválasztott alkotás Budapesten, Pest megyében és Észak-Magyarországon, köztéri óriásplakát és citylight felületeken (350 példányban) kerül bemutatásra 2011 szeptemberében.

Bakos Gábor és Kövesdi ZoltánBakos Gábor és Kövesdi Zoltán2011. szeptember 7-én az ELMŰ-ÉMÁSZ és az ARC képviselői megnyitották a "Miből nyersz energiát" köztéri plakát kiállítást. Elsőként Magyarországon az ELMŰ-ÉMÁSZ és az ARC társadalmi célú köztéri galériája. Az összesen 21, pályázat útján kiválasztott alkotás Budapesten, Pest megyében és Észak-Magyarországon, köztéri óriásplakát és citylight felületeken (350 példányban) kerül bemutatásra 2011 szeptemberében.

2010-ben az ELMŰ mint támogató, óriásplakát megjelenéssel vett részt a 11. ARC kiállításon. A „230 Volt. Van. Lesz." szlogenű plakát nem várt sikerrel debütált a plakát-szemlén. Ez adta apropóját annak, hogy a „Lesz." jegyében maga is megszólítsa az alkotó és befogadó nagyközönséget. A nagyvállalat döntéshozói az évek folyamán tapasztalták, hogy az ARC-os képalkotók nagy szabadsággal, progresszív és pozitív hozzáállással közelítenek környezetvédelmi és energiafelhasználási kérdésekhez. Az ARC pedig évek óta hidat ver a kommunikációs szakma és a szabad képalkotás között, így teremtve fórumot a megszokottól eltérő, friss szemléletű vizuális megjelenéseknek. Ezt felismerve döntött az áramszolgáltató és az ARC egy közös, köztéri pályázat és kiállítás megvalósításáról, amelyre ezidáig nem volt példa Magyarországon. A kampány fókuszában az energia-, a környezet- és a jövőtudatosság állt.

A győztesekA győztesekA "Miből nyersz energiát?" pályázatot 2011. április 30-án tette közzé a két kiíró az ARC weboldalán (www.arcmagazin.hu), továbbá a "Miből nyersz energiát?" Facebook oldalon. A pályázattal kapcsolatos legaktívabb kommunikáció itt zajlott, ahol mostanra a rajongók száma meghaladja az 5400-at.

www.facebook.hu/mibolnyerszenergiat

Milan Vuckovic:MagasfeszültségMilan Vuckovic:Magasfeszültség

A pályázatot óriás- és citylight plakát kampánnyal harangozta be a két cég, hogy minél jobban megmozgassák a környezet-, energia- és üzenettudatos alkotó energiákat. A kiírás és a pályázati kommunikáció az energia elengedhetetlen fontosságát célozta kiemelni, ugyanakkor új megvilágításba helyezte azt azáltal, hogy nem az energiaforrásokat népszerűsítette, hanem humán dimenzióba emelte át, minthogy a kreatív, alkotói energiákat domborította ki.

Schall Eszter: Energia a természetSchall Eszter: Energia a természet

Részlet a pályázati kiírásból:

 Mi az, ami éltet? Mi az, ami mozgat? Mi az, ami előre visz nap mint nap?

Miből nyersz energiát? Melyek azok a dolgok, amelyek nélkül lemerülnének elemeid, amelyek hiányában csak fénytelenül, erőtlenül élnéd napjaid?…

Rugaszkodj el bátran a földtől! Alkoss meghökkentőt, merészet!…

Legyen egyik energiaforrásod maga a kreatív alkotómunka! Add az energiád, és add magad, hogy mások a te kreativitásodtól, ötleteidtől, humorodtól töltődjenek fel! Gondolkodj szabadon! Pályázz!

Vas TiborVas TiborA 2011. június 15-i határidőig beérkezett pályamunkákat szakmai zsűri bírálta el.

Bakos Gábor (ARC) és Kövesdi Zoltán az ELMŰ Igazgatósági Tanácsának tagja ismertette a pályázati eredményeket, majd átadták a díjakat.

 

A zsűri tagjai voltak:

Bakos Gábor (ARC)

Blik Dani (Suppré-Neopaint)

Hargitai Lilla (Art Directors Club képviselője)

Majoros Zita (tervezőgrafikus, a Printa kurátora)

Smucz Katalin (marketing osztályvezető, ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport)

Tóth Andrej (KUZIN Vizuális Műhely)

Váradi Zsolt (értékesítési koordinátor, ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport)

 

Menet közben úgy döntöttek a szervezők, hogy még egy alkotót kiállítási lehetőséghez juttatnak. Így született meg a Facebook Favorit ötlete, akit a pályázókból és érdeklődőkből felálló Facebook közösség szavazott meg. Az óriásplakát és a citylight plakát kategóriák nyertesei az erkölcsi elismerésen és műveik köztéri kiállításának lehetőségén túl pénzdíjazásban is részesültek. Az összesen 21 kiválasztott pályamű képernyővédőként és háttérképként letölthető a www.arcmagazin.hu, valamint a www.energiapersely.hu oldalakon.

 

Díjazott és kiállító alkotók:

Óriásplakát kategória:

Fődíj – Milán Vuckovic: Magasfeszültség

További díjazottak
Kovács Ambrus: Akáció
Kovács Lehel: Buborékok
Molnár Roland: A fényből és a természetből
Horváth Tamás: Typobike

További kiállítók, akiknek alkotása 1-1 helyen kerül ki Budapesten
Kazinczy Eszter: Erőleves
Balogh Péter: Tömegvonzás
Kollár Ernő: Mondtam már?
Hugyecz Tamás: Ennyi pont elég …
Birta Olivér: Ha a csúcson

 

Citylight plakát kategória:

Fődíj – Schall Eszter: Energia a természetből

További díjazottak:
Várai Enikő, Kádár Levente: Pillanatok
Nagy Krisztián: Nézőpontok
Juhász Piroska: Cékla
Papik Anikó: Napenergia

További kiállítók, akiknek alkotása 1-1 helyen kerül ki Budapesten
Nyeste Szabina: Az energiád érték
Pintér József: Én az újraHASZNOSításból / Gipsy
Kőnig Szabolcs: Egy mosoly
Rózsa Nikoletta: A patkányom az életem
Fazekas Gerda: Welcome

Facebook Favorit kiállító – Vas Tímea: A Zenergia

Fotó: Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük