2024.április.15. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Microsoft Office 2010 magyar nyelven is!

5 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/43140"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/microsoft-office-2010-logo.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="64" /></a></span>A Microsoft hazai partnereinél és viszonteladóinál a mai naptól kezdve megvásárolhatók az MS Office 2010 otthoni és kisvállalati felhasználóknak szánt magyar nyelvű verziói.</p><p> 

microsoft office 2010 logo.thumbnailA Microsoft hazai partnereinél és viszonteladóinál a mai naptól kezdve megvásárolhatók az MS Office 2010 otthoni és kisvállalati felhasználóknak szánt magyar nyelvű verziói.

 

microsoft office 2010 logo.thumbnailA Microsoft hazai partnereinél és viszonteladóinál a mai naptól kezdve megvásárolhatók az MS Office 2010 otthoni és kisvállalati felhasználóknak szánt magyar nyelvű verziói.

 

 Az irodai szoftvercsomag három változatban kapható: az Otthoni és diákverzió (Home&Student) az egyéni felhasználók és a diákok számára ajánlott, az Otthoni és kisvállalati verziót (Home&Business) főként a kisvállalkozások munkatársainak, illetve azoknak szánták, akik ugyanazon a számítógépen dolgoznak kisvállalkozásukban, mint amellyel otthon, a Professional nevű csomag pedig az Office-család funkcióinak teljes körű kihasználására törekvő felhasználóknak kínál minden igényt kielégítő megoldást. A mennyiségi licencprogramokban részt vevő vállalkozások részére kifejlesztett verziók július közepe óta már elérhetőek magyar nyelven.

A magyar nyelvű irodai programcsomag dobozos változatának megjelenésével egyidőben a szaküzletek polcain megjelennek az előre telepített Office 2010 csomaggal megvásárolható asztali PC-k és noteszgépek is. Az előtelepített megoldás teljes értékű termékké történő aktiválásához a Microsoft bevezette a termékkulcs-kártya licenctípust. Ez telepítő DVD-t ugyan nem tartalmaz (mivel a szoftver a számítógépre feltöltve már elérhető), viszont benne van az aktiváláshoz szükséges termékkulcs.

A programcsomagok tartalma

 

Office 2010 Otthoni és diákverzió1

Office 2010 Otthoni és kisvállalati verzió

Office 2010 Professional

Word 2010

Excel 2010

PowerPoint 2010

OneNote 2010

Outlook 2010

 

Access 2010

   

Publisher 2010

   

1 A kiskereskedelmi forgalomban kapható teljes dobozos (FPP) Office 2010 Otthoni és diákverzió licencfeltételei értelmében a szoftver legfeljebb 3 otthoni számítógépre telepíthető. Ez az alkalmazáscsomag nem használható kereskedelmi célú munkavégzésre, nonprofit és profitorientált üzleti tevékenységekhez, valamint a kormányzati szerveknél és állami intézményekben.

" Nagy várakozással tekintünk a Microsoft Office 2010 magyar nyelvű változatának megjelenésére, mert ez a változat olyan új lehetőségeket kínál a felhasználóknak, amelyek jelentősen könnyebbé és profibbá teszik a mindennapi munkát. A párhuzamos szerkesztés, az új Office web-alkalmazások, a fejlett adatelemzés, vagy akár a video-szerkesztési lehetőségek mind azt szolgálják, hogy a felhasználók egyszerűbben működjenek együtt egymással, hatásosabban életre tudják kelteni a bennük rejlő ötleteket és könnyen használhassák az Office-t bárhonnan, akár még mobilról is." – foglalta össze az újdonságok legfontosabb előnyeit Nagy Levente, a Microsoft Magyarország Office üzletágának vezetője.

Újdonságok

Az Office 2010 szolgáltatásai számos új lehetőséget kínálnak a felhasználóknak:

  • Kapcsolat és közös munka a Microsoft Word, Excel, a PowerPoint és a OneNote programokkal: a felhasználók egyidőben, egymással párhuzamosan szerkeszthetik ugyanazt a dokumentumot, kiküszöbölve így a korábban külön elvégzett összefésülést, összegyűjtést. Az Outlook új levélkezelési lehetőségei ? mint pl. a párbeszéd nézet, vagy a gyorslépések ? jelentősen felgyorsítják a levelek feldolgozását, időt takarítva meg ezzel a fontosabb feladatok javára. Az új Outlook Social Connector az egyes személyekkel közös előzményeket és a népszerű közösségi hálózatok értesítéseit (feedjeit) rögtön az Outlookba helyezi a levelek mellé.
  • Bárhol dolgozhat az Office Web alkalmazásaival (Office Web Apps): a Word, a PowerPoint, az Excel és a OneNote fájlok, böngészőn keresztül is elérhetők és szerkeszthetők. A Web Applications segítségével megnyitott dokumentumok megőrzik formátumukat, így ugyanolyan megjelenéssel találkozhatunk a különböző felületeken. A Windows Phone Marketplace-en keresztül az Office Mobile 2010 is elérhető, és ingyenesen letölthető a Windows Mobile 6.5 operációs rendszert használó, Office Mobile-lal rendelkező felhasználóknak. Az Office Mobile 2010 segítségével ugyanolyan könnyű az Office dokumentumok megnyitása és szerkesztése, mint az asztali PC-n. Segítségével úgy lehet dolgozni, hogy az Office dokumentumok böngészhetők, szerkeszthetők és feltölthetők a Microsoft SharePoint® 2010 oldalakra ? akár a telefonba mentettük el, akár egy e-mailhez csatoltuk.
  • Új látvány-elemekkel fokozható a felhasználói élmény: a szöveges tartalom videóval, szerkesztett képekkel valamint a PowerPoint közvetítési lehetőségeivel bővíthető. Nem szükséges külső alkalmazás egy videó megvágásához, átszínezéséhez, vagy akár egy fénykép hátterének eltávolításához sem. A közvetítés funkció segítségével az interneten, vagy az intraneten keresztül közvetlenül a PowerPoint alkalmazásból biztonságosan közvetíthetjük a hallgatóság számára a bemutatónkat. A Microsoft Office Backstage funkciónak köszönhetően a dokumentum tulajdonságai és a vele kapcsolatos műveletek, mint pl. a nyomtatás egy látványos teljes-képernyős nézetben érhetők el. Az Excel értékgörbék szolgáltatása pedig az adatok és trendek megjelenítését oldotta meg még látványosabb módon.
  • A gyors döntésekhez elengedhetetlenül fontos az azonnali adat-hozzáférés, amellyel kihasználhatók az üzleti intelligencia kínálta lehetőségek. Így az Office alkalmazásokkal végeredményben a mindennapi munkában használt adatokból értékes, a helyes döntések előkészítéséhez szükséges információk válnak. Az Excel 2010 a szeletelők segítségével megkönnyíti a pivot táblák felhasználását, illetve a PowerPivot segítségével lehetővé teszi akár több százmillió soros adatbázisok elemzését is.
  • A OneNote 2010 mindegyik alkalmazáscsomag részévé vált: a népszerű jegyzetelő és személyes információgyűjtő alkalmazás most már minden Office csomagot vásárló felhasználó számára elérhető és így hatékonyabban tudja rendszerezni személye és üzleti információit.

 http://www.office.com/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.