Mihályi László mestercukrászMihályi László mestercukrász

Első magyarként, a hazánkat képviselő Mihályi László mestercukrász a Coupe du Monde de la Pátisserie 2009. cukrász világbajnokságon a 20. helyezést érte el. A cukrászok "Bocuse d Or"-ja kétévente kerül megrendezésre, ahol a világ legjobb cukrászai mérik össze tudásukat.

 

 Mihályi László mestercukrászMihályi László mestercukrász

Első magyarként, a hazánkat képviselő Mihályi László mestercukrász a Coupe du Monde de la Pátisserie 2009. cukrász világbajnokságon a 20. helyezést érte el. A cukrászok "Bocuse d Or"-ja kétévente kerül megrendezésre, ahol a világ legjobb cukrászai mérik össze tudásukat.

 

 A trófeát idén hatodszor a franciák nyerték meg, korábban kétszer a japánok, a belgák az amerikaiak, és az olaszok egyszer végeztek az első helyen. Az idei döntő feladatai között szerepelt egy csokoládé desszert, egy gyümölcsös parfé desszert jégszoborral, cukor szobor, csokoládé szobor, valamint tányér desszert elkészítése. Mihályi László csapattársai Nesztovidie Zoltánné és Tóth M. Zsolt voltak.

    Mihályi László váci Desszertszalonjában 2008 tavasza óta ezrek zarándokolnak ki, hogy megkóstolhassák sütemény különlegességeit. 2009. február 16-tól végre Budapesten is lehetőség lesz erre a Centrál Étterem és Kávéházban. (1053 Budapest, Károlyi Mihály utca 9.) A Centrál Étterem és Kávéház tulajdonosa dr. Somody Imre, és a világbajnoki döntős együttműködése, valamint egy új beruházás eredményeképpen a Kávéház cukrász részlegében a legmagasabb minőségű alapanyagokból, és a ma ismert legmodernebb technológiák segítségével álmodja meg Mihályi László a süteményeket, tortákat, desszerteket.

A Centrál cukrászati része elviteles szolgáltatással is bővül, egyedi rendelésre készülnek finomabbnál finomabb torták. Mihályi László kreációival a Centrál Étterem és Kávéház megjelenik a hazai catering piacon is.

    2009-ben a Centrál Étterem és Kávéház folyamatosan tervezi a változtatásokat, átalakításokat. A megújulás másik fontos pillére az Étterem fejlesztése. A Centrál új étlapkínálatáért új chef, Cseh János mesterszakács felel, aki a Modern Magyar Konyha kidolgozója és "élharcosa". Cseh János feladatának tartja, hogy a magyar gasztronómiai gyökerekre támaszkodva a XXI. századi elvárásoknak megfelelően újítsa meg a kávéházi konyhát. A Centrál célja, hogy újra felzárkózzon a magyar gasztronómiai kultúra fejlesztésében élen járó intézményekhez és sajátos, a fővárosban egyedülálló nagy kávéházi jellegét megőrizve hozzájáruljon a budapesti éttermi kultúra megújulásához.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük