www.fogaz.huwww.fogaz.hu  

Lassan közeledik a kérelmek beadási határideje azon lakossági fogyasztók részére, akik a teljes 2008-as évre szeretnének szociális gázártámogatásban részesülni. A Fővárosi Gázművek Zrt. lehetőségeihez mérten segítséget szeretne nyújtani Ügyfeleinek a kérelmekkel kapcsolatos tájékozódásban, ezért összefoglaljuk a 2008. évi gázártámogatással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

www.fogaz.huwww.fogaz.hu  

Lassan közeledik a kérelmek beadási határideje azon lakossági fogyasztók részére, akik a teljes 2008-as évre szeretnének szociális gázártámogatásban részesülni. A Fővárosi Gázművek Zrt. lehetőségeihez mérten segítséget szeretne nyújtani Ügyfeleinek a kérelmekkel kapcsolatos tájékozódásban, ezért összefoglaljuk a 2008. évi gázártámogatással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

A 289/2007.(X.31.) Kormány rendelet értelmében módosult a lakossági gázfogyasztás szociális támogatásának igénybevétele. Az idei évre vonatkozó jogosultság december 31-én lejár, így a támogatási kérelmet újra el kell juttatni a Magyar Államkincstár (MÁK) illetékes regionális igazgatóságához, akkor is, ha a fogyasztónak 2007-re megítélték a gázártámogatást.

A Magyar Államkincstár azoknak, akik 2007-ben már kapták gázártámogatást, november 20-ig postai úton eljuttatta a 2008. évre vonatkozó igénylőlapot. Amennyiben a gázfogyasztó nem kapta meg a támogatáshoz szükséges igénylőlapot, letöltheti a Magyar Államkincstár (www.allamkincstar.gov.hu ) és a Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapjáról (www.szmm.gov.hu ) illetve személyesen átveheti a Kincstár ügyfélszolgálati irodáiban.

A kitöltött igénylőlapot a MÁK Területi Igazgatóságára kell visszaküldeniük az alábbi kötelezően csatolandó mellékletekkel együtt:

– a legutóbbi gázszámla másolata,

– a közös mérővel rendelkező társasházi lakásban lakóknak a közös képviselő nyilatkozata és a legutóbb kézhez kapott gázszámla másolata,

– új fogyasztási hely esetén a gázszolgáltató társasággal kötött szerződés másolata.

Az igénylőlap 4. pontjának kitöltéséhez szükséges, gázszolgáltatásra vonatkozó adatok mindegyike megtalálható a gázfogyasztásról kapott számlán, felsorolásuk – és további segítség – megtalálható társaság honlapján: http://www.fogaz.hu/ , illetve további tájékoztatás elérhető a Társaság telefonos ügyfélszolgálati rendszerében is.

A gyors és zökkenőmentes elbírálás feltétele az adatok pontos megadása!

Fontos tudni, hogy a 2008-as támogatás 2008. január 1-jétől érvényesíthető, azonban nem visszamenőlegesen. Így tehát 2008 egész évére csak azok kapnak támogatást, akik még az idén beadják – a szükséges mellékletekkel együtt – a Magyar Államkincstárhoz az igénylést. Minden más esetben – hibátlan igénylés esetén – az igénylést követő hónap 1-jétől kap az igénylő támogatást.

A gázártámogatásra kizárólag a fogyasztó jogosult, ezért kérjük, hogy az nyújtson be igénylést, akinek a nevén szerepel a gázmérő. Mivel a támogatás odaítélése a háztartásban élők egy fogyasztási helyre eső jövedelmétől függ ezért mindegy, hogy a háztartás tagjai közül kinek a nevén szerepel a gázmérő.

A szociális támogatásra beadott igénylések elbírálásával, illetve az esetleges hiánypótlással kapcsolatban kizárólag a Magyar Államkincstár területileg illetékes igazgatósága tud felvilágosítást adni, illetve tájékoztatás kérhető a gaz@allamkincstar.gov.hu  e-mail címen is.

Minden gázszolgáltató, így a Társaság is a Magyar Államkincstártól heti gyakorisággal kapja meg a határozatokat, a támogatás a MÁK határozatában megállapított kezdő dátumtól automatikusan kerül érvényesítésre a számlákban.

A gázszolgáltató kizárólag a Magyar Államkincstártól kapott adatok alapján érvényesíti a támogatást, ezzel kapcsolatban semmilyen döntési joga nincs!

Hasznos címek:

Postai cím:

Magyar Államkincstár Budapesti és Pest Megyei Regionális Igazgatóság

1431 Budapest, Pf. 148

Budapesti ügyfélszolgálati irodák:

XIII. kerületi iroda:

1139 Budapest, Váci út 71.

Tel.: 349-9384

XI. kerületi iroda:

1115 Budapest, Bartók Béla u. 120-122.

Telefon: 371-9951

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük