2024.május.23. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Miskolcon nyílik a SZEM

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/87980"><img class="image image-preview" src="/files/images/SZem%20(2).preview.jpg" border="0" width="457" height="199" /></a></span>2015. február 3-án a délutáni kiállítás megnyitóval és az esti Karnyóné-val ismét kinyílik a SZEM Miskolcon. (lásd: <a href="http://euroastra.hu/node/87739">http://euroastra.hu/node/87739</a>) Február 3-a és 8-a között tartják meg a Színművészeti Egyetemek Miskolcon (SZEM) harmadik fesztiválját a Miskolci Nemzeti Színházban. <p> 

szem%20(2).preview2015. február 3-án a délutáni kiállítás megnyitóval és az esti Karnyóné-val ismét kinyílik a SZEM Miskolcon. (lásd: http://euroastra.hu/node/87739) Február 3-a és 8-a között tartják meg a Színművészeti Egyetemek Miskolcon (SZEM) harmadik fesztiválját a Miskolci Nemzeti Színházban.

 

szem%20(2).preview2015. február 3-án a délutáni kiállítás megnyitóval és az esti Karnyóné-val ismét kinyílik a SZEM Miskolcon. (lásd: http://euroastra.hu/node/87739) Február 3-a és 8-a között tartják meg a Színművészeti Egyetemek Miskolcon (SZEM) harmadik fesztiválját a Miskolci Nemzeti Színházban.

 

Február 3-án 18 órakor a nézőtéri társalgóban kiállítás megnyitásával veszi kezdetét a SZEM és egy hétig Miskolc igazi nemzetközi színházi műhellyé változik. Este 19 órakor felgördül a függöny és a Budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem és Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem koprodukciójában az V. éves színész osztály bemutatja Csokonai Vitéz Mihály: Karnyóné musical változatát.

A tavalyi nagy sikerű Hamlet és Vérnász előadások után idén az ötödéves színművész osztály a Csokonai örök klasszikusból készült új musicalt hozza el a SZEMre! A zeneszerző a Liszt Ferenc Zene művészeti Egyetem hallgatója, míg a fiatal rendező a színművész osztály tagja. Fiatalos lendület, és egy pimasz vígjátékból írt igen pimasz musical!

Mindenki ismeri Karnyóné és a két neki udvarló szeleburdiak, Tipptopp és Lipittlotty urak mulatságos történetét. Az öregasszony pénze kell, de más egyéb nemigen…

Színész osztály V. év.

Osztályvezető tanárok:

Marton László, Hegedűs D. Géza, Forgács Péter.

Játsszák: Bach Kata, Csapó Attila, Janka Barnabás, Mészáros Blanka, Tóth András, Brassai Tóth János, Vecsei Miklós, Zoltán Áron, Zsigmond Emőke.

Zeneszerző: Kovács Adrián, szöveg: Kendrey Beatrix, karmester: Rajna Martin,

Rendező: ifj. Vidnyánszky Attila

 

Szerdán a bukaresti és a budapesti Egyetemek növendékei mutatkoznak be:

 

2015. február 4., szerda 17:00 és 20:00 – Nagyszínpad

Szentiván éji álom – I.L. Caragiale Színház és Filmművészeti Egyetem, Bukarest –

A szerelem lehet a sors elrendelése is, mindeközben mégis nagyon szeszélyes jószág. Shakespeare vígjátékában pedig kész természeti csapás! Nem tudjuk, pontosan honnan érkezik, és soha sem azt sújtja, akit kéne… Erdei tündérünk, Puck, aki sokban hasonlít Cupidóhoz, úgy játszik néhány szerelmes fiatal érzelmeivel, mint egy pajkos kis bábmester… Bár néha ő maga is belebonyolódik a történetbe, és tettei igen furcsa következményekkel is járhatnak. Gondoljunk csak arra a bizonyos szamárfejre!

 

2015. február 4., szerda 17:00 – Kamaraszínház

Brémai muzsikusok – SZFE, Budapest

Az ember bosszút áll, a kutyát el akarja altatni, a kakasból pörköltet tervez… Az állatoknak menekülniük kell. Ki is jutnak a semmibe… de hova tovább? Sosem voltak még a farmon

kívül. A szamár folyton egy Bréma nevű helyet emleget, ahol minden szép, nincs stressz, mindenki azt csinál, amit akar, és senki sem felesleges. Úgy határoznak, hogy oda mennek, bárhol is van az, megtalálják…

Az előadás a harmadéves színművészosztály zenés mesterségvizsgája.

Játsszák: Baki Dániel, Blahó Gergely, Ember Márk, Figeczky Bence, Georgita Máté Dezső, Gyöngyösi Zoltán, Kiss Andrea, Medveczky Balázs, Olasz Renátó, Osváth Judit, Papp Endre, Rujder Viven.

Zeneszerzők: Kovács Adrián, Mátyássy Szabolcs, dramaturg: Radnai Annamária.

Rendező: Kocsis Gergely

 

SZEM jegyek válthatók péntekig 10-18 óráig, szombaton 10-13 óráig, valamint az előadások kezdete előtt egy órával.

Jegyiroda: Miskolc, Széchenyi u. 23. Telefon: 46/516-735, 516-736 vagy jegyiroda@mnsz.eu

A SZEM további programjai a honlapon olvashatók.

 

www.mnsz.hu

www.miskolciszem.hu

www.facebook.com/miskolciszem

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.