2024.március.04. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Új rekord a Becherovka Miskolci Kocsonya Farsangon

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/87982"><img class="image image-preview" src="/files/images/kocsonya_0.preview.jpg" border="0" width="461" height="348" /></a></span>3D-S, 1200 adagos óriáskocsonya készül az első napon! Február 5.-8. között négy napon át várja a látogatókat a Farsang (lásd: <a href="http://euroastra.hu/node/86966">http://euroastra.hu/node/86966</a>) új helyszínekkel, gasztronómiai élvezetekkel és olyan fellépőkkel, mint Majka & Curtis, Ganxsta Zolee és a Kartel, a P. Mobil vagy az Irie Maffia. <p> 

kocsonya 0.preview3D-S, 1200 adagos óriáskocsonya készül az első napon! Február 5.-8. között négy napon át várja a látogatókat a Farsang (lásd: http://euroastra.hu/node/86966) új helyszínekkel, gasztronómiai élvezetekkel és olyan fellépőkkel, mint Majka & Curtis, Ganxsta Zolee és a Kartel, a P. Mobil vagy az Irie Maffia.

 

kocsonya 0.preview3D-S, 1200 adagos óriáskocsonya készül az első napon! Február 5.-8. között négy napon át várja a látogatókat a Farsang (lásd: http://euroastra.hu/node/86966) új helyszínekkel, gasztronómiai élvezetekkel és olyan fellépőkkel, mint Majka & Curtis, Ganxsta Zolee és a Kartel, a P. Mobil vagy az Irie Maffia.

 

A koncertek és más programok mellett természetesen a gasztronómia játssza az egyik főszerepet idén is a Becherovka Miskolci Kocsonya Farsangon. Amellett, hogy majdnem 100 kézműves, ezen belül is többek között fazekas népi iparművészek, kézi szőttesek, saját gyártású kések forgalmazói és egyedi ékszerkészítők is árulják majd a portékájukat, az árusok zöme ínycsiklandó falatokkal csalogatja majd a látogatókat. Az árusok bódéi 1800 négyzetméteren terülnek majd el, lesz három nagy melegkonyha, 30 boros, pálinkás és meleg ital árus, 10 sajtot és húst kínáló hely, sőt az ínyencek egy 20 méteres kézműves sajtpulton válogathatnak kedvenc sajtjaik közül.

 

A főszerep pedig természetesen akárcsak tavaly, most is a kocsonyáé lesz. Mivel a miskolci kocsonya legendája révén minden látogató kíváncsian keresi a békás kocsonyát, hogy lássák „hogyan pislog a miskolci kocsonyában a béka", a legendás kocsonyát több helyen is megkóstolhatják majd a merészebbek. Tavaly a szervezők Balázs Klárit is megviccelték ezzel, aki persze sikítozva döbbent rá, hogy tényleg béka pislog a kocsonyában.

 

Ebben az évben az óriáskocsonya rekordja is megdőlni látszik, hiszen a tavalyi 728 adagos „műremek" most nemcsak 1200 adagos, de még háromdimenziós is lesz! A 3D-s kocsonya ezúttal is Zsóka Roland, a Miskolci Közintézmény Működtető Központ élelmezési

igazgatója „vezényletével" készül el.

 

„A háromdimenziós kocsonya főzéséhez egy négyszáz és kettő kétszázliteres üstöt használunk, amelyek alá a Kocsonya Farsang első napján, csütörtökön délután fél ötkor Miskolc polgámestere, Dr. Kriza Ákos gyújt majd alá a Szinva teraszon" – mondta Zsóka Roland. „A 3D-s óriáskocsonyához 320 kilogramm húst használunk fel, lesz benne sertésfej, sertésköröm, sertéscsülök és bőr, valamint 20 kilogramm füstölt csülök. Mindezt borssal, vöröshagymával, fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük. A tervek szerint hajnali kettőig főzzük majd, ezek után egy majdnem két méter átmérőjű tányérra terítjük egy részét. A 3D másik eleme egy és egy több mint két méter hosszú és 1,30 széles tepsi lesz, ebből nyúlik majd ki a 3D-s elem, amelyről egyelőre nem szeretnénk többet elárulni, csak hogy minden irányból megtekinthető és körbejárható lesz. Pénteken délután 4-5 óra körül kezdjük el kiosztani az 1200 adagot."

 

Az előző évben Miskolc belvárosában az esti órákban szinte már mozdulni sem lehetett, hiszen a rendezvény négy napja alatt mintegy 200 ezer látogató lepte el az utcákat. Ez minden bizonnyal most is ugyanígy lesz. Már az első nap is óriási forgatag lesz, hiszen a Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang az Avasi Farsangi Karnevállal indul.

 

A Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang minden szabadtéri programja ingyenes!

A teljes részletes program a programfüzetből és az esemény internetes honlapján megismerhető. Az esemény szervezője a Cine-Mis Nonprofit Kft.

 

www.miskolcikocsonyafarsang.hu

www.facebook.com/miskolcikocsonyafarsang

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.