www.abilitypark.huwww.abilitypark.hu

A fogyatékos emberek mindennapjait játékos formában bemutató interaktív élménypark Miskolcon, a Tesco parkolójában várja a családokat és a játszani vágyókat

www.abilitypark.huwww.abilitypark.hu

A fogyatékos emberek mindennapjait játékos formában bemutató interaktív élménypark Miskolcon, a Tesco parkolójában várja a családokat és a játszani vágyókat

2008. október 17-19. között Miskolcra látogat „Az év támogatottja 2008" program keretein belül megvalósuló Ability Park road show. A megújult játékokkal kiegészült mozgó élménypark most hétvégén a Tesco parkolójába hívja a játszani vágyókat. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több szervezet is működik, mely a fogyatékos személyek integrálódását, életminőségük javítását segíti. A Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete 2004 decemberében alakult, és mintegy 1400 tagot számlál. Programjai között szerepel többek között Braille-tanfolyam, adó- és jogtanácsadás, valamint vakügyi segédeszközök bemutatása. A borsodi fogyatékos közösség egyik kiemelkedő tagja Gyurkota József paralimpikon, aki Boccia-versenyzőként indult a pekingi paralimpián. Az ő személye híven tükrözi az Ability Park törekvéseit, miszerint egy fogyatékos személy is élhet teljes értékű, sikeres életet. Az Ability Park munkatársai közül egyébként Kollár Zoltán űzi ezt az érdekes rekreációs sportot.

 „Országos túránk célja, hogy olyan helyekre és olyan közönséghez is eljutassuk üzenetünket, akiket eddig a távolság és a park helyhez kötöttsége miatt kevésbé volt könnyű megszólítani. Az Ability Park a látás-, hallás- és mozgássérült, értelmi fogyatékos és autista animátorai által bemutatott játékok segítségével igyekszik valamennyi korosztály számára élvezhetően és megérthetően bemutatni a fogyatékos emberek képességeit, lehetőségeit, igényeit és a társadalmi beilleszkedésükhöz elengedhetetlen szemléletet." – mondta el Nagy Géza, az Ability Park elnöke.

A 2008 júniusában megújult, és állandó helyszínen működő játékpark 2002-ben nyitotta meg kapuit azzal a céllal, hogy a tematikus élményparkok iránti vágyat és a játék szeretetét szórakoztató és interaktív módon kapcsolja össze a fogyatékos személyekkel szemben tanúsított társadalmi attitűd-formálás igényével. A többnyire megváltozott munkaképességű, fogyatékos embereket foglalkoztató Ability Park megalakulása óta 4 hazai és 2 nemzetközi elismerést kapott, és eddig több mint 250 000 látogató próbálta ki az interaktív játékokat.

„Az év támogatottja 2008" pályázat nyertese

A rendezvénysorozat a Tesco és a Procter&Gamble támogatásával valósul meg „Az év támogatottja 2008" program részeként. A Tesco áruházlánc 2003 óta futó hagyományteremtő programjához idén a Procter&Gamble számos márkája is csatlakozott. A támogatás keretében a két cég több mint 20-20 millió forintot adományoz az Ability Parknak.

A mozgó kiállítás mellett az Ability Park állandó helyén, a VI. kerület Dessewfy utca 18-20. szám alatt is várja a látogatókat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük