Portege M800Portege M800

A Toshiba Europe 2008.október 16-án adott tájékoztatást legújabb modelljeiről, az új Toshiba Netbookról és a Toshiba társkereső weboldalról.  A rendezvény házigazdája volt  Patonai Szabolcs, a notebook üzletág értékesítési vezetője és  Szabó Tamás marketing vezető.

  Portege M800Portege M800

A Toshiba Europe 2008.október 16-án adott tájékoztatást legújabb modelljeiről, az új Toshiba Netbookról és a Toshiba társkereső weboldalról.  A rendezvény házigazdája volt  Patonai Szabolcs, a notebook üzletág értékesítési vezetője és  Szabó Tamás marketing vezető.

Az 1875-ben alapított cég kiterjedt gyártótevékenységében a notebook üzletág 1985-től kapott szerepet.

Az első idevágó modellek, a Libretto széria, '96-tól kocka-alakjával vonult be a felhasználók álmába, mivel az akkori technikai lehetőségekkel csak komoly fejlesztői erőfeszítések árán lehetett a mobil használhatóságot biztosítani. Korabeli extrém igényeket elégített ki, extrém technikai megoldásokkal, ennek megfelelően alakultak az eladási árak is, kilenc évig volt a piacon. 

Qosmio F50Qosmio F50Mára egy olyan kategória tör utat magának, amely bizonyos kompromisszumokkal a maximális mobilitást biztosítja elfogadható áron, ez az un. net-book.

A netbook kategória Toshiba reprezentánsa az  NB100  jelű készülék

Követelmények, amelyeknek megfelel;  legyen könnyű, éppen megfelelő minőségű internetes keresésre, dokumentum-kezelésre, stb.  Ára legyen kedvező, érdekes kompromisszumokkal, megbízható és  vonzó megjelenés jellemezze.

Minden érdeklődőnek tudnia kell, ez a kategória nem hagyományosan teljes értékű (PC helyettesítő) notebook, hanem net-book!Hogyan jellemzi gyártója röviden? – pehelysúlyú apró társ a mindennapokban, stílusos eszköz számos kommunikációs és multimédiás lehetőséggel.

Jellemzői:

-1 kg-os tömegű,

-8,9 collos WSVGA kijelző,  1024×600-as felbontású LCD panel, LED-es háttérvilágítással,

-Intel Atom (energiatakarékos) processzor,

-telepített sw: 

    Ubuntu Linux 512 Mgabyte RAM-al, 80 collos, ezüst színű változattal,  99 ezer Ft-os végfelhasználói áron,

    vagy  Windows XP Home, 1 Gigabyt RAM, Bloetooth 2.1-el, mindhárom színben (fényes ezüst, fekete, pezsgőszínű)    

       választhatóan,  bruttó 111 ezer FT-ért,

-a beépített videovezérlő teljeskörű videolejátszást biztosít, a hang beépített hangszórókon jelenik meg,

-a 3 drb Sleep „n" Charge USB 2.0  segítségével kikapcsolt állapotban is használható töltésre,

-10/100 Ethernet kapcsolat,

-WiFi b/g csatlakozó,

-3 év garancia hazánkban is!

Hosszú idejű, csaknem 4 órás használatot biztosítanak a 4-cellás akkumulátorok.  Másodlagos eszköznek ajánlják pl. utazáshoz. A masszív váz mindent tartalmaz, ami a vezeték nélküli internetes böngészéshez, levelezéshez, dokumentumkezeléshez, zenelejátszáshoz, fényképek és videók megtekintéséhez, megosztásához szükséges.

Egyelőre angol változatban lesz elérhető 2008 októberétől.

Professzionális készülék:

Portégé M800 laptop:  teljesítmény, szépség, felszereltség

Qosmio G50Qosmio G50A gyöngyház-fehér, mindössze 2 kg-os laptop  13,3 collos kijelzővel szerelt, erős felszereltségű készülék a legújabb technológiát és szolgáltatásokat egyesíti;  Intel Centino 2  platformra és az Intel Core 2 Duo P8400 processzorra épül, kedvező áron;  bruttó 300 ezer FT-ért.

A már futó Portégé családban újdonságnak számít a 13.3 collos, nagy fényerejű, széles formátumú Toshiba TruBrite képernyő,  WXGA felbontása megegyezik a hagyományos, teljes méretű notebook kijelzőjével.

Vezeték nélkül a legújabb, Bluetooth 2.1 EDR és gyors Intel a/gN-tervezet WiFi kapcsolódásra képes.

3 (2+1) GB rendszermemóriája 8 GB-ig bővíthető.

Hagyományos adathordozók kezelésére beépített, kétrétegű DVD SuperMulti meghajtó és multi-formátumu kártyaolvasó áll rendelkezésre.  Beépített 1,3 megapixeles webkamera és mikrofon szolgál az IP telefonáláshoz és videokonferenciához,

Merevlemeze 320 Gb-os,  a videovezérlő Intel Mobile GMA 4500MHD,

1,3 megapixeles webkamera beépített mikrofonnal,

3 drb USB port Sleep 'n Charge funkcióval,

1 drb Firewire port,

Kiemelendő az USB Sleep 'n Charge, vele az aktivált portokról tölthetők mobil eszközök (mobiltelefon, MP3 lejátszó), akkor is, ha maga a laptop ki van kapcsolva, vagy alvó állapotban van.

A Toshiba arcfelismerő szoftvere és az ujjlenyomat-olvasó szolgál további kényelmi funkciókkal. Külső eszközök a Toshiba Dynadock USB port-replikátor segítségével csatlakoztathatók.

Windows Vista Business oprendszerrel kerül forgalomba, de mellékelnek hozzá XP Professional helyreállító lemezt is, futtatásával a készülék magyar  XP Professional-ra állítható át.

A készülék érintőtábláját fehér LED világítás emeli ki a környezetből, a fehérrel megvilágított érintőgombokkal vezérelhetők a multimédiás funkciók.

2008. őszétől kapható hazánkban, 3 év nemzetközi garanciával.

Mobil szórakoztató-központ:  a Qosmio sorozat új készülékei

F50, G50, X300  laptopok –  kifinomult külalak és magas színvonalú szolgáltatások, akár játékosok számára is.

Ahogy a gyártó szól róluk: 

-kiemelkedő minőség,

-extravagáns design,

-magas fokú szórakoztatás,

-kiváló hangélmény a beépített Harman Kardon sztereó hangszórókkal (külön mélysugárzóval), Dolby 2 hangvezérlő sw-el,

-kifogástalan vizuális élmény a kivételesen jó minőségű, 17 collos WXGA+ széles kijelzőn,

Plusz:  Toshiba EasyMedia szolgáltatások. Egyetlen távirányítóval vezérelhető készülékek.

Processzor:  Intel Centrino 2 – Core2 Duo P8600, vagy extra igényekre Intel Core 2 Extreme X9100.

Minden készülék kivételes grafikai képességű, mindegyikben NVIDIA GeForce 9700M GTS adapter található,

a legerősebb modellben NVIDIA GeForce 9800 GTS SLI grafikus processzor.

Qosmio X300Qosmio X300A Qosmio F50 és a G50 a világ első cella-alapú média-feldolgozást alkalmazó, hordozható számítógépei, melyek a Toshiba négymagos HD-s képfeldolgozó lapkájával (SPURS Engine) a normál DVD-filmeket képesek nagy-felbontásúvá alakítani.  Windows Vista oprendszerrel futnak.

Külalakjukban elegáns, íves vonalvezetésűek, fekete-króm színnel, LED-es háttérvilágítással, kézi távirányítóval,

Bluetooth 2.1 + EDR-el,   USB/eSATA csatlakozóval a külső merevlemez számára!

A kétmagú változat  bruttó 6-700 ezer FT-ért, a négymagos 670 ezerért lesz kapható 2008. november 1-től, 4 éves garanciával!

A laptop-választásban segíti a felhasználókat a  Toshiba  http://www.igazitars.hu/  weboldala, kérdőívére válaszolva azonnali tanácsokat kapunk, s még értékes nyereménnyel is kecsegtet.

SpurEngine Toshiba nagyteljesítményű adatfeldolgozó lapka videofeldolgozáshoz.   A chip a Cell Broadband Engine (Cell/B.E.) továbbfejlesztésével létrehozott Synergic Processing Element (SPE) magokra épül. A nagyteljesítményű többmagos technológiát ötvözi a fejlett képfeldolgozási technológiával, s a videojelek folyamatos feldolgozását (a képfelismerést és feldolgozást) a digitális szórakoztató termékek által megkövetelt szinten végzi el.  A SpurEngine XDRTM DRAM munkamemóriát használ, így nagy adatátviteli sebességet biztosít a nagyméretű multimédiás adatokhoz.

Az IBM, a Sony Group és a Toshiba által közösen kifejlesztett, új Cell/B.E. technológia, amely az IBM Power Architecture technológiáján alapuló központi számítóegységre épül és nyolc SPE elemet (synergistic processing element = együttműködő feldolgozóelemet)  tartalmaz. 

A Cell/B.E.  korábban nem tapasztalt sávszélességű feldolgozási teljesítményt hoz a digitális termékek világába.

A Synergistic Processor Element (együttműködő feldolgozóelem) olyan processzormagot jelent, amely a nagyteljesítményű, lebegőpontos számítási képességek mellett a multimédiás alkalmazások optimális feldolgozásához megfelelő saját utasításkészlet-architektúrával rendelkezik.

A mobil számítástechnikai megoldások szállítójának székhelye a németországi Nassauban található, a cég a Toshiba Corporation teljes tulajdonú leányvállalata, amely a világ egyik legnagyobb számítástechnikai és elektronikai vállalata.

A Toshiba Corporation vezető pozíciót tölt be az informatikai és kommunikációs rendszerek, elektronikai komponensek, fogyasztói termékek és áramellátási rendszerek terén.  A cég több mint 191 ezer munkavállalót foglalkoztat világszerte és mintegy 60 milliárd USD-t meghaladó éves árbevétellel bír.

http://computers.toshiba.hu/

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük