Az IND Group világszinten is egyedülálló szoftverét, az IND iMobile Bankinget elsőként Magyarországon a CIB Bank vezeti be. Az új, okos telefonokra és pda-ra optimalizált internetbanki megoldás mobilCIB néven, 2008. decemberétől érhető el a CIB ügyfelei számára.

 

Az IND Group világszinten is egyedülálló szoftverét, az IND iMobile Bankinget elsőként Magyarországon a CIB Bank vezeti be. Az új, okos telefonokra és pda-ra optimalizált internetbanki megoldás mobilCIB néven, 2008. decemberétől érhető el a CIB ügyfelei számára.

Az idei CEBIT-en nagy sikerrel bemutatott IND iMobile Banking termék az alapja a mindössze négy hónap alatt bevezetett mobilCIB szolgáltatásnak. A böngészőre épülő szolgáltatás újszerűségét a WAP-os mobilbanki megoldásokkal szemben az adja, hogy a kényelmes bankolást az ergonómikus és nem utolsó sorban esztétikus felület is segíti. Az internetbankhoz hasonlóan, az alapvető banki tranzakciók gyorsan elvégezhetők, még akár kisebb sávszélességet biztosító GPRS/EDGE mobilinternet kapcsolaton keresztül is.

A közös tervezés eredményeképpen 2008. júniusára rajzolódott ki, hogy milyen funkciókkal és jellemzőkkel születhet meg az új CIB szolgáltatás. A szoftvertermék testreszabását -a jogosultsági rendszerhez történő kapcsolást, a standard funkciók finomhangolását, az egyedi funkciók kifejlesztését, valamint a kezelői felület grafikai testre-szabását – az IND szakemberei a CIB igényei alapján végezték. A gyors bevezetést az is segítette, hogy az alaptermék – az IND iMobile Banking – könnyen átalakítható és a meglévő banki rendszerekhez egyszerűen integrálható. A mobilCIB az alapvető banki műveletek elérését biztosítja, úgy mint számlaegyenleg és számlatörténet lekérdezés, mobilegyenleg feltöltés, a hitelkártya-áttekintő pedig lehetőséget ad arra, hogy akár közvetlenül a kártyatranzakció (például fizetés) előtt egyik kártyáról a másikra átvezethető legyen a megfelelő összeg . Emellett kezdeményezhető eseti átutalás és átvezetés, betétlekötés és -feltörés, valamint a kártyalimit módosítása. Ez utóbbi a bankkártya biztonsági szintjét is emeli, hiszen elegendő alacsonyabb limitet beállítani, és azt mindössze a tranzakció idejére átmenetileg megemelni.

„A CIB Bank és az IND között fennálló évtizedes partneri kapcsolat a két cég folyamatos innovációra való törekvésének köszönhető. Sikeres együttműködésünk kulcsa, hogy az IND Innovation Lab-ben születő, a globális banktechnológiai trendeket jóval megelőző ötleteinkre és fejlesztéseinkre mindig is nyitott és befogadó partnernek bizonyult a CIB." – mondta dr. Vinnai Balázs az IND Group tulajdonos ügyvezetője. „A CIB stratégiai előrelátással építi be működésébe és ügyfelei kiszolgálásába a legújabb technológiákat, mi pedig örömmel támogatjuk ebben. Mindezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az együttműködés évei alatt a CIB számtalan innovációs díjat nyert el. Legutóbb a „MasterCard – Az év bankja, 2008" megmérettetésen az „Az év bankja fődíj" mellett az „Az év lakossági elektronikus banki szolgáltatása" címet is megkapta" – tette hozzá Vinnai.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük