A Telenorral kötött megállapodásnak köszönhetően december közepétől újabb három szolgáltató, a DIGI Kft., a PR TELECOM Zrt. és a TARR Kft. szolgáltatási területein élők is kihasználhatják a mobilinternet adta lehetőségeket.

A Telenorral kötött megállapodásnak köszönhetően december közepétől újabb három szolgáltató, a DIGI Kft., a PR TELECOM Zrt. és a TARR Kft. szolgáltatási területein élők is kihasználhatják a mobilinternet adta lehetőségeket. Magyarország meghatározó telekommunikációs szolgáltatóival való együttműködés értelmében az ügyfelek számára a vezetékes szolgáltatás mellett a vezetéknélküli internet is az ország egyre nagyobb területén válik hozzáférhetővé.

A Telenor új stratégiai partnerei, a DIGI Kft., a PR TELECOM Zrt. és a TARR Kft. korlátlan kábelszolgáltatásuk kiegészítéseként mostantól mobilinternet elérést is kínálnak ügyfeleiknek. A partnerség értelmében a hálózati infrastruktúrát a Telenor biztosítja, míg a több szolgáltatást magába foglaló díjcsomagokat a DIGI Kft., a PR TELECOM Zrt. és a TARR Kft. alakítja ki, illetve értékesíti. Az együttműködés révén a vezetékes telefon és internet előfizetéssel rendelkező ügyfelek meglévő szolgáltatásuk mellé mobilinternet szolgáltatást is igényelhetnek. A szolgáltatásait országosan kínáló DIGI Kft., a 12 megyében jelen levő PR TELECOM Zrt. és a Dél- és Nyugat-Dunántúlt lefedő TARR Kft. szakemberei a két elérési technológia szimbiózisát tartják hosszú távon a legéletképesebb modellnek. A jelenlegi szolgáltatásbővítés célja, hogy azoknak az előfizetőknek se kelljen nélkülözniük a mobilitás nyújtotta előnyöket, akik eddig csak a vezetékes technológiát használhatták. Az új mobilinternet-szolgáltatások már elérhetők az Invitel Zrt., a DIGI Kft., a PR TELECOM Zrt. és a TARR Kft. értékesítési pontjain.

„A mobilinternetes kommunikációban hatalmas lehetőségek rejlenek, hiszen szabadságot és függetlenséget ad a felhasználónak, emellett egyszerre szolgálja a gazdasági fejlődést és a társadalom érdekeit. A Telenor célja, hogy 2013-ra Magyarország lakosságának többsége hozzáférhessen a mobil szélessávhoz, 2020-ra pedig általánosan elérhetővé váljon a technológia az országban. A Telenor nyitott a távközlési szolgáltatók felé, és stratégiai partneri körét is folyamatosan bővíti. Az a célunk, hogy minél többen élvezhessék a mobilinternet adta előnyöket." – mondta Sigvart Voss Eriksen, a Telenor kereskedelmi vezérigazgató-helyettese. „A Telenor Magyarország idén ősszel elindította hazánk legkiterjedtebb hálózatfejlesztési projektjét. Magyarország legújabb, jövőbiztos, LTE-képes hálózata, amelyet teljes egészében 2012-re állítunk üzembe,  jobb bel- és kültéri szolgáltatásminőségnek köszönhetően folyamatosan javuló felhasználói élményhez juttatja előfizetőinket, és ezzel párhuzamosan támogatja a további előnyöket nyújtó, jövőbeni fejlesztéseket is."

A Boston Consulting Group[1] felmérése szerint az internetezés – nagyrészt a mobil szélessávú technológiának köszönhető – terjedése nyomán 2020-ra mintegy 5,7 millió előfizető, azaz a háztartások 91 és a cégek 96 százaléka rendelkezik majd internet-hozzáféréssel, és ezek 54 százaléka vezeték nélküli technológia lesz. A Telenor 2010-ben jelentette be a Digitális Magyarország programot, amelynek célja, hogy 2020-ra általánosan elérhetővé váljon a mobil szélessáv hazánkban, ami – széles munkaerő- piaci szegmenst teremtve – megadja a lehetőséget az országnak, hogy felzárkózzon a kontinens digitális szempontból fejlettebb régióihoz. E cél elérésében jelent újabb jelentős előrelépést a három újabb telekommunikációs szolgáltatóval való együttműködés.

További részletes információ az új mobilinternet csomagokról, tarifákról és feltételekről:

http://www.digikabel.hu/

http://www.tarr.hu/

http://prtelecom.hu/

1 http://www.telenor.hu/digitalis-magyarorszag/magyarorszag2020/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük