2023.szeptember.28. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Moha Jazz By-the-Way és Jam Session Fridays májusban is a Moha Kávéház és Kultúrtérben.

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/80066"><img class="image image-_original" src="/files/images/Mo%20(1)_4.jpg" border="0" width="453" height="329" /></a></span>Ismét hallgathatjuk a régi kedvenceket és ne feledjék, hogy a Moha Kávéház és Kultúrtér az a hely, ahol kávézás közben is megtalálja Önt a kultúra. Tekintsék meg a Jazz programokat. Jó szórakozást.  <p><strong>

mo%20(1) 4Ismét hallgathatjuk a régi kedvenceket és ne feledjék, hogy a Moha Kávéház és Kultúrtér az a hely, ahol kávézás közben is megtalálja Önt a kultúra. Tekintsék meg a Jazz programokat. Jó szórakozást. 

mo%20(1) 4Ismét hallgathatjuk a régi kedvenceket és ne feledjék, hogy a Moha Kávéház és Kultúrtér az a hely, ahol kávézás közben is megtalálja Önt a kultúra. Tekintsék meg a Jazz programokat. Jó szórakozást. 

2014. május 10. szombat 19.30

Moha Jazz By-the-Way: Kinczel Trio

A formáció bátran kalandozik a mainstream jazz határmezsgyéjén. Koncertjeiken elsősorban a zongorista, Kinczel Dániel alkotói világába nyerhetünk betekintést. Dániel a koncertezések mellett tanári szerepet is vállal az Újpesti Jazz Tanszakon. György Attila, a feltörekvő bőgős generáció tagjaként, számos egyéb formációban tett már tanúbizonyságot művészi rátermettségről (Csemer Bogi Quartett, Chameleon Jazz Band) csakúgy, mint Paizs Attila (Fritz József, Lamm Dávid), aki vitathatatlan szakmai kvalitása mellett érzékeny hangzásáról és forma érzékeny dobolásáról ismerhető meg. A Moha-beli koncertjükön a színpad közelsége miatt érzékenységükről, zenei hajlékonyságukról, a közönséggel való kommunikációjukról  tesznek tanúbizonyságot.

https://www.youtube.com/watch?v=sZcHmjMmqUo

Kinczel Dániel – zongora, György Attila – bőgő, Paizs Attila – dob

A belépés ingyenes.

 

2014. május 16. péntek 19.30

Chameleon Jazz Band koncertje – az est vendége Koltai Róbert színművész

A Chameleon Jazz Band Másképpen című műsora ezúttal sem nevezhető mindennapinak, hiszen az est különleges vendége Koltai Róbert színművész!

Bálint Rezső – harsona, ének, Zsemlye Sándor – szaxofonok, Fövenyi Máté – gitárok, Bögöthy Ádám – bőgő, Valastyán Tamás – ütőhangszerek

Belépőjegy: 2.200 Ft

 

2014. május 17. szombat 19.30

Moha Jazz-By-the-Way: Kanizsa Gina-Vikukel Dani Duó

A Silence Fiction zenekar alapító párosa klasszikus zenei gyökerekkel indul a jazz és a modern irányzatok ösvényein. A kanyargós úton beszélgetéseikbe, álmaikba pillanthatunk be, csendes meséik a megismerésről, az igazság kereséséről a hallgatót is aktív részvételre hívják.

Kanizsa Georgina – ének, effektek, Vikukel Dániel- zongora

A belépés ingyenes.

 

2014. május 24. szombat 19.30

Moha Jazz By-the-Way: Gadó Gábor Trió

„Gadó zenéje a jelenkor zenei gondolkodását határok nélkül magába foglaló, igazán elragadó szép zene – első személyben elmondott költemények. Semmilyen stíluspolcra nem rakható. Ha odatennék, felemelkedne és lebegne a polcok felett. Nekem úgy tűnik, hogy ez a fúzió lesz a következő években a hangadó" (Eötvös Péter – Kossuth-díjas világhírű magyar zeneszerző)

Gadó Gábor – gitár, Barcza Horváth József – nagybőgő, Balázs Elemér – dob

A belépés ingyenes.

 

2014. május 30. péntek 19.30

Jam Session Fridays with Oláh Krisztián Trio

2012 augusztusában Moha Jazz Fridays címmel útnak indult koncertsorozat keretén belül minden hónap utolsó péntekén találkozhat a közönség a zenekarral a Moha Kávéházban.

A 2011. január óta koncertező zenekar rendszeres fellépője a magyarországi kluboknak.

Az Oláh Krisztián Trio repertoárjában megtalálhatóak a zenekar saját szerzeményei, régi jazz örökzöldek, modern bebop számok, vagy akár klasszikus zenei és egyéb darabok újraértelmezései. Játékukban nagy szerepet tölt be a spontán közös improvizáció, amely igazán izgalmassá teszi minden koncertjüket.

Oláh Krisztián – zongora, Schildkraut Vilmos – nagybőgő, Serei Dániel – dob

A belépés ingyenes.

 

2014. május 31. szombat 19.30

Moha Jazz By-the-Way: Eszes Viki – Dely Robi Duó

Eszes Viki jazz-énekes és Dely Robi jazz-gitáros már több mint fél éve a Corner Dely zenekarban együtt zenélnek. Robi számait játsszák, Viki angolul énekli a dalokat és az improvizációs részekben is kap szerepet. A duó kifinomult kamarazenét játszik, a Corner dalokon kívül sztenderd számokat és bossa-novákat adnak elő, Az éneket gitár kíséri és szerepet kap egy tenor szaxofon is.

Eszes Viki – ének, Dely Robi – gitár, tenorszaxofon

A belépés ingyenes.

 

Moha Kávéház és Kultúrtér

Budapest, Bartók Béla út 11-13.

www.facebook/MohaCafe

www.mohacafe.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.