A Bartók Béla úti Moha Kávéház és Kultúrtérben teljes a márciusi jazz kínálat, azaz lesz Jazz-By-the-Way, JAZZmásképp és Jam Session Fridays. A februárt 28-án az Oláh Krisztián Trio zárja. Tekintsék meg a Moha ajánlatát, benne nagy nevek és nagy zenék. 

A Bartók Béla úti Moha Kávéház és Kultúrtérben teljes a márciusi jazz kínálat, azaz lesz Jazz-By-the-Way, JAZZmásképp és Jam Session Fridays. A februárt 28-án az Oláh Krisztián Trio zárja. Tekintsék meg a Moha ajánlatát, benne nagy nevek és nagy zenék. 

2014. február 28. péntek 19.30

Jam Session Fridays with Oláh Krisztián Trio

2012 augusztusában Moha Jazz Fridays címmel útnak induló koncertsorozat keretén belül minden hónap utolsó péntekén találkozhat a közönség a zenekarral a Moha Kávéházban.

A 2011. január óta koncertező zenekar rendszeres fellépője a magyarországi kluboknak.

OLÁH Krisztián a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium klasszikus zongora tanszakának végzős hallgatója. A zenekar bőgőse, SCHILDKRAUT Vilmos szintén a klasszikus zene tanszakon kezdte tanulmányait, majd felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-bőgő szakára, ahol Csuhaj-Barna Tibor tanítványa lett.

SEREI Dániel jazz-dobon szintén a Zeneakadémia hallgatója. Az Oláh Krisztián Trión kívül számos formációban, színházi produkcióban közreműködik dobosként és zeneszerzőként.

Az OLÁH Krisztián TRIO repertoárjában megtalálhatóak a zenekar saját szerzeményei, régi jazz örökzöldek, modern bebop számok, vagy akár klasszikus zenei és egyéb darabok újraértelmezései. Játékukban nagy szerepet tölt be a spontán közös improvizáció, amely igazán izgalmassá teszi minden koncertjüket. 

 

2014. március 1. szombat 19.30

Moha Jazz By-the-Way: Ávéd János & Fassang László Duó

A Jazzma olvasói szerint 2013 legjobb tenorszaxofonosa, a számtalan hazai formációban közreműködő Ávéd János, a jazz irányából, az itthoni orgona-élet meghatározó alakja, a Liszt Ferenc-díjas és Gramofon-díjas orgonaművész, orgonapedagógus, Fassang László pedig a klasszikus zenei hagyományok felől közelít egy közös, improvizatív stílusfüggetlen zenei nyelv megvalósításához.

Műsorukban jól megfér egymás mellett Messiaen, Bartók, vagy Bach zenéje, jazz sztenderdek, szabad improvizációk illetve saját kompozíciók, de ezekben szándékosan nem gyömöszölik egymásba a különböző műfajokat, inkább lecsupaszított zenei elemekből kísérelnek meg új hangzást építeni.

Ávéd János – szaxofon, Fassang László – zongora

Ingyenes belépés

 

2014. március 8. szombat 19.30

Moha Jazz By-the-Way: Bencze Alma Quartet

Bencze Alma a Kodolányi János Főiskola Jazz ének szakán tanult, ahol 2013-ban szerezte diplomáját. A Quartet zenészei 2011 óta ismerik egymást és játszanak együtt különböző felállásokban. Repertoárjuk alapvetően jazz sztenderdekből áll, de minden számot saját stílusukra formálnak, hangszerelnek. A számokat igyekeznek nem csak a zenén keresztül, hanem a dalszövegek figyelembevételével is értelmezni, hogy ez a sokszor másodrangúnak tekintett összetevő is teljes értékű része lehessen az zenei élménynek.

Bencze Alma – ének, Novai Gábor – zongora, Baksa Péter – bőgő, Szabó Dániel Ferenc – dob

Ingyenes belépés

 

2014. március 15. szombat 19.30

Moha Jazz By-the-Way: Kinczel Trio

A formáció bátran kalandozik a mainstream jazz határmezsgyéjén. Koncertjeiken elsősorban a zongorista, Kinczel Dániel alkotói világába nyerhetünk betekintést. Dániel a koncertezések mellett tanári szerepet is vállal az Újpesti Jazz Tanszakon. György Attila, a feltörekvő bőgős generáció tagjaként, számos egyéb formációban tett már tanúbizonyságot művészi rátermettségről (Csemer Bogi Quartett, Chameleon Jazz Band) csakúgy, mint Paizs Attila (Fritz József, Lamm Dávid), aki vitathatatlan szakmai kvalitása mellett érzékeny hangzásáról és forma érzékeny dobolásáról ismerhető meg. A Moha-beli koncertjükön a színpad közelsége miatt érzékenységükről, zenei hajlékonyságukról, a közönséggel való kommunikációjukról  tesznek tanúbizonyságot.

Kinczel Dániel – zongora, György Attila – bőgő, Paizs Attila – dob

Ingyenes belépés

 

2014. március 21. péntek 19.30

MOHA JAZZmásképp: Tóth Viktor Tercett

Tóth Viktort kreativitása, muzsikus társai felé való  különleges "lélek-rezdülései" teszik a jazz zenei világ egyik legkeresettebb szaxofonosává. Ő hívta meg magához játszani a fiatal – még most is csak 16 éves – Hodek Dávidot, aki különleges tehetségének köszönhetően mára már a tengeren túl is a legjobbak partnereként dobol. Orbán Gyuri megkérdőjelezhetetlen profizmusa tökéletesen elégíti ki a két másik muzsikus minden zenei ötletét.

Moha-beli koncertjük páratlan zenei élményt sejtet.

Belépőjegy: 1.500 Ft

 

2014. március 22. szombat 19.30

Moha Jazz By-the-Way: Fenyő Fruzsina és a Gáspár Károly-Orbán György Duo

Fenyő Fruzsina egy ígéretes jövő előtt álló, tehetséges énekesnő. Saját zenekarával már komoly népszerűségre tett szert a műfajt kedvelő közönség körében. A tavaly decemberi nagy sikerű koncertje után ismét vendége lesz a Moha Kávéháznak. Ezúttal Gáspár Károly-Orbán György Duóval lép fel a Moha Kávéház  "Jazz By-the-Way" koncertsorozatában.

Gáspár Károly jónéhány alkalommal játszott már a Mohában, olyan nagyságokkal mint: Tony Lakatos, Szőke Nikoletta, Egri János és még lehetne folytatni a sort. Közismert jazz sztenderdek fognak elhangozni a koncerten, egyedi feldolgozásban. Fruzsinával izgalmas és jó hangulatú koncertre számíthat a közönség.

Fenyő Fruzsina – ének, Gáspár Károly – zongora, Orbán György – bőgő,

Ingyenes belépés

 

2014. március 28. péntek 19.30

Jam Session Fridays with Oláh Krisztián Trio

Oláh Krisztián – zongora, Schildkraut Vilmos – nagybőgő, Serei Dániel – dob

Ingyenes belépés

 

2014. március 29. szombat 19.30

Moha Jazz By-the-Way: Kalmár Panni – Oláh Szabolcs Duó

Kalmár Panni a fiatalabb énekes generáció különleges hangú tehetsége. Magyarországon kevesen énekelnek ilyen autentikusan fado-t. Panni jazz ének mestere Winand Gábor volt. Az ő tanítványaként szerzett második helyezést a 2010-es Országos Jazz Énekversenyen. Oláh Szabolcs jazz gitárost, zeneszerzőt a közönség többek között Szolnoki Dóra, Fekete-Kovács Kornél, a Modern Art Orchestra, Szőke Nikoletta, Szendőfi Balázs, és Dés András formációiban láthatta.  2012-től vezeti saját quintetjét, melynek első lemeze 2013-ban jelent meg „Connection" címmel.

Az este folyamán főként jazz sztenderdeket hallhatunk, azon belül is minden műfajból kicsit szemezgetve – ének, gitár tolmácsolásában. Várunk mindenkit sok szeretettel!

Kalmár Anna – ének, Oláh Szabolcs – gitár

Ingyenes belépés

 

MOHA JAZZ PROGRAMOK

2014. február 28 – március 29.

 

Moha Kávéház és Kultúrtér

1114 Budapest, Bartók Béla út 11-13.

foglalás: +36 1 209 0658, jazz.mohacafe@gmail.com

 

www.mohacafe.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük