2022.01.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Mosószer Világkonferencia Montreux-ben– Fenntartható fogyasztás

2 min read
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/44222"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/20101006HenkelMontreux_03_193611.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span> <p>Kasper Rorsted, a Henkel igazgatóságának elnöke az összehangolt cselekvés érdekében szólalt fel a Montreux-ben (Svájc) megrendezett Mosószer Világkonferencián.</p><p>

 

Kasper Rorsted, a Henkel igazgatóságának elnöke az összehangolt cselekvés érdekében szólalt fel a Montreux-ben (Svájc) megrendezett Mosószer Világkonferencián.

 

Kasper Rorsted, a Henkel igazgatóságának elnöke az összehangolt cselekvés érdekében szólalt fel a Montreux-ben (Svájc) megrendezett Mosószer Világkonferencián.

Kasper Rorsted, a Henkel igazgatóságának elnöke a Montreux-ben (Svájc) megrendezett Mosószer Világkonferencián az összehangolt cselekvés iránti elkötelezettségre szólította fel az értéklánc minden résztvevőjét. A fenntartható fejlődés nem múló szeszély, hanem globális feladat és kihívás az egész iparág számára, amelyre már most is oda kell figyelni. A világ népessége egyre növekszik, emelkedik az átlagos életszínvonal, és ezzel együtt az erőforrások felhasználása is. Ezen általános tendencia mellett az egész iparág az önmegtartóztatás vagy az innováció kérdésével szembesül – jelentette ki.

Rorsted szerint, a fenntartható fogyasztás kulcsa az innovatív termékekben rejlik, valamint azokban a folyamatokban, amelyek képesek ugyanazt, vagy a már megszokottnál jobb teljesítményt az eddiginél kevesebb erőforrás felhasználással biztosítani. Ha minden érintett – a nyersanyagok beszállítóitól a végfelhasználókig – kivenné a részét ebből, 50 százalékkal lehetne növelni a teljesítményt és 50 százalékkal lehetne csökkenteni az ökológiai lábnyomot, ami háromszor jobb általános erőforrás-hatékonysággal járna.

Az 1977 óta immár hetedik alkalommal Montreux-ben megrendezett Mosószer Világkonferencia október 7-én ért véget. Az eseményen minden vezető mosószergyártó és nyersanyag-beszállító képviselője részt vett. Tudósok és akadémikusok karöltve vitatták meg a központi témát, a dinamikus globális gazdaság új stratégiáit.

Kasper Rorsted előadásával és a konferenciával kapcsolatos további információ és fényképek megtekinthetők a http://www.henkel.com/press oldalon található sajtó mappában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük