2022.01.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Rangos elismerés és pénzjutalom kémiatanároknak – Átadták a Magyar Kémia Oktatásért-díjakat

2 min read
<span class="inline inline-left"><a href="/node/44220"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/2010_evi_dijazottak.thumbnail.jpg" border="0" alt="2010. évi díjazottak" title="2010. évi díjazottak" width="100" height="67" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>2010. évi díjazottak</strong></span></span>  <p><em>2010. október 12. -én </em>négy kémiatanár vehette át kiemelkedő szakmai munkásságáért „A Magyar Kémia Oktatásért-díjat".

2010. évi díjazottak2010. évi díjazottak 

2010. október 12. -én négy kémiatanár vehette át kiemelkedő szakmai munkásságáért „A Magyar Kémia Oktatásért-díjat".

2010. évi díjazottak2010. évi díjazottak 

2010. október 12. -én négy kémiatanár vehette át kiemelkedő szakmai munkásságáért „A Magyar Kémia Oktatásért-díjat". A rangos elismerést és a személyenként 250 ezer forintos díjat a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémia Oktatásért háromtagú kuratóriuma évente ítéli oda olyan középiskolai és általános iskolai kémiatanároknak, akik évtizedeken át tartó áldozatos munkájukkal jelentősen hozzájárulnak a magas színvonalú szakképzéshez, a tehetséges diákok felkarolásához, ezáltal az utánpótlás-neveléshez. A díj átadására a Magyar Tudományos Akadémián ünnepélyes keretek között immár tizenkettedik alkalommal került sor.

A 2010. évi díjazottak:

Mostbacher Éva

Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium, Pécs

Elekné Becz Beatrix

Jedlik Ányos Gimnázium, Csepel

Veres Ildikó

Erdey-Grúz Tibor Vegyipari és Környezetvédelmi Szakközépiskola, Debrecen

Szórád Endre

Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta

Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémia Oktatásért  1999-ben a Richter Gedeon gyógyszercég kezdeményezésével jött létre azzal a szándékkal, hogy a vezető hazai gyógyszergyártó vállalat a magyarországi kémiaoktatásban és az azzal kapcsolatos ismeretterjesztésben közvetlenül vállalhasson támogató szerepet. Az alapítvány feladatai közé tartozik többek között a kémia oktatásában kiemelkedő eredményeket elérő tanárok elismerése és díjazása. Az alapítvány A Magyar Kémia Oktatásért-díjjal" közép- és általános iskolai kémiatanárok kiemelkedő munkáját jutalmazza. Az alapítvány céljainak megvalósítása érdekében három tagból álló kuratórium működik. A kuratórium a díjazottak kiválasztásához szükséges adatokat pályázati formában szerzi be.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük