2022.június.25. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

MSZF – Miniszterelnökség – Hitelkárosultak

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/52323"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_90.thumbnail.jpeg" border="0" alt="Ide vagy ennél lejjebb jutnak a lakáshitelesek..." title="Ide vagy ennél lejjebb jutnak a lakáshitelesek..." width="100" height="73" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Ide vagy ennél lejjebb jutnak a lakáshitelesek...</strong></span></span></p><p><span class="inline inline-left"></span>A Magyar Szociális Fórum (MSZF) alapítószervezője szombaton arra kérte a kormányt, hogy tettekkel bizonyítsa a Miniszterelnökséget vezető államtitkár politikai nyilatkozatában foglaltakat arról, hogy a politika a Hitelkárosultak pártján áll a bankok tisztességtelen magatartásával szemben - áll az MSZF közleményében.

ide vagy ennél lejjebb jutnak a lakáshitelesek...Ide vagy ennél lejjebb jutnak a lakáshitelesek…

A Magyar Szociális Fórum (MSZF) alapítószervezője szombaton arra kérte a kormányt, hogy tettekkel bizonyítsa a Miniszterelnökséget vezető államtitkár politikai nyilatkozatában foglaltakat arról, hogy a politika a Hitelkárosultak pártján áll a bankok tisztességtelen magatartásával szemben – áll az MSZF közleményében.

ide vagy ennél lejjebb jutnak a lakáshitelesek...Ide vagy ennél lejjebb jutnak a lakáshitelesek…

A Magyar Szociális Fórum (MSZF) alapítószervezője szombaton arra kérte a kormányt, hogy tettekkel bizonyítsa a Miniszterelnökséget vezető államtitkár politikai nyilatkozatában foglaltakat arról, hogy a politika a Hitelkárosultak pártján áll a bankok tisztességtelen magatartásával szemben – áll az MSZF közleményében.

     Simó Endre szerint fontos ugyan, hogy a kormányfő legközvetlenebb környezetében kezdik érzékelni a 3 millió embert érintő társadalmi probléma horderejét, ám a felismerés puszta ténye még nem jelent megoldást. Különösen akkor nem, ha a szerződések tisztességtelenségének megállapítását csak a jövőre vonatkoztatnák, nem pedig mindazokra, akiket már eddig is megkárosítottak, vagyonukból kiforgattak, otthonuktól megfosztottak.

     „Varga Mihály, Miniszterelnökséget vezető államtitkár a Magyar Hírlap szombati számában azt mondta, hogy mint politikus a hitelt felvevők pártján áll, mert – mint állította – tetten érhető a bankok felelőssége, sok közülük egyáltalán nem törekedett a tisztességes magatartásra, és korántsem lehet egyenrangú félnek tekinteni a saját lakhatását megoldani próbáló ügyfelet és a hatalmas háttérrel bíró bankokat. A kamatfeltételek egyoldalú változtatgatásáról kijelentette, hogy neki nagyon is törvénytelennek tűnik. Végül egyetértett azokkal, akik pertársaságba tömörülve próbálják megváltoztatni a jogtalan szerződéseket. Ezek a kijelentések arra utalnak, hogy a politikai vezetés elbizonytalanodott a devizahitel-kérdésben a szerveződő társadalmi ellenállás láttán, de vonakodik konkrét politikai és jogi lépéseket tenni a hitelkárosultak emberi és polgári jogainak érvényre juttatásáért. A Hitelkárosultak csak akkor fognak hinni a szavakban, ha azokat tettekre váltják. A társadalmi összefogást Pertársaság néven kezdeményező Szociális Kerekasztal azt érti tetteken, hogy a kormány felmondja a bankokkal júniusban kötött megállapodását a devizahitelekről, s jogi lépéseket tegyen a hitelezők felelősségének megállapítására, tekintettel arra, hogy a bankok tudatosan megtévesztették a hitelfelvevőket. A kormánynak – az Európai Unió csütörtöki döntéséhez hasonlóan – társadalmi stabilizációs intézkedéseket kell tennie a pénzügyi szféra érdekérvényesülésének egyidejű korlátozásával. Addig is helyre kell állítani a kilakoltatási és árverezési tilalmat, hogy az emberektől ne vehessék el jogszerűen birtokolt otthonukat is, és ne kerüljenek az utcára" – válaszolta Simó Endre szervező Varga Mihály miniszterelnökséget vezető államtitkár nyilatkozatára

 

www.mszfszk.hu

www.hitelkarosultakert.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.