Cél és eszköz.

  A munkavédelem célja a munka védelme, vagyis a munkahely megtartása. A munkavédelem eszköztárát a munkaadó és a munkavállalók harmonikus kapcsolata megőrzésének kell alárendelni.

 

Cél és eszköz.

  A munkavédelem célja a munka védelme, vagyis a munkahely megtartása. A munkavédelem eszköztárát a munkaadó és a munkavállalók harmonikus kapcsolata megőrzésének kell alárendelni.

 

Munkahelyi baleset.

  A munkahelyi baleset a munkavállaló magánügye. Felháborító és igazságtalan minden olyan célzás, nyilatkozat, tevékenység, feltételezés, sajtóközlemény, amely a baleset és a munkavégzés, a baleset és a munkaadó, vagy a baleset és a munkakörülmények közötti összefüggésre utal.

 

  Tárgyi bizonyítékok.

A hiányzó lépcsőfokot, törött lábú széket, rossz liftajtót, leomló vakolatot, kilógó elektromos vezetéket, elkorhadt lépcsőházi korlátot a jegyzőkönyv felvétele előtt meg kell javíttatni, vagy ki kell selejtezni, mert csak akadályoznák a baleset okainak tárgyszerű feltárását.

 

Tanuk.

  Munkavédelmi ügyekben tanuknak helye nincs. Csak összezavarnának mindent egymásnak ellentmondó vallomásaikkal. Az esetleges baleset közelében tevékenykedő munkavállalók a baleset pillanatában süketek és vakok, a későbbiekben pedig némák legyenek.

 

Jegyzőkönyv.

  Munkahelyi balesetnél a jegyzőkönyv felvételét lehetőleg mellőzni kell. Ha mégis készülne ilyen okirat, akkor abban a munkavállaló elismeri önmagát a baleset okozójaként, felelősségét a baleset bekövetkezéséért. Kijelenti, hogy megfelelő munkavédelmi oktatásban vett részt, az ott elhangzottakat megértette és a balesettel összefüggésben semmilyen kártérítési igénye nincs és a jövőben sem lesz.

 

Sajnálatos következmények.

  Amennyiben a balesetet szenvedettet testi károsodás éri, azt poszttraumás szindrómának kell felfogni és minden segítséget meg kell adni a rokkantnyugdíj megállapításának mellőzésére.

 

Fájdalomdíj.

  A baleset áldozatának fájdalomdíj nem jár legfeljebb jutalom. Jutalma, hogy felgyógyulása után megmaradhat az állása. Ha okosan viselkedik.

 

Megelőzés.

  Természetesen jobb a baleseteket megelőzni. E célból ne foglalkoztassunk 35 év feletti munkavállalót, akinek figyelme esetleg lankad, reflexei lassabbak, munkabírása csekélyebb, nem egészen piacképes, magyarán szólva kockázati tényezőt jelent.

 

Láng Róbert

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük