2022.05.23.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Munkavédelem

2 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/89426"><img class="image image-preview" src="/files/images/images_855.jpg" border="0" width="192" height="124" /></a></span>Cél és eszköz. </p> <p>  A munkavédelem célja a munka védelme, vagyis a munkahely megtartása. A munkavédelem eszköztárát a munkaadó és a munkavállalók harmonikus kapcsolata megőrzésének kell alárendelni.</p> <p> 

Cél és eszköz.

  A munkavédelem célja a munka védelme, vagyis a munkahely megtartása. A munkavédelem eszköztárát a munkaadó és a munkavállalók harmonikus kapcsolata megőrzésének kell alárendelni.

 

Cél és eszköz.

  A munkavédelem célja a munka védelme, vagyis a munkahely megtartása. A munkavédelem eszköztárát a munkaadó és a munkavállalók harmonikus kapcsolata megőrzésének kell alárendelni.

 

Munkahelyi baleset.

  A munkahelyi baleset a munkavállaló magánügye. Felháborító és igazságtalan minden olyan célzás, nyilatkozat, tevékenység, feltételezés, sajtóközlemény, amely a baleset és a munkavégzés, a baleset és a munkaadó, vagy a baleset és a munkakörülmények közötti összefüggésre utal.

 

  Tárgyi bizonyítékok.

A hiányzó lépcsőfokot, törött lábú széket, rossz liftajtót, leomló vakolatot, kilógó elektromos vezetéket, elkorhadt lépcsőházi korlátot a jegyzőkönyv felvétele előtt meg kell javíttatni, vagy ki kell selejtezni, mert csak akadályoznák a baleset okainak tárgyszerű feltárását.

 

Tanuk.

  Munkavédelmi ügyekben tanuknak helye nincs. Csak összezavarnának mindent egymásnak ellentmondó vallomásaikkal. Az esetleges baleset közelében tevékenykedő munkavállalók a baleset pillanatában süketek és vakok, a későbbiekben pedig némák legyenek.

 

Jegyzőkönyv.

  Munkahelyi balesetnél a jegyzőkönyv felvételét lehetőleg mellőzni kell. Ha mégis készülne ilyen okirat, akkor abban a munkavállaló elismeri önmagát a baleset okozójaként, felelősségét a baleset bekövetkezéséért. Kijelenti, hogy megfelelő munkavédelmi oktatásban vett részt, az ott elhangzottakat megértette és a balesettel összefüggésben semmilyen kártérítési igénye nincs és a jövőben sem lesz.

 

Sajnálatos következmények.

  Amennyiben a balesetet szenvedettet testi károsodás éri, azt poszttraumás szindrómának kell felfogni és minden segítséget meg kell adni a rokkantnyugdíj megállapításának mellőzésére.

 

Fájdalomdíj.

  A baleset áldozatának fájdalomdíj nem jár legfeljebb jutalom. Jutalma, hogy felgyógyulása után megmaradhat az állása. Ha okosan viselkedik.

 

Megelőzés.

  Természetesen jobb a baleseteket megelőzni. E célból ne foglalkoztassunk 35 év feletti munkavállalót, akinek figyelme esetleg lankad, reflexei lassabbak, munkabírása csekélyebb, nem egészen piacképes, magyarán szólva kockázati tényezőt jelent.

 

Láng Róbert

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.