2023.január.29. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Muzsikáló Cimborák – sok humorral

2 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/21936"><img class="image thumbnail" src="/files/images/ot_0.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="66" /></a></span>A HangÁr, a Művészetek Palotája családi és ifjúsági programcsomagja Matinékoncertek néven kínál hangversenyeket 8-12 év közti gyerekeknek vasárnaponként 11 és 15 órai kezdettel.<br /><td valign="top"> </td>  <img class=" size-full wp-image-1110" src="https://euroastra.hu/wp-content/uploads/2007/07/spacer.gif" border="0" width="15" height="15" />

ot 0.thumbnailA HangÁr, a Művészetek Palotája családi és ifjúsági programcsomagja Matinékoncertek néven kínál hangversenyeket 8-12 év közti gyerekeknek vasárnaponként 11 és 15 órai kezdettel.

 

  spacer

ot 0.thumbnailA HangÁr, a Művészetek Palotája családi és ifjúsági programcsomagja Matinékoncertek néven kínál hangversenyeket 8-12 év közti gyerekeknek vasárnaponként 11 és 15 órai kezdettel.

 

  spacer

    A HangÁr, a Művészetek Palotája családi és ifjúsági programcsomagja Matinékoncertek néven kínál hangversenyeket 8-12 év közti gyerekeknek vasárnaponként 11 és 15 órai kezdettel. 2009 első félévében a négyszer két matinékoncert közös témája: humor a zenében. A január 25-i hangversenyek műsorában azonban egy másik szerkesztési ötlet is érvényesült, a koncertek ezért kapták a Muzsikáló Cimborák címet.
    A Cimbora, a több évtizedes múltra visszatekintő, gyermekeknek szóló tévéműsor a nagy mesélő, Benedek Elek híres újságjának címét (és szellemét) kölcsönözte. A benne szereplő cimborák közül sokan muzsikáltak, jó néhányan hivatásos zenészek lettek az eltelt évek során. Közülük január 25-én az énekes Brickner Szabolccsal, Oláh Vilmossal, a közreműködő zenekar koncertmesterével, illetve a cimborákkal annak idején is többször együtt dolgozó Vásáry Tamással találkozhat a közönség. Fellép még a 16 évesen tucatnyi versenygyőzelmet begyűjtő Szabó Ildikó gordonkaművész. Elhangzik Mozart Zenei tréfája, Vásáry Tamás kommentárjaival követhetjük nyomon a zenei humort egy-egy Beethoven-, Schubert-, Donizetti, Dvořák-, Csajkovszkij- és Rosztropovics-darabban. A hangversenyt a Duna TV rögzíti, a nézők pedig – a Cimbora műsor eredeti szerkesztőjének, É. Szabó Mártának köszönhetően – a színpadon megjelenő művészekről évekkel ezelőtt készült archív felvételeket is láthatnak.

Január 25., vasárnap 11.00 és 15.00
Fesztivál Színház
Matinékoncertek
Muzsikáló Cimborák
Mozart: Falusi muzsikusok, K. 522 (Zenei tréfa)
Dvorák: Az erdő csendje, op. 68, No. 5
Rosztropovics: Humoreszk, op. 5
Csajkovszkij: Változatok egy rokokó témára, op. 33
Donizetti: Szerelmi bájital – Nemorino áriája
Beethoven: A csók o Schubert: Szilviához

Közreműködik: Brickner Szabolcs – ének o Szabó Ildikó – gordonkam, Tóth Aladár Zeneiskola Ifjúsági Zenekara (koncertmester: Oláh Vilmos), vezényel, zongorán kísér és a műsort vezeti: Vásáry Tamás 
    

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.