2023.március.29. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Nagy érdeklődés övezi a Magyar Turisztikai Ügynökség szervezésében megvalósult magyar standot és a magyar borokat Kínában

3 perc olvasás

magyar-stand.jpgJelentős, a tavalyinál is nagyobb érdeklődés övezi a magyar standot és a magyar borokat a ProWine China Nemzetközi Bor és Szeszesital Szakvásáron Kínában. Az MTÜ 120 m2-es, letisztult és modern látványvilágú standja mind megjelenésében, mind pedig az ott szervezett programok révén kiváltotta a látogatók elismerését. Meglátogatta és fantasztikusnak nevezte továbbá a magyar standot a rendkívüli szaktekintélynek számító Fongyee Walker Master of Wine. A résztvevő magyar borászatok is sikeresnek értékelik megjelenésüket, amely hozzájárul a magyar borok ismertségének növeléséhez Kínában.

 

A közösségi bormarketingért is felelős Magyar Turisztikai Ügynökség 2017. november 14-16. között a világ egyik legjelentősebb borkiállítás sorozatának kínai állomásán 11 pincészet részvételével mutatja be a magyar borok kiválóságait és a magyar borágazat trendjeit. Emellett az Ügynökség a magyar standon való megjelenés révén elősegíti üzleti lehetőségek feltárását a távol-keleti piacon. A ProWine China szakvásárt kizárólag szakmai látogatók keresik fel, a kiállítás így jó alkalom az információcserére és tárgyalások lebonyolítására.

 

A napi három alkalommal szervezett szakszemináriumok folyamatosan megtöltik a magyar stand területét, ahol kiemelkedően nagy a kínai borismereti kurzusokat hallgató diákok és a fiatal sommelier-k érdeklődése a Kínában még kevéssé ismert magyar borok iránt. A szemináriumok célja, hogy felhívja a figyelmet a változatos, minőségi magyar borokra. A dinamikusan felépített, 30 perces előadásokat három fő témában – a magyar fehérborok sajátosságai, a magyar vörösborok jellemzői, a tokaji aszú egyedisége – hallhatták a látogatók Szik Mátyás, Örökös Magyar Sommelier Bajnok tolmácsolásában. Különösen nagy figyelmet kapott a tokaji aszú, a világ legegyedibb édes borát bemutató aszúkóstoló hatalmas sikernek örvendett.

 

Kiemelkedő eredmény, hogy a rendkívüli szaktekintélynek számító Fongyee Walker, az egyetlen kínai Master of Wine meglátogatta a magyar standot és részt vett a tokaji aszú kóstolón is. „A magyar stand fantasztikus, jól kialakított a szeminárium rész, a társkiállítói zóna és a tárgyalórész is” – hangzott el a helyszínen vele készült interjúban. „Lenyűgöztek a száraz tokaji tételek, ezeket leginkább borértőknek szánnám. Nagy lehetőség van a tokaji késői szüretelésű édes borokban is, és természetesen kiválóak a tokaji aszúk. A magyar borokat be kell építeni a borkurzusokba” – hangsúlyozta a borszakértő.

 

A magyar stand sikerét támasztja alá továbbá, hogy a sanghaji Wine & Spirit Education Trust boriskola nyitott az együttműködés folytatására és a magyar borok beépítésére tantervébe, emellett pedig fontos elismerés, hogy Marius Berlemann, a ProWine projektigazgatója és csapata külön gratulált a magyar standhoz és a programokhoz.

 

A ProWine China kiállításon való sikeres megjelenés hozzájárulhat a Kínába irányuló magyarországi bor export további bővüléséhez, valamint a magyar borok presztízsének növekedéséhez a távol-keleti piacokon.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.