S_seriesS_series

Fényes, csillogó borítású, ultra vékony és akár 500 GB-os tároló kapacitással is rendelkező intelligens meghajtókat fejlesztett ki a Samsung Electronics, amelyek már kaphatóak Magyarországon is.

  S_seriesS_series

Fényes, csillogó borítású, ultra vékony és akár 500 GB-os tároló kapacitással is rendelkező intelligens meghajtókat fejlesztett ki a Samsung Electronics, amelyek már kaphatóak Magyarországon is.

Új S – szériás, külső merevlemez meghajtókat mutatott be a Samsung: az 2,5"-es S2-őt és a 1,8"-es S1 Minit. Mindkettő fényes csillogású borítást kapott, ráadásul bőr tartótokot is adnak hozzájuk, amely a professzionális belső mellett, professzionális külsőt és érzést kölcsönöz a termékeknek. Akár egy öltöny zsebben is kiválóan megférnek.

„A notebook-ok iránti, éves szinten 20 százalékot meghaladó, keresletnövekedés a külső merevlemezek népszerűségét is jelentősen növelte. Pillanatok alatt megemelkedett a jelentőségük az egyre bővülő adathalmazokkal dolgozó felhasználók körében. A Samsung kínálatát ebben a szektorban is a vásárlók igényeire szabtuk, hogy mind kapacitásban, mind megbízhatóságban és megjelenésben a legjobbat nyújtsuk" – hangsúlyozta Tae-Yeop Oh, a Samsung Electronics Storage üzletág marketing divíziójának alelnöke.

S seriesS seriesAz USB kontrollert magába foglaló Samsung S széria sokkal kisebb lett, mint más gyártók merevlemezei. Az integrált USB technológiának köszönhetően, amellett, hogy csökkent a termék tömege, az energia fogyasztása is kisebb lett. A merevlemez kímélése és az energia felhasználás minimalizálása érdekében a meghajtó azonnal az alacsony energiafelhasználással járó „sleep mode"-ba helyezi magát, amikor öt percnél tovább nem használják.

A termék különlegessége továbbá az „Auto backup" funkció, amely akár beavatkozás nélkül is, lehetővé teszi az automatikus biztonsági mentés készítését az általunk kijelölt fájlokról, mappákról, vagy akár az egész merevlemezről is.

A „SecretZone" funkció AES-128 bit vagy az AES-256 bit-es szoftveres kódolással védi adatainkat. A külső meghajtó tulajdonosait pluszban még egy mester jelszó is védi az illegális hozzáféréstől, elvesztés vagy lopás esetére a „SafetyKey" funkciónak köszönhetően. A külső kapacitást mérő, pedig láthatóvá teszi a felhasználó számára, mekkora tárhely áll még szabadon a rendelkezésére.

A Samsung S széria 2,5 inches hordozható S2 meghajtó mindössze 154 gramm súlyú és 160, 250, 320, illetve 500 GB-os változatban elérhető. Ez a termék 17 százalékkal vékonyabb és 30 százalékkal energiatakarékosabban működik, a versenytársaknak számító gyártók hasonló 2,5-ös meghajtóihoz képest. A kompakt 1,8 inches S1 Mini, amelynek tömege mindössze 91 gramm, 120 GB-os változatban lesz kapható.

A Samsung S széria négy színben fog rendelkezésre állni: lakk fekete, hófehér, bor vörös és csokoládébarna árnyalatokban. Magyarországon az S1 széria 24.360 forintért, a 160 GB-os S2 nettó 17.200 forintért, az 500 GB-os 33.540 forintért kapható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük