2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Négyszázezer sms és mms a szegedi kajak-kenu vb-ről!

3 min read
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/53173"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_129.thumbnail.jpeg" border="0" width="100" height="83" /></a></span> A Telekom - a világbajnokság arany fokozatú támogatója - tájékoztatása szerint előreláthatólag ennyi mobilüzenetet küld az a körülbelül harmincezer sportrajongó, aki személyesen nézi végig a napfény városában a ma induló világbajnokságot. </p> <p><strong> </strong>

A Telekom – a világbajnokság arany fokozatú támogatója – tájékoztatása szerint előreláthatólag ennyi mobilüzenetet küld az a körülbelül harmincezer sportrajongó, aki személyesen nézi végig a napfény városában a ma induló világbajnokságot.

 

A Telekom – a világbajnokság arany fokozatú támogatója – tájékoztatása szerint előreláthatólag ennyi mobilüzenetet küld az a körülbelül harmincezer sportrajongó, aki személyesen nézi végig a napfény városában a ma induló világbajnokságot.

 

Azok, akik a napokban kilátogatnak a Szeged belvárosától néhány kilométerre található Maty-éri sportpálya lelátójára, nemcsak személyesen élhetik át a versenyek izgalmát, hanem élményeiket azonnal meg is oszthatják ismerőseikkel. A Telekom korábbi tapasztalataiból kiindulva egy helyszínen lévő szurkoló naponta átlag háromszor nyúl a telefonjához, hogy sms-t küldjön a családtagjainak, ismerőseinek, amely a verseny pár napja alatt összesen körülbelül 360 ezer elküldött szöveges üzenetet jelent. A legizgalmasabb döntők pillanataiban egyszerre háromszázan indítanak hívást a lelátóról, vagyis körülbelül minden tízedik néző telefonál mobilján, és kiabálja a készülékbe a futam állását. A versenynapok alatt a képküldési lehetőség is népszerű: minden negyedik néző küld a helyszínről mms-t valamelyik ismerősének.

A Telekom által kiépített üvegszálas technológia kibővített kapacitásának – 210 Gbit/sec sávszélesség! – köszönhetően a verseny informatikai háttere biztosított. Az előkészületek során olyan hosszú optikai kábelt használtak fel, mintha Kovács Katalin, a Domino-Honvéd olimpiai és világbajnok sportolójának lapátját négyezerszer egymás mellé fektetnénk. A körülbelül 30 ezer néző zavartalan helyszíni szurkolását 2 darab 64 négyzetméteres LED-fal segíti, amelyen a tévéközvetítés képsorai is megjelennek. Érdekesség, hogy a telekomos képjelszolgáltatás kiépítéséhez több tonna alkatrészt úsztatott be a partról a Magyar Honvédség szentesi műszaki alakulata.

A helyszínen a T-Home 18 tonnás internetkamionja is jelen lesz, amely nagy sávszélességű összeköttetésével több mint 2000 akkreditált résztvevőnek és vendégnek igyekszik internet-használati lehetőséget nyújtani. A légkondicionált autóban 12 munkaállomáson lehet böngészni és levelezni. Hasonló célokat szolgál a kamion környékén elhelyezendő 8 terminál. A Telekom a mobilos adat- és hangforgalom fennakadás nélküli biztosítása érdekében mobil-bázisállomást állított fel a versenyhelyszínen. A felhordó-hálózathoz üvegszállal csatlakozó szerkezetet 7,5 tonnás teherautó szállította a helyszínre.

Természetesen a telekommunikáció nemcsak a nézőket, hanem a versenyen résztvevő 94 ország több mint 1000 sportolóját is segíti: a kajak-kenusok, az edzőik és az újságírókat most először full HD-s, zárt láncú tévérendszeren nézhetik a verseny alatt egyrészt a televíziós közvetítést, másrészt a futamok beosztását. Ráadásul a világbajnokság alatt a helyszínen kialakított VIP-helyiségben sok más mellett a T-Home interaktív tévézést nyújtó IPTV-szolgáltatását is ki lehet próbálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.