2022.05.17.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Nem eléggé zárt osztály

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/78958"><img class="image image-_original" src="/files/images/nagyT%20(1).jpg" border="0" width="474" height="689" /></a></span>2014. április 3-án kerül bemutatásra Pierre-François Martin-Laval vígjátéka a Nagytudásúak. <strong>A </strong>Jules Ferry gimnáziumban játszódó, francia humorral és helyzetkomikumokkal tarkított filmben az órákon alszanak, krétával dobálóznak, hétfőnként késve, vagy nemes egyszerűséggel nem is járnak be, hiányosan öltözködnek... Mármint a tanárok! Nem eléggé zárt osztály.</p> <p> 

2014. április 3-án kerül bemutatásra Pierre-François Martin-Laval vígjátéka a Nagytudásúak. A Jules Ferry gimnáziumban játszódó, francia humorral és helyzetkomikumokkal tarkított filmben az órákon alszanak, krétával dobálóznak, hétfőnként késve, vagy nemes egyszerűséggel nem is járnak be, hiányosan öltözködnek… Mármint a tanárok! Nem eléggé zárt osztály.

 

2014. április 3-án kerül bemutatásra Pierre-François Martin-Laval vígjátéka a Nagytudásúak. A Jules Ferry gimnáziumban játszódó, francia humorral és helyzetkomikumokkal tarkított filmben az órákon alszanak, krétával dobálóznak, hétfőnként késve, vagy nemes egyszerűséggel nem is járnak be, hiányosan öltözködnek… Mármint a tanárok! Nem eléggé zárt osztály.

 

A Jules Ferry gimnázium a maga 12%-os eredményességi mutatójával messze a legrosszabb középiskola egész Franciaországban. Mivel rosszabb már úgysem lehet, a minisztériumban úgy döntenek, kutyaharapást szőrével alapon a legalkalmatlanabb tanári kart küldik a suliba, hogy kozmetikázzanak valamit ezeken a katasztrofális eredményeken. A cél: elérni az 50%-ot, különben a Jules Ferry Gimnázium bezárja kapuit. Ám kétséges, hogy ennyi bizarr figurával mire megy a diákság: a történelemtanár Napóleonnak képzeli magát, a filozófusnak egy szavát sem érteni, a kémiaprofesszor kísérletei életveszélyesek, míg a fiatal és csábos franciatanárnő láttán a fiúk gyorsabban olvadnak, mint egy csokinyúl. És akkor ott van még Tiroci tanár úr (Christian Clavier), akiről valójában senki nem tudja, mit is tanít…

 

Pierre-François Martin-Laval népszerű francia komikus többek között A pokoli torony balekjai és a Még mindig kamuzunk sztárja írta és rendezte a Nagytudásúakat, amelyben az egyik főszerepet is ő maga játssza el. A gimnázium felelőtlen tanerejének történetei képregény formájában születtek meg 2000-ben, s népszerűségük azóta is töretlen. A filmet a bemutató hetében több mint egymillióan látták Franciaországban, az össznézőszám pedig megközelítette a négymilliót!

 

A Nagytudásúak egyik legismertebb sztárja Christian Clavier, akit többek között a Jöttünk, láttunk, visszamennénk, az Asterix és Obelix és a Nagy zűr Korzikán című vígjátékokban is láthattunk.

 

Nagytudásúak

Színes, szinkronizált, francia vígjáték

Főszereplők: Christian Clavier, Isabelle Nanty, Pierre-François Martin-Laval

Forgatókönyv: Mathias Gavarry, Pierre-François Martin-Laval

Rendező: Pierre-François Martin-Laval

 

Mozibemutató: 2014. április 3.

Gyártó: Les films du 24, TF1 Droits Audiovisuels, TF1 Films Production, Sofica UGC 1, Soficinéma 9, Canal+, Ciné+, TF1

Magyarországon forgalmazza: Cinetel Kft.

12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott

 

https://www.youtube.com/watch?v=hCZ8Q4p0G5s&feature=youtu.be

https://www.facebook.com/CinetelFilm

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.