Újabb infúziós pumpát és gördülő infúziós állványokat vehet a Tumor Leukémiás Gyermekekért Alapítvány.

 

Újabb infúziós pumpát és gördülő infúziós állványokat vehet a Tumor Leukémiás Gyermekekért Alapítvány.

A Tűzoltó utcai gyermekklinikán működő jótékonysági szervezetnek erre a célra 1 millió forintot adományozott az Europolis Vagyonkezelő Kft. A cég már harmadik éve nyújt komoly összegű támogatást az alapítványnak, amelyet a gyermekklinika onkológia osztályának főorvosa húsz évvel ezelőtt hívott életre.

A rosszindulatú daganatos, leukémiás betegségek gyermekkorban lényegesen ritkábban alakulnak ki, mint felnőttkorban. Jelentőségük mégis kiemelkedő, mivel 18 éves kor alatt ezek a betegségek jelentik a leggyakoribb halálokot. Korai diagnózissal, megfelelő kezeléssel azonban a gyermekkori daganatos betegségek gyógyíthatók. A gyógyult gyermekek leszármazottai között pedig nem fordul elő az átlagosnál gyakrabban ilyen típusú megbetegedés vagy fejlődési rendellenesség.

A gyógyulás időszakát könnyíti meg az alapítványnak juttatott összeg. A klinikán kezelt gyermekek saját rajzaikkal hálálják meg az adományozók önzetlenségét. Az általuk készített képek díszítik az Europolis irodáinak a falát is, emlékeztetve a gazdasági élet döntéshozóit arra, évről évre milyen fontos az általuk nyújtott segítség.

Németh Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük