2022.december.10. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Nem lehet elég korán: Öröm és szeretet

3 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/6850"><img class="image thumbnail" src="/files/images/römhegyek.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="81" /></a></span>  <p>Benső mosoly, boldogság, szeretet, s most ismét egy érzés, mely nélkül lehetetlen élnünk, az öröm. Az Alexandra kiadó gondozásában megjelent Müller Péter legújabb könyve, az Örömkönyv.</p><p>

römhegyek.thumbnail 

Benső mosoly, boldogság, szeretet, s most ismét egy érzés, mely nélkül lehetetlen élnünk, az öröm. Az Alexandra kiadó gondozásában megjelent Müller Péter legújabb könyve, az Örömkönyv.

römhegyek.thumbnail 

Benső mosoly, boldogság, szeretet, s most ismét egy érzés, mely nélkül lehetetlen élnünk, az öröm. Az Alexandra kiadó gondozásában megjelent Müller Péter legújabb könyve, az Örömkönyv.

Müller Péter könyvének bemutatóján azzal kezdte, hogy bizony egy író nem tudja bemutatni saját művét, hisz többek között arra nincs rálátása. Másról beszélt tehát, arról, ami az olvasás közben eszünkbe juthat. A könyv témája az életünk alapja, az öröm. Olyan lélektani történéseket próbál leírni, melyek ott vannak a lelkünk mélyén, de nem mindig engedjük feltörni őket, hisz a tudatalattiban vannak. Az örömkönyv, az élet végső kérdéséről szól., melyet alkotója könnyen, érthetően próbál leírni. Akkor érezte magát igazán közel a könyvhöz, mikor  a lehető legegyszerűbben fogalmazott.

Müller Péter elmondta, hogy a legnagyobb kihívás az volt, hogy tud-e úgy beszélni a témáról, hogy közben ne említse Buddhát, Krisnát, Lao Chet, vagy a kabbala tanításait. A mai világban minden kezd talmi lenni, kell valami, ami igaz, ami valós. Igazi szerelem, igazi kapcsolatok, igaz, vágyott élet, tehát alapdolgok

Akár egy percig is voltunk szerelmesek, akár egy percig éreztük ezt – az akkor öröknek vélt érzést, mely nem múlhat el… de elmúlt. Az emberek azért csalódnak a szerelemben, mert az bizony nem örök., az bírja ki az időt. De a szeretet nem múlik el soha. Ha elmúlik, az sosem volt valódi.

Gyermek. Miért szül egy anya? Nem a fajfenntartásért, nem azért, hogy többen legyünk. Az örömért, hisz nincs nagyobb öröm a szülésnél, a születésnél, s annál, hogy gyermekünk van.

 

akik előre készültek a dedikálásraAkik előre készültek a dedikálásra csak lazán venni ...Csak lazán venni …
ez az igazi öröm...Ez az igazi öröm… müller péterMüller Péter
nekem irja ám!Nekem irja ám! nem lehet elég korán kezdeni....Nem lehet elég korán kezdeni….

A Zenei normál „A" hang nélkül nem lehetünk zenészek, énekesek, az öröm nélkül nem élhetünk, hisz az adja életünk alaphangját.

A könyv szól az angyalokról, akiket as lelkünk mélyén ismerhetünk meg. Arról a fázisról, mikor úgy érezhetjük nem létezik szeretet, a szív fájdalmáról. Szól arról, mikor az emberek összekötik életüket, akkor bizony sokszor egymás életét is élni kezdik. Istenről. Érzésről, pozitívakról, negatívakról. A lélekről. Kati bácsiról és Kati néniről, szeretetükről, életükről, lelkükről. A mű az ÉLETről szól.

Végezetül engedjenek meg nekem egy idézetet azok közül a mondatok közül, melyek igen mélyen megérintettek. Mert több ilyen van. Az egész könyv tele van ilyen mondatokkal. Az egész könyv ilyen.

„Nagyon fontos tudni, hogy amikor szeretünk, nem valami új dolgot tanulunk, hanem megtaláljuk újra azt, amit elveszítettünk."

címlap

Müller Péter:

Örömkönyv

Alexandra Kiadó, 2007

  • 336 oldal
  • Kötés: kemény kötés
  • ISBN: 9633704721
  • Ára 3380 FT

Németh Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.