2022.december.05. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Nem minden diákkedvezmény egyenrangú – derül ki a Zebra felméréséből

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/3727"><img class="image thumbnail" src="/files/images/zebra.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="69" /></a></span> <p>A diákok több mint fele az élelmiszerek és a közlekedés árából akar engedményeket, nem a zene vagy a divatcikkek terén. A hordozható vonalkód-, árucímke- és kártyanyomtatókat gyártó Zebra Technologies felmérést készített a diákok körében az Egyesült Királyságban a diákkedvezmények népszerűségéről. </p><p> 

 zebra.thumbnail

A diákok több mint fele az élelmiszerek és a közlekedés árából akar engedményeket, nem a zene vagy a divatcikkek terén. A hordozható vonalkód-, árucímke- és kártyanyomtatókat gyártó Zebra Technologies felmérést készített a diákok körében az Egyesült Királyságban a diákkedvezmények népszerűségéről.

 

 zebra.thumbnail

A diákok több mint fele az élelmiszerek és a közlekedés árából akar engedményeket, nem a zene vagy a divatcikkek terén. A hordozható vonalkód-, árucímke- és kártyanyomtatókat gyártó Zebra Technologies felmérést készített a diákok körében az Egyesült Királyságban a diákkedvezmények népszerűségéről.

 

A felmérés eredménye szerint a jelenleg leggyakoribb árkedvezmények nincsenek összhangban a diákok igényeivel. A megkérdezett diákok 54%-a válaszolt úgy, hogy inkább az élelmiszerek és az utazási költségek esetében preferálná a diákkedvezményeket, és nem a trendi zene- vagy divatboltokban.

„Az egyre magasabb megélhetési költségek mélyen érintik a diákok pénztárcáját. A közlekedési társaságok és szupermarketek megragadhatnák a lehetőséget, hogy árkedvezményeket ajánljanak a diákigazolvánnyal rendelkezők számára – véli Halász Árpád, a Zebra dél- és kelet-európai értékesítési vezetője. – A gazdasági válság világméretű, az élelmiszerárak rekordmagasságig szöktek, ezért a szupermarketeknek diákokra szabott árkedvezményeket kellene bevezetniük, hogy kisegítsék őket és biztosítsák a vásárlói hűséget. Jelenleg a diákok azért küzdenek, hogy az alapvető dolgokat – a lakbért, a rezsit, esetleg a tandíjat – ki tudják fizetni, ezért mellőzik az olyan luxusnak számító árucikkeket, mint például a DVD" – teszi hozzá Halász Árpád.

A diákok rendkívül fejlődőképes piacot jelentenek, ezért a kereskedőknek meg kell érteniük azokat a pénzügyi problémákat, amelyekkel manapság a diákoknak szembe kell nézniük. Ha ebben az időszakban a cégeknek sikerül kiépíteniük a márkahűséget, az iskolaévek befejezése után le tudják aratni a profitot. A bankok már észrevették, hogy mennyire fontos a fiatalok figyelmének felkeltése, és számos olyan kamatmentes hiteltúllépési szolgáltatást nyújtanak, melyek kifejezetten a diákoknak kedveznek.

„A kereskedelmi szektornak is követnie kellene a bankok példáját diákok számára kialakított kedvezmény-kártyákkal – mondja Halász Árpád -, amelyeket a diákok hatékonyabban használnának ki, mint a belvárosi divatszalonok árkedvezményeit, amiket a legtöbben amúgy sem tudnának igénybe venni."

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.