2024.március.04. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Németh Krisztina képriportja: A szeptemberi Rózsaszín séta a Lánchídon

3 perc olvasás
<span class="inline left"><span class="inline left"><a href="/node/5878"></a><a href="/node/5873"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Szulakandrea.thumbnail.jpg" border="0" alt="Szulák Andrea" title="Szulák Andrea" width="67" height="100" /></a></span><span style="width: 65px" class="caption"><strong>Szulák Andrea</strong></span></span>  <p>Több mint egy séta: egy egész nap az egészségért, a mellrák ellen. 2007. szeptember 30-án tartották az Egészség Hídja, „Rózsaszín Egészségnap" elnevezésű egész napos rendezvényt. A nap a rózsaszínnel megvilágított Lánchídon zajló mellrák elleni sétával zárult.</p><p>

szulák andreaSzulák Andrea 

Több mint egy séta: egy egész nap az egészségért, a mellrák ellen. 2007. szeptember 30-án tartották az Egészség Hídja, „Rózsaszín Egészségnap" elnevezésű egész napos rendezvényt. A nap a rózsaszínnel megvilágított Lánchídon zajló mellrák elleni sétával zárult.

szulák andreaSzulák Andrea 

Több mint egy séta: egy egész nap az egészségért, a mellrák ellen. 2007. szeptember 30-án tartották az Egészség Hídja, „Rózsaszín Egészségnap" elnevezésű egész napos rendezvényt. A nap a rózsaszínnel megvilágított Lánchídon zajló mellrák elleni sétával zárult.

A rózsaszínben pompázó Lánchíd 2002 óta hívja fel figyelmünket arra, hogy az idejében felismert mellrák gyógyítható. A szervező az Egészség Hídja Összefogás Egyesület idén másodszorra rendezte meg azt az egész napos programot, ahol a szórakozás mellett tudományos előadások, felvilágosítás, s ingyenes szűrések zajlottak. Új elemként az idén a tudományos szimpózium a nagyközönség bevonásával történt.

Az MTA-ban rendezett szimpóziumon többek között felszólalt Körtvélyesi Éva az Egészség Hídja Összefogás elnöke, dr. Dobrev Klára a rendezvény fővédnöke, Nancy Brinker volt amerikai nagykövet, Pápai Zsuzsanna, s Rigó Adrienn pszichológus. Részt vett még Mirjana Sanader, a horvát miniszterelnök felesége, Urska Bacovnik, a szlovén miniszterelnök felesége, Eva Steiner, az osztrák kancellár partnere, s Doris Kiefhaber, az Österreichische Krebshilfe (Osztrák Ráksegély) ügyvezetője.

kandech evelinKandech EvelinHat évvel ezelőtt az amerikai nagykövet, Nancy Goodman Briner asszony kezdeményezésére először jött létre egy olyan összefogás, mely az orvosok, betegszervezetek, kormányzat, nagyvállalatok között zajlott, s ezek együtt léptek fel az emlődaganat okozta megbetegedések visszaszorításáért. A kezdeményezéshez azóta hírességek is csatlakoztak – többek között Szulák Andrea, Oroszlán Szonja, Sütő Enikő, Dobó Kata, Sebestyén Márta.

Nancy Brinker reményteljes szavai: „Egy szép napon ünnepelni fogjuk minden rákbeteg túlélését, s hogy véget ért ez a betegség".

hid111.thumbnailDobrev Klára elmondta, hogy az állam ugyan kötelezheti a nőket, hogy menjenek szűrővizsgálatra, küldhet behívót erre, segíthet az utazásban kedvezményekkel, ingyenessé teheti a szűrést, de egy dolgot nem tehet, nem mehet el helyettük a vizsgálatra. Az egyénnek nagy felelőssége van ebben. A rák nem csak a testet, a lelket is támadja, s nemcsak az embert, a családját is megpróbáltatások elé állítja. Végezetül reményét fejtette ki, hogy jövőre még ennél is több embert megmozdít a rendezvény.

A GE Healthcare támogatásával idén a Pécsi Egyetem Szűrőkamionja is részt vett a rendezvényen, mely technológiáját tekintve a legfejlettebb a világon, és melyben orvosok mutatják be, hogy a mammográfiai szűrés egyáltalán nem jár akkora fájdalommal, mint ahogy azt a közhiedelem tartja.

tóth gabiTóth GabiAz egész napos programok fellépői között találhattuk többek között Erika C.-t, Kandech Evelint, Torres Danit, Tóth Gabit, de volt Capoeira és szamba bemutató is. Vásárolhattunk különböző bio- élelmiszereket, bio- italokat, csatlakozhattunk a szobakerékpárosokhoz, vagy részt vehettünk szűrővizsgálatokon.

 

1.1. 2.2.
3.3. 4.4.
5.5. 6.6.
7.7. 8.8.
9.9. 10.10.
11.11. 12.12.
13.13. 14.14.
15.15. 15.15.

A honlapon olvashatnak a mellrákról, kérdezhetnek az orvostól, információt kaphatnak az Egészség Hídjáról, alapítókról, szűrőállomásokról.

Németh Krisztina

http://www.egeszseghid.hu/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.