1.Május 1-re Májusfát!1.Május 1-re Májusfát!

Május elsején, a tavalyihoz hasonlóan, idén ismét felállították az Ország Májusfáját, köré pedig az Európai Unió zászlajának 12 csillagát szimbolizáló 12 kisebb fát.

 1.Május 1-re Májusfát!1.Május 1-re Májusfát!

Május elsején, a tavalyihoz hasonlóan, idén ismét felállították az Ország Májusfáját, köré pedig az Európai Unió zászlajának 12 csillagát szimbolizáló 12 kisebb fát.

Egész napos ünnepséggel emlékezhettünk meg a Hősök terén Magyarország európai uniós csatlakozásának negyedik évfordulóján. A hősök terén felállított 14 méter magas az Ország Májusfája köré, még tizenkettőt helyeztek el, szimbolizálva ezzel az EU zászlaján látható 12 csillagot. A kisebb fákat az ország 3175 településéről, és határon túli magyar városokból érkező szalagokkal díszítették fel.

2. Sztárcsókok erdeje2. Sztárcsókok erdejeUniós ünnep ide, uniós ünnep oda, a szerelmeseknek most is főszerep jutott, hisz minden egyes felállított fa alatt csókolózó párokat lehetett látni. A babona úgy tartja, aki májusfa alatt csókolózik, annak szerelme hosszú lesz, és boldog. Mely szerelmes pár hagyta volna ki ezt a lehetőséget? Még néhány sztár-párt (pl. Keleti Andreáék, Palcsó Tomiék, Pál Tomiék) is lehetett látni összebújva.

 

3. Faállítás3. Faállítás 4. Tánc egész nap4. Tánc egész nap
5. Táncol a tér, és téren a nép...5. Táncol a tér, és téren a nép… 6. Táncol a gyerek...6. Táncol a gyerek…
7. Táncol a gólya(lábas)7. Táncol a gólya(lábas) 8. sőt... ki arra jár táncraperdül.8. sőt… ki arra jár táncra perdül.
9. Csak a jövő nemzedéke nem táncol. Nagy gond nyomja kicsiny vállát: Miből élünk meg majd holnap?9. Csak a jövő nemzedéke nem táncol. Nagy gond nyomja kicsiny vállát: Miből élünk meg majd holnap? 10. Megtanulunk újra agyagból korsót-, edényt késziteni. De ehhez is agyag és fűtőanyag kell.Meg kézügyesség Az pedig itt nincs.10. Megtanulunk újra agyagból korsót-, edényt késziteni. De ehhez is agyag és fűtőanyag kell.Meg kézügyesség Az pedig itt nincs.
11. Akkor inkább batikoljunk!11. Akkor inkább batikoljunk! 12. De félre bú, a bánat! Vigadjunk! Élvégre május elseje van!12. De félre bú, a bánat! Vigadjunk! Élvégre május elseje van!

A színpadon rengeteg zenés, táncos program volt, Keleti Andreáék ismét megtáncoltatták a népet, kicsiket, nagyokat egyaránt. Felléptek szlovák táncosok, aprók tánckara, volt reneszánsz tánc, hip-hop, horvát tánc.  A Műcsarnok mellett batikolós, fazekas kézműves sátrakban pihenhettek meg a táncban eláradtak.

 

13.13. 14.14.
15.15. 16.16.
17.17. 18.18.
19.19. 20. ..és leszól az Angyal az oszlopról a májusfának: Holnap egyikünk kettőnk közül elmegy! Május 2-a lesz. Én maradok!20. ..és leszól az Angyal az oszlopról a májusfának: Holnap egyikünk kettőnk közül elmegy! Május 2-a lesz. Én maradok!

http://www.magyarorszag.hu/majusfa

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük