2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

APEH és 1% minden mennyiségben

3 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/8645"><img class="image thumbnail" src="/files/images/google.thumbnail_0.jpg" border="0" alt="www.google.com" title="www.google.com" width="100" height="42" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.google.com/">www.google.com</a> </strong></span></span>  <p>A Google minden hónapban nyilvánosságra hozza a legnépszerűbb és a legnagyobb mértékben növekvő keresőkifejezések listáját.</p><p> 

www.google.comwww.google.com  

A Google minden hónapban nyilvánosságra hozza a legnépszerűbb és a legnagyobb mértékben növekvő keresőkifejezések listáját.

 

www.google.comwww.google.com  

A Google minden hónapban nyilvánosságra hozza a legnépszerűbb és a legnagyobb mértékben növekvő keresőkifejezések listáját.

 

 Az országonkénti bontás alapján érdekes trendeket és területi jellegzetességeket figyelhetünk meg. Mivel közeledik az éves adóbevallások beadási határideje, így az idei év első hónapjaiban a pénzügyi és adózási témájú kulcsszavak népszerűségét vizsgálta kitüntetett figyelemmel a Google.

A legnépszerűbb keresőkifejezések listája:

 

 

A legnépszerűbb kulcsszavak

 1. apeh
 1. apeh.hu
 1. bérkalkulátor
 1. APEH
 1. ügyfélkapu
 1. pénz
 1. adóbevallás 
 1. munka törvénykönyve
 1. bérkalkulátor 2008
 1. adó 1%
 1. 1%
 1. személyi kölcsön
 1. teáor
 1. adó
 1. Apeh
 1. jogtár
 1. abev
 1. OEP
 1. adásvételi szerződés
 1. vagyonnyilatkozat

A legdinamikusabban növekvő kulcsszavak

1. adó1%
2. 1%
3. abev
4. vagyonnyilatkozat
5. szakképzési hozzájárulás
6. panelprogram
7. szja
8. vagyonosodási vizsgálat
9. adó
10. ügyfélkapu
11. teáor
12. onyf
13. jogtár
14. bérkalkulátor 2008
15. TEÁOR

16. bérkalkulátor

17. OEP

18. minimálbér 2008

19. adóbevallás

20. adásvételi szerződés

A listából jól kitűnik, hogy az adózásról, illetve adóbevallásról a legtöbbeknek az APEH jut először az eszébe. Ezt a nevet lehető legváltozatosabb módon írják be a keresőbe: van, aki kisbetűvel (1.), van aki végig nagybetűvel (4.), másnál csupán a kezdőbetű nagy (15.), megint mások pedig a „.hu" utótagot biggyesztették hozzá (2.). Azonban ezek az apró eltérések nem zavarják meg számottevően a keresőt, mindössze az első öt találat sorrendjén változtatnak némileg.

Láthatóan sokakat izgatott az, hogy a változó adójogszabályok hatására hogy alakul majd a fizetésük, ennek köszönhető a bérkalkulátor és a bérkalkulátor 2008 előkelő pozíciója (3. és. 9., ill. 16. és 14.). Emellett valószínűleg egyre több cég és magánszemély választotta az adóbevallás legkorszerűbb és talán legkényelmesebb módját, az elektronikus ügyintézést, amely az ügyfélkapun (5., ill. 10.) keresztül valósítható meg. Ehhez kapcsolódik az abev (17., ill. 3.) is, amely egy általános dokumentumkitöltő program az adóbevalláshoz kapcsolódó elektronikus űrlapok kitöltéséhez.

 Hazánk polgárai közül egyre többen a szívükhöz vagy világnézetükhöz közelálló non-profit szervezeteket kívánnak támogatni adójuk 1+1%-ával. Ők, ha még nem rendelkeztek konkrét elképzelésekkel a választott alapítványt vagy csoportot illetően, esetleg nem voltak elég tájékozottak, az adó 1% (10., ill. 1.), illetve az 1% (11., ill. 2) kifejezéseket írták be a keresőablakba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.