Képzelj el egy világot, amelyben mindig elérheted barátaidat és szeretteidet, tudhatod, éppen mit tesznek, hol vannak és hogy érzik magukat. Képzelj el egy világot, amelyben tudhatod, mi zajlik körülötted, a környezetedben vagy akár az egész világon.

 

Képzelj el egy világot, amelyben mindig elérheted barátaidat és szeretteidet, tudhatod, éppen mit tesznek, hol vannak és hogy érzik magukat. Képzelj el egy világot, amelyben tudhatod, mi zajlik körülötted, a környezetedben vagy akár az egész világon.

Ez az a világ, amelyet a Nokia épít. A látomás valóra váltásának következő lépéseként a Nokia bemutatta a Nokia N97 mobil számítógépet és az új Ovi szolgáltatásokat, melyeknek már része a Maps on Ovi és a Mail on Ovi.

„Ma az egymással és a világgal kialakuló kapcsolatunk és kölcsönhatásunk mélyreható változásának küszöbén állunk – mondta Olli-Pekka Kallasvuo elnök-vezérigazgató a Nokia World 2008 megnyitóján. – Valójában átalakítjuk az internetet, a kezedbe adjuk a hatalmat, hogy jobban ráhangolódhass a körülötted lévő világra."

„Ebben a világban a kezedben lesz a hatalom, hogy magadhoz igazítsd és személyre szabd a te internetedet – ahogyan és amikor csak szeretnéd, hogy a mindennapi életed könnyebbé és teljesebbé tegyed – Kallasvuo kiemelte, hogy több mint egymilliárd vevőjével szerte a világban, a Nokiának adott a lehetőség, hogy az internet hatalmát több embernek, több helyen adja kezébe, mint bármely más vállalat. – És pontosan ezt szándékozzuk tenni" – tette hozzá.

A Nokia globális kiterjedése, valamint a birtokában levő olyan értékes szolgáltatások mint például a NAVTEQ és az egyre bővülő Ovi szolgáltatások „egyedülálló helyzetbe hozzák a Nokiát ahhoz, hogy átalakíthassa az internetet, hogy az életünk egyre személyesebb és fontosabb része lehessen. Ezt pedig egyetlen tradicionális internetes vállalat sem állíthatja magáról."

Nokia N97: Személyre szabjuk az internetet

A bemutatott Nokia N97 mobil számítógépet az internethez értő embereknek tervezték. A beépített A-GPS érzékelők és az elektronikus iránytű segítségével a készülék ösztönösen felismeri a helyzetét. A Nokia N97-tel a közösségi portálok adatlapjai automatikusan, valós idejű információkkal frissíthetők. Ezáltal lehetővé válik, hogy az emberek frissítsék a „státuszukat" és kijelölt barátaikkal megosszák tartózkodási helyüket, sőt közös képeiket és videóikat is. A Nokia Nseries csúcskészüléke 3,5"-os érintőkijelzőt, személyre szabható asztalt és teljes QWERTY billentyűzetet kapott, és mindig készen áll a közösségi portálok és más internetes oldalak elérésére.

Maps on Ovi: Több mint térkép

A Maps on Ovi az első olyan ingyenes szolgáltatás, amely lehetővé teszi az embereknek, hogy útjukat előzetesen, otthon az asztali számítógépnél megtervezzék és azt a mobiljukkal szinkronizálják, így utazás közben is elérhetik a megtervezett útvonalat és a kedvenc úti céljaikat. A következő hónapokban a Nokia Térképek lesz az, amit az emberek felkeresnek, hogy célállomásaikat elmentsék és rendszerezzék, útjukat előre megtervezzék és utólagosan szerkesszék. Barátaikkal megoszthatják tartózkodási helyüket és minden személyes vagy társadalmi szempontból fontos tartalmukat, valamint felkérhetik őket, hogy kapcsolódjanak bele a különböző tevékenységekbe.

Mail on Ovi és Nokia Messaging: Mobil e-mail a tömegeknek

A világ lakosságának mintegy 75 százaléka még nem használt e-mailt. Közülük sokan az első e-mail élményükkel nem PC-n, hanem mobiltelefonon találkoznak. A Mail on Ovi, együtt a Nokia Messaginggel, amely mobilizálja a fogyasztói e-mailt és az azonnali üzenetküldést a Nokia készülékeken, mindenki számára elérhetővé teszi az e-mailt, nem csupán a kivételezetteknek. A Mail on Ovival a felhasználók létre tudnak hozni e-mail fiókokat és hozzá tudnak férni e-mailjeikhez online portálon, csakúgy mint a mobilkészülékükön. A Nokia Messaging másrészről pedig lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy hozzáférjenek már létező Yahoo! Mail® és Yahoo! Messenger®, Windows Live Hotmail, Gmail és Google Talk, és az AOL Mail e-mail és azonnali üzenetküldő fiókjukhoz, valamint világszerte több ezer internetszolgáltató e-mail megoldásaihoz a legtöbb Nokia készüléken.

A Nokia már mintegy 200 millió olyan készüléket szállított le, amelyek azonnal képesek elindítani üzenetküldési megoldásait mint a Mail on Ovi, a Nokia Messaging és a vállalati mobil e-mailt (a Microsoft Exchange Activesync és a Lotus Traveler).

Nyitottan az innovációra

A Nokia elképzelésének valóra váltásában kulcsszerepet játszik a nyitottság. A nyitottság növelése egyszerűbbé teszi külső vállalatoknak, hogy szolgáltatásokat és alkalmazásokat fejlesszenek a Nokia megoldásaihoz. A tervezett Symbian Alapítvány, például, összefogja az iparág vezetőit, hogy kifejlesszenek egy nyílt forráskóddal rendelkező platformot a mobil számítógépek és mobil szolgáltatások számára, amelyek a Symbian operációs rendszert, a mobil innováció jelenlegi legnyíltabb és legérettebb platformját használják. Jelenleg 3,5 millió fejlesztő dolgozik a Symbian operációs rendszeren működő S60 platformon, és a mai napig több mint 10 000 alkalmazás készült el.

A Nokia külső vállalatoknak is új lehetőségeket teremt, hogy innovatív szerkentyűket és más internetes alkalmazásokat fejlesszenek Nokia készülékekre, mit például a Nokia N97 személyre szabott asztalán látható közösségi kapcsolatépítő eszköz. A következő év folyamán a Nokia új és érdekes lehetőségekkel fog előállni, hogy rendkívüli módon személyre szabható internetes élményt hozzon létre a Nokia készülékeken.

http://events.nokia.com/nokiaworld

www.nokia.com/press/nokiaworld08

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük