2023.december.11. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Növekvő digitalizálási „kényszer” Magyarországon

7 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/5974"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Canon_ScanFront_halozati_szkenner.thumbnail.jpg" border="0" alt="Canon ScanFront hálózati szkenner" title="Canon ScanFront hálózati szkenner" width="100" height="98" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Canon ScanFront hálózati szkenner</strong></span></span> <p> A digitalizálási „kényszer" világszerte egyre nagyobb méretet ölt. Független elemzők várakozásai szerint a dokumentum-beolvasó szkennerek piacán 14 százalékos, ezen belül a hálózati beolvasók piacán 46 százalékos bővülés várható 2007-ről 2011-re.<a name="_ftnref1" href="#_ftn1" title="_ftnref1">[1]</a> </p><p>

 canon scanfront hálózati szkennerCanon ScanFront hálózati szkenner

 A digitalizálási „kényszer" világszerte egyre nagyobb méretet ölt. Független elemzők várakozásai szerint a dokumentum-beolvasó szkennerek piacán 14 százalékos, ezen belül a hálózati beolvasók piacán 46 százalékos bővülés várható 2007-ről 2011-re.[1]

 canon scanfront hálózati szkennerCanon ScanFront hálózati szkenner

 A digitalizálási „kényszer" világszerte egyre nagyobb méretet ölt. Független elemzők várakozásai szerint a dokumentum-beolvasó szkennerek piacán 14 százalékos, ezen belül a hálózati beolvasók piacán 46 százalékos bővülés várható 2007-ről 2011-re.[1]

A Canon Hungária Kft. közel 5 milliárd forintos éves forgalmú CBS (Canon Business Solutions) üzletága hazai viszonylatban még dinamikusabb növekedést prognosztizál, amelynek húzóágazatai az e-government, a bank és pénzintézetek, az egészségügy és a logisztika, valamint a szolgáltatók ügyfélszolgálatai lesznek. Növekvő a digitalizálási igény a hazai kkv szektor részéről is. A folyamat eredményeképpen a hálózatba köthető szkennerek egyre inkább ugyanolyan általános, standard hálózati kiegészítőkké válnak az irodai környezetben, mint jelenleg a nyomtatók. A papír alapú dokumentumok digitalizálási igényének növekedésére kínál megoldást a Canon új fejlesztése, a ScanFront 220P, a cég első igazi hálózati, csoportmunka-támogató dokumentum-beolvasó szkennere.

„A papír alapú dokumentumok digitalizálása egyre népszerűbb Magyarországon is. Míg a digitalizálás iránti növekvő igény a közszférában a törvényi előírásoknak, az elektronikus ügyintézés térnyerésének tulajdonítható, addig a vállalatok – legyen szó akár kis-, közép-, vagy nagyvállalatról – saját versenyelőnyük megőrzéséhez használják ki az elektronikus iratmegosztás és iratkezelés lehetőségeit. A papír alapú iratkezeléssel szemben az elektronikus dokumentumok létrehozása, megosztása, visszakeresése, archiválása nem csak a csoport hatékonyságát növeli, de az iratkezelés költségeit is csökkenti. Ezeknek az igényeknek a kielégítésére fejlesztette ki a Canon a ScanFront 220P termékét, amely a cég első csoportmunka-támogató hálózati szkennere" – mondta Moravcsik László, a Canon Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

A közszférában valamennyi, az ügyfélszolgálatokra beérkező dokumentum alapú bejelentés – űrlap, kérvény stb. – digitalizálása alapfeltétele a további elektronikus ügyintézésnek.  

Az egészségügyben és a gyógyászati piacon a digitálisan tárolt és megosztott információk nem csupán a készletgazdálkodást teszik minden korábbinál hatékonyabbá és átláthatóvá, de a kórtörténetek nyilvántartása, a diagnosztikai hatékonyság növekedésének és a reakcióidők jelentős csökkentésnek is alapfeltétele az adatok elektronikus megosztása és tárolása. Az egészségügyi létesítményeknek ma jelentős és masszívan növekvő részét, akár alapterületük több tíz százalékát is lekötheti a hagyományos, papír alapú dokumentumok tárolása. A digitalizálás ezeket a problémákat is megoldva lehetővé teszi, hogy az elektronikusan tárolt és megosztott információk segítségével jelentős kapacitások szabaduljanak fel, miközben az adatokban történő visszakeresési lehetőségek minden eddiginél gyorsabbá, egyszerűbbé, hatékonyabbá válnak.

A pénzügyi szektorban és a logisztika területén a digitalizálás alapvető fontosságú és egyre inkább nélkülözhetetlen hozzáadott értéket képvisel, hiszen a meglévő információk gyors és hatékony elektronikus megosztását teszi lehetővé a munkacsoportok egymástól távol eső tagjai között is. Ezzel nemcsak az ügyfelek tájékoztatása válik minden eddiginél hatékonyabbá, de a reakcióidők is jelentősen javulhatnak az erős versenykörnyezetben. Az ügyfélszolgálatok hatékonyságának szintén meghatározó részét képezi a szolgáltatók piacán jelentkező igény az adatok elektronikus tárolására és megosztására, amely ma még versenyelőnyt, holnap azonban már a versenyképesség megtartásának alapfeltételét jelenti.

A fenti igényekre született meg a Canon válasza, az első igazi hálózati A4-es színes, hálózati munkacsoport támogató lapolvasója, a ScanFront 220P, amely a dokumentum-beolvasó eszközök iránti növekvő igényt hivatott kielégíteni. A készülék egyedülálló 8,5 hüvelykes TFT érintőképernyős monitora és a beépített Windows CE 5.0 szoftver már a beolvasáskor lehetővé teszik az eredmény ellenőrzését vagy módosítását, még mielőtt a készülék használója a saját munkaállomására visszaérve észlelné az esetlegesen hibás beolvasási minőséget vagy módot, rákényszerülve ezzel a folyamat időigényes megismétlésére. A munkatársak megtekinthetik a képeket, elforgathatják-nagyíthatják, szerkeszthetik őket és kereshetnek köztük a képernyőn, előkészítve azokat az igény szerinti küldésre. Az egyszerűen kezelhető felületen a felhasználók néhány egyszerű lépésben teljesíthetik feladataikat.

A bevezetésre kerülő ScanFront 220P hálózati dokumentumolvasó minden további hardver vagy szoftver alkalmazása nélkül közvetlenül csatlakozik a hálózathoz, segítve a dolgozók együttes munkáját. A nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások irodai környezetében található munkacsoportoknak szánt ultra-kompakt lapolvasó lehetővé teszi a felhasználók számára a beolvasott digitális adatok átküldését közvetlenül a személyi és a megosztott mappákba, vállalati hálózatra, vagy akár FTP oldalakra, USB eszközökre és e-mailbe. A ScanFront 220P névjegykártya és dombornyomott kártyák, valamint vegyes dokumentumcsomagok beolvasására is alkalmas. Az automatikus méretfelismerés és a ferde papírvezetés kompenzációja tovább növeli a kötegelt feldolgozás értékét. A berendezés ezen kívül ultrahangos technológiával érzékeli, ha véletlenül összetapadt lapokat adagolt, így szüntetve meg az ebből a problémából fakadó információveszteséget. A biztonságos hozzáférés érdekében a készülék ujjlenyomat azonosítással biztosítja az arra jogosultak eszközhasználatát.

A könnyű használhatóságon és megnövelt termelékenységen túl a ScanFront hálózati lapolvasók egy sor biztonsági funkcióval is rendelkeznek. Minden használó rendelkezik belépési névvel és jelszóval a készülék használatához, valamint a pdf dokumentumok titkosítása is lehetséges. A ScanFront lehetővé teszi az informatikai vezetők és rendszergazdák számára, hogy az egyes felhasználók részére különböző szintű hozzáféréseket biztosíthassanak, felhasználói profilokat, feladatokat definiáljanak. További előny, hogy a rendszergazdák távolról is regisztrálhatják a felhasználókat az egyes szkennerekre, így egy teljes ScanFront flottát irányíthatnak biztonságosan.

A Canon Europa a világszerte ismert, fotográfiai és képalkotási technológiák vezető fejlesztő vállalatának, a japán Canon Inc. leányvállalata. Az 1937-ben alapított Canon Inc. közel 70 éves tapasztalattal rendelkezik az optikai kutatások és fejlesztések területén.

A vállalat európai operatív központja Amstelveen-ben, Hollandiában található, ahol közel 500 munkatárssal rendelkezik. A Canon európai üzleti tevékenységének fókuszában két piaci terület áll: az üzleti megoldások piaca (Canon Business Solutions – CBS) az IT termékek, megoldások és szolgáltatások fejlesztését foglalja magába mind az irodai, mind a professzionális nyomdai környezetek számára, a végfelhasználói megoldások és otthoni képalkotás piaca (Canon Consumer Imaging – CCI) pedig a bemeneti megoldásokhoz tartozó digitális fényképezőgépek és kamerák, valamint a kimeneti megoldásokhoz tartozó tintasugaras nyomtatók fejlesztését jelenti.

 http://www.canon-europa.com/ 


[1] Forrás: Infosource jelentés 2007. A várható összetett éves növekedési ütem alapján

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.