2022.november.28. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Növekvő Pesti Est, csökkenő Exit olvasottság!

2 perc olvasás
  <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/34796"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/pestiest.thumbnail.jpg" border="0" width="70" height="100" /></a></span>A Szonda Ipsos/GfK adatközlése szerint a 2009. június 4-től mind küllemében, mind tartalmában alapvetően megváltozott Pesti Est olvasottsága stabilan növekszik az elmúlt két negyedévben, és hasonló tendenciát mutatnak az Est Lapok is!</p><p>

 

pestiest.thumbnailA Szonda Ipsos/GfK adatközlése szerint a 2009. június 4-től mind küllemében, mind tartalmában alapvetően megváltozott Pesti Est olvasottsága stabilan növekszik az elmúlt két negyedévben, és hasonló tendenciát mutatnak az Est Lapok is!

 

pestiest.thumbnailA Szonda Ipsos/GfK adatközlése szerint a 2009. június 4-től mind küllemében, mind tartalmában alapvetően megváltozott Pesti Est olvasottsága stabilan növekszik az elmúlt két negyedévben, és hasonló tendenciát mutatnak az Est Lapok is!

A Pesti Est 13%-os, az Est lapjai (Pesti Est és Est Lapok országszerte) pedig 12%-os növekedést mutattak a 2009 év elején közzétett adatokhoz képest.

Ezzel ellentétben az Exit lendülete megtörni látszik és az utolsó negyedévben tovább csökkent a lap olvasottsága – 9%-al, azaz 15 ezerrel esett vissza a lapot olvasók száma.

Az Est Lapok olvasószáma már 2009 első félévében elérte a 400 000 főt, ami gyakorlatilag 70%-os piaci részesedést jelent a programmagazin-olvasók piacán a Szonda Ipsos/GfK felmérése szerint. (Ez az arány körülbelül tükrözi a két lap részesedését a hirdetési bevételekből is.)

Azzal, hogy az Est lapjainak olvasószáma elérte a 400 ezer főt, az előkelő 15. helyezést foglalta el a teljes sajtópiacon az olvasottsági rangsorban, megelőzve olyan termékeket, mint a HVG, a Népszabadság vagy akár olyan nemzetközi márkákat is, mint a Cosmopolitan, a National Geographic vagy az FHM.

Az econet.hu Nyrt. 100%-os tulajdonában álló Est Media Group (EMG) által a Pesti Est és Est Lapok megjelenésében és tartalmában végrehajtott fundamentális változtatásokat az est.hu weboldal megújulása fogja követni.

Az Est Media Group a print és online területek összehangolásával tovább kívánja növelni médiapiaci részesedését a programmagazinok piacán, ezzel párhuzamosan az olvasói kör bővülését célozza, elsősorban a fiatal felnőttek (18-39 évesek) célcsoportjában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.