2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Nyelvtanulás WEB 2.0 alapon…

4 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/5785"><img class="image thumbnail" src="/files/images/lingvicohu.thumbnail.jpg" border="0" alt="http://www.lingvico.hu/" title="http://www.lingvico.hu/" width="100" height="42" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.lingvico.hu/">http://www.lingvico.hu/</a> </strong></span></span><p>Nyelvtanároknak és nyelviskoláknak kínál internetes nyelvoktató rendszert a Lingvico Nyelviskola Szolgáltató. A Lingvico nyelvoktató rendszere a legkorszerűbb online eszközökkel támogatja a nyelvtanárok munkáját: többek között live-online oktatást biztosít, a tanulókkal kapcsolatos értékelési és adminisztratív feladatok nagy részét is ellátja, és megteremti az alapját a nyelvtanárok és nyelvtanulók web 2.0 koncepciójú közösségének. </p><p>

 http://www.lingvico.hu/http://www.lingvico.hu/

Nyelvtanároknak és nyelviskoláknak kínál internetes nyelvoktató rendszert a Lingvico Nyelviskola Szolgáltató. A Lingvico nyelvoktató rendszere a legkorszerűbb online eszközökkel támogatja a nyelvtanárok munkáját: többek között live-online oktatást biztosít, a tanulókkal kapcsolatos értékelési és adminisztratív feladatok nagy részét is ellátja, és megteremti az alapját a nyelvtanárok és nyelvtanulók web 2.0 koncepciójú közösségének.

 http://www.lingvico.hu/http://www.lingvico.hu/

Nyelvtanároknak és nyelviskoláknak kínál internetes nyelvoktató rendszert a Lingvico Nyelviskola Szolgáltató. A Lingvico nyelvoktató rendszere a legkorszerűbb online eszközökkel támogatja a nyelvtanárok munkáját: többek között live-online oktatást biztosít, a tanulókkal kapcsolatos értékelési és adminisztratív feladatok nagy részét is ellátja, és megteremti az alapját a nyelvtanárok és nyelvtanulók web 2.0 koncepciójú közösségének.

A minőségi nyelvoktatásban meghatározó a nyelvtanárok szerepe és személyes közreműködése – ennek szellemében dolgozott ki a pécsi központú Lingvico Nyelviskola Szolgáltató egy olyan internetes távoktatási rendszert, amely segíti a nyelvtanárokat egy saját online nyelviskola létrehozásában. Akik a Lingvico szolgáltatását igénybe veszik, távoktatási anyagokat tudnak készíteni, az internetes tartalmakat is fel tudják használni tananyagként, tarthatnak valós idejű, élő (live-online) internetes nyelvórákat, vagy használhatják a rendszert online gyakorlófelületként a hagyományos módon tanuló diákjaik számára. Emellett tanulóadminisztráció és statisztika-modul is tartozik a rendszerhez, amely október 1.-jén indul, és bármely nyelv tanításában segítséget nyújt.

A Lingvico szolgáltatásának eléréséhez a nyelvtanároknak mindössze alap szintű számítógépes tudással, számítógéppel és interneteléréssel kell rendelkezniük. Akárcsak egy blogszolgáltatónál, a Lingvico esetében is a felhasználók tölthetnek fel tartalmakat, de a tartalmak kezelésére már a szolgáltató biztosít infrastruktúrát. A belépési küszöb alacsonyan tartását biztosítja az, hogy a Lingvico ASP modellben nyújtja szolgáltatását, így maga látja el az IT infrastruktúra üzemeltetését, a rendszerfejlesztést, és a tanároknak nem kell megvenniük a rendszert, hanem ASP licencdíjat fizetnek – ezt is utólagosan, az adott hónapban oktatott diákok száma alapján. A Lingvico által adott támogatás része a know-how átadása is: oktatás, nyílt órák segítik a tanárokat a rendszer és általában az internetes nyelvtanítás megismerésében és alkalmazásában.

A nyelvoktató rendszer több modulból áll: a Feladat modulban 12 féle feladattípus, leckék és tesztek összeállítása, feladatadminisztráció, automatikus feladatjavítás található, a Tanuló modulban végezhető el az egyes tanulók vagy csoportok adminisztrációja, az Óratartó modulban (live-online oktatáshoz) pedig beépített Skype-elérés, virtuális tábla, órai és házi feladat kiosztása, megoldások statisztikája segítik a tanár munkáját. A rendszer részét képezi továbbá egy külön statisztikai modul is, valamint a beépített online oktatási segédanyagok. A Lingvico úgy fejlesztette ki az adminisztrációs eszközöket, hogy az teljes mértékben támogassa egy több tanulócsoportból és több tanárból álló komplett online nyelviskola kialakítását és működtetését.

Mind az egyéni tanárok szintjén, mind pedig a több tanárból álló nyelviskolák szintjén olyan segítséget ad a Lingvico, amellyel lényegesen könnyebb elindítani egy nyelvoktató vállalkozást, mint a hagyományos módon. A webes eszközökkel csökkentett belépési korlátok megnövelik az egyéni tanárok és más kisebb szereplők súlyát a nyelvoktatási piacon, és hozzájárul az ún. long-tail jelenség további erősödéséhez.

A rendszer segítségével az online közösséget alkotó tanárok minőségi oktatóanyagokat alakíthatnak ki, amelyet ugyancsak online közösségi technikákkal érhetnek el a nyelvet tanuló felhasználók – ezzel a Lingvico egy Web 2.0 koncepciójú felületet hoz létre a nyelvoktatásban.

A Lingvico Nyelviskola Szolgáltató elődje, a Lingvico projekt (http://www.lingvico.hu/ ) 2006-ban jött létre abból a célból, hogy nyelvtanárok és kisebb nyelviskolák komplex, online nyelvoktató platformot, internetes nyelviskolát vehessenek bérbe teljes körű támogatással. A Lingvico nyelvoktató rendszere integrálja magában az interneten keresztüli nyelvoktatáshoz szükséges eszköztárat (feladat- és adminisztrációs rendszert, segédanyagokat) és az oktatási platformot, amivel live-online nyelvtanítás (élő internetes nyelvóra) valósítható meg – így a nyelvtanároknak a Lingvico-n kívül nincs szükségük más eszközre az online nyelvtanításhoz. A nyelviskolák beüzemelése és fenntartása is a szolgáltatás része, ezért a nyelvtanároknak valóban csak a nyelvtanításra kell koncentrálniuk

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.