2022.szeptember.25. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Új zenemobil a Samsung és a Bang & Olufsen közös előadásában

6 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/5787"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Samsung_Serenata_11.thumbnail.jpg" border="0" alt="Serenata" title="Serenata" width="100" height="67" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Serenata</strong></span></span>  <p>A Samsung és a Bang & Olufsen bemutatta új, közösen fejlesztett Serenata névre keresztelt zenei mobilját. A készülék egyszerre nyújtja tulajdonosának a legkiválóbb hangminőséget és a kényelmes használatot, az ember tenyerébe tökéletesen illeszkedő formájával.</p><p>

serenataSerenata 

A Samsung és a Bang & Olufsen bemutatta új, közösen fejlesztett Serenata névre keresztelt zenei mobilját. A készülék egyszerre nyújtja tulajdonosának a legkiválóbb hangminőséget és a kényelmes használatot, az ember tenyerébe tökéletesen illeszkedő formájával.

serenataSerenata 

A Samsung és a Bang & Olufsen bemutatta új, közösen fejlesztett Serenata névre keresztelt zenei mobilját. A készülék egyszerre nyújtja tulajdonosának a legkiválóbb hangminőséget és a kényelmes használatot, az ember tenyerébe tökéletesen illeszkedő formájával.

A Serenata, amellett, hogy kiemelten fókuszál a kiváló hangminőségre, stílusos megjelenést is kölcsönöz a tulajdonosának. A készüléken a lehető legjobb minőségben hallgatható a zene akár menet közben is. A két cég együttműködése során a Bang & Olufsen szakemberei segítségével készült el a telefon felhasználói felülete, ők dolgozták ki az akusztikus hanghatásokat, illetve tervezték meg a készülék designját is. A mobil technológiák terén vezető világvállalat, a Samsung élen járó technikai fejlesztéseinek köszönhetően pedig a Serenata egy olyan csúcsminőségű mobil lett, amely egyedülálló módon egyesíti a zenei és a telefon funkciókat.

serenata„Mindkét cég kiemelt szerepet tulajdonít az innovációnak és a felhasználó-központú technológiáknak. A Serenata kiváló példája annak, hogy hogyan képzeljük a mobilok következő generációját. Büszkén állíthatom, hogy új fejezetet nyitottunk a mobilkommunikáció világában. A vásárlók kezébe adjuk a Serenatát, amely telefon és zenelejátszó egyben." – jelentette ki Geesung Choi, a Samsung Electronics Üzleti Telekommunikációs Hálózatok divíziójának elnöke.

„Óriási elvárásaink vannak a Serenata-val kapcsolatban, amely a Samsunggal közös fejlesztésünk gyümölcse.  Úgy érzem, hogy egyedi és izgalmas termékkel sikerült meglepnünk a vásárlóinkat." – mondta Torben Ballegaard Sorensen, a Bang & Olufsen elnöke.

A Samsung és a Bang & Olufsen által kifejlesztett készülék bámulatba ejtő technológiai képessége és design világa az eddigiektől eltérő, teljesen új dimenziót tár fel a zene szerelmesei előtt. A beépített sztereo hangszórón és az egyedi basszus rendszeren keresztül torzításmentes hangokat hallhatunk. A világszínvonalú technológia révén, az integrált hangszórónak, illetve a sztereo Earset3 fülhallgatónak köszönhetően pontosan olyan élményben lesz része a különféle zeneszámok között válogató hallgatónak, mintha az otthoni hi-fi készüléke előtt ülve élvezné a muzsika hangjait.

serenataA csúcstechnikájú hangszóró, illetve a precízen kifejlesztett akusztikus hangzás és a Bang & Olufsen ICEpower kombinációja révén a világ legjobb akusztikus előadásában lesz része. A készülék számos zenei formátumot lejátszik, beleértve az MP3-at, a WMA-t vagy az AAC-t.

Zenetelefonhoz méltóan, a Serenata speciális, a Bang & Olufsen hangzásvilágára jellemző csengőhangokat is ajánl a felhasználók számára.

A szél, az üveg vagy éppen a különféle fafajták gyönyörű, összetéveszthetetlenül egyedi hangjait választhatják a repertoárból.

„A Seranata zsebméretű, organikusan kerek formájú telefon. Gyakran teszek hosszú sétákat a tengerparton, ahol élek és menetközben mindig megcsodálom azokat a szép formájú köveket, amelyeket a hullámok sodornak a partra. Ezek a kövek évmilliók alatt érik el lenyűgöző formájukat. Számomra emiatt is csodálatos dolog ezeket a kezembe tartani. A bennük megtestesülő letisztult formákat kutatom, keresem én is a munkám során." – mesélte a Serenata tervezője, David Lewis.

Az egyedülálló zenei hangminőség és az elegáns design, a készülék kezelhetőségét cseppet sem hátráltatja.

serenataA tervezők az egyszerűséget, és az egy kézzel való kezelhetőséget tartották szem előtt a telefon megalkotásakor. Éppen ezért kevés az aktív használatban lévő gomb, a korong alakú navigációs felület mozgatásával minden fontos funkció elérhető, mint például a tárcsázás, az sms írás vagy éppen a zenei fájlokhoz való hozzáférés.

A kijelző színei attól függően változnak, milyen módban van a készülék: telefonáláskor kék színű, a zenehallgatás alatt pedig vörös színekben pompázik.  Zenehallgatás közben a nagyméretű, öt centiméter átmérőjű, színes LCD képernyőn megjelenik az éppen lejátszás alatt lévő album borítója is kitűnő felbontásban.

„A színkódolás és az intuitív felhasználói felület mellett egy négy perces szimulációs programmal is segítjük a telefon tulajdonosát a jobb eligazodásban. Ezt a bemutatót a képernyőn lehet végignézni, amelyben pontosan elmagyarázzuk a leginkább használt funkciókat, illetve azok bekapcsolási módját." – fűzte hozzá Brian Laursen, a Bang & Olufsen menedzsere.

A Bang & Olufsen kifejlesztette a Beoplayer elnevezésű szoftvert, amely hozzáférést biztosít és rendszerezi a zenei fájlokat a PC-n, illetve továbbítja, és befogadhatóvá teszi azokat a Serenata számára. A Samsung PC stúdió segítségével pedig a számítógépen tárolt naptár bejegyzéseket és teendő listákat közvetlenül a PC-ről az Outlook levelező programon keresztül lehet továbbítani a telefonba.

A Samsung élenjáró technikai fejlesztéseinek köszönhetően a Serenata olyan egyedi készülék, amely tökéletesen harmonizálja a zenehallgatást és a telefonálást. A mobilt HSDPA technológiával látták el, így a multimédiás szolgáltatások széles spektrumát élvezhetik a felhasználók, például videófájlok megtekintését, zene hallgatását, email illetve MMS küldést/fogadást valamint zenei fájlok letöltését.Ráadásul a telefonban 4 gigabyte memória áll rendelkezésre a digitális adatok és zenék tárolására. Emellett a készülék konferenciabeszélgetésre is alkalmas.A zenehallgatást sem a bejövő hívások, sem az üzenetek érkezése nem zavarja meg, ha a felhasználók bekapcsolják a Puremusic funkciót. A mobil természetesen ez idő alatt is fogadja a hívásokat a hangpostán keresztül és tárolja az üzeneteket a bejövő mappában.

Serenata műszaki jellemzők:

Tervező                                 David Lewis

Rendszer                               3G/GSM R/F band, GSM 900,1800,1900 és HSDPA 2100

Méret                                      63 x 109.5 x 19.7mm

Súly                                         136 g

Akku kapacitás                    1000 mAh

Beszélgetési idő                   3 óra

Készenléti állapot                        280 óra

Kijelző technológia               TFT-LCD

Felbontás                               240×240

Szín                                        256k

Kijelző méret                         2.26"

Bluetooth                               Van

USB                                        2.0 verzió (Nagy sebességű)

Kereső                                   WAP 2.0

Üzenet                                   SMS, MMS, E-mail (POP3, IMAP4, SMTP, SSL, TLS,                                                    OTA E-mail beállítási kofigurációk)

Memória                                 4GB + 25MB (1,000 MP3 zeneszám)

Telefonkönyv                         1.000 név tárolására alkalmas

Hangszóró                             Igen

PureMusic                             Igen

Kapcsolat nélküli lejátszás     Öt óra  (hangszóró)

                                                Tizenhárom óra (headset)

Audio kódoló                        MP3, AMR (hangkiegészítő), AAC, WMA, WMA Lossless 9.1 (veszteségmentes)

DRM                                       OMA DRM, Windows Media DRM

Mesterséges basszus            SRS TruBass

Kiegészítők                          Elektromos csatlakozás átalakító, szivargyújtó töltő, autós telefontartó, sztereo headset

PC kiegészítők                PC stúdió (operációs rendszer: W2k, XP)

                                                BeoPlayer (operációs rendszer XP és  Vista)

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.