2022.október.07. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Orbán Viktor 100 napról szóló értékelő beszédének rövid összefoglalója

2 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/43092"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/ev_3.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="50" /></a></span>Olyan száz nap volt ez, amely megváltoztatta Magyarországot. Így összegezte beszédében Orbán Viktor a kormányalakítás óta eltelt időszakot a Professzorok Batthyányi Körének rendezvényén, Budapesten. </p><p>

ev 3.thumbnailOlyan száz nap volt ez, amely megváltoztatta Magyarországot. Így összegezte beszédében Orbán Viktor a kormányalakítás óta eltelt időszakot a Professzorok Batthyányi Körének rendezvényén, Budapesten.

ev 3.thumbnailOlyan száz nap volt ez, amely megváltoztatta Magyarországot. Így összegezte beszédében Orbán Viktor a kormányalakítás óta eltelt időszakot a Professzorok Batthyányi Körének rendezvényén, Budapesten.


A miniszterelnök beszédében úgy fogalmazott, olykor maga is nyomasztónak érezte azt a hatalmas „feladattömeget", amellyel az elmúlt száz napban meg kellett birkózniuk, ugyanakkor hatalmas segítséget jelentett számukra, hogy az áprilisi választáson kapott óriási támogatottságra támaszkodhattak.

Orbán Viktor rámutatott, száz nap nem elegendő idő ahhoz, hogy a teljes sikertelenségből a teljes sikerbe, és elégedettségbe jussunk. Az elmúlt időszakban azonban a magyar emberek nemcsak azt értették meg, miszerint egységben lehetnek igazán erősek, de azt is belátták, hogy mindenekelőtt az alapokat kell lerakni.

A kormányfő hangsúlyozta, a jövő formálásában továbbra is számít a választópolgárokra. Mint mondta, szeretne szakítani azzal a gyakorlattal, hogy a kormány tagjai csak négy évente találkoznak a szavazókkal. Ezért újra elindítják a választási kampányban elkezdett nemzeti konzultációsorozatot.

Orbán Viktor beszédében aláhúzta, leszámoltak azzal a 20. századi „szakértői gőgből fakadó technokrata utópiával", miszerint lehet az emberek nevében és ellenére kormányozni. Az első és legfontosabb eredmény ezért, hogy az emberekkel együttműködve hozták létre és építik ki a Nemzeti Együttműködés Rendszerét. „Az elmúlt száz nap így nem egyszerűen a magyar kormány száz napja, hanem a megújuló Magyarország első száz napja"- fogalmazott.

A miniszterelnök ezt követően sorra vette a legfontosabb döntéseket. Mint emlékeztetett rá, a kormányprogram első helyén a gazdaság talpra állítása és az új munkahelyek teremtése állt. Orbán Viktor ugyanakkor további fontos nemzeti ügyekről, és az azok érdekében tett intézkedésekről is említést tett. Így egyebek között szólt a szociális biztonság megteremtéséről, a jogállamiság, a rend és közbiztonság helyreállításáról, valamint az egészségügy megmentéséről.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.