Doman Rajmund és a kotyoGODoman Rajmund és a kotyoGOIdén hetedik alkalommal hirdeti meg a Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE) Henkel Art.Award elnevezésű pályázatát Közép-Kelet-Európa és Közép-Ázsia 29 országának művészei számára. A díj célja, hogy a kelet-közép-európai régióban hozzájáruljon a különböző népek és kultúrák egymás közötti megértéséhez és az európai integrációhoz.

 

Doman Rajmund és a kotyoGODoman Rajmund és a kotyoGOIdén hetedik alkalommal hirdeti meg a Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE) Henkel Art.Award elnevezésű pályázatát Közép-Kelet-Európa és Közép-Ázsia 29 országának művészei számára. A díj célja, hogy a kelet-közép-európai régióban hozzájáruljon a különböző népek és kultúrák egymás közötti megértéséhez és az európai integrációhoz.

A kategóriák (rajz, fotó, formatervezés) évente változnak, idén a kortárs rajz kerül sorra. A díj egyben nagyszerű lehetőség a megmutatkozásra a művészeti világban, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a korábbi nyertesek számos rangos nemzetközi kiállításra kaptak meghívást. Tavaly a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervező Tanszékének hallgatója, Domán Rajmund kotyoGo fantázianevű hordozható kávéfőzőjével nyerte el a nemzetközi zsűri elismerését.

A nemzetközi művészeti díj létrehozásában és lebonyolításában a Henkel partnere a KulturKontakt Austria.

A díjat létrehozó Henkel Central Eastern Europe a Henkel konszernen belül a második legnagyobb vállalatcsoport. Tevékenysége a térség 31 országára terjed ki, számos terméke sok országban piacvezető. A Henkel legismertebb fogyasztói márkatermékei többek közt a Persil, Biopon, Fa, Schwarzkopf, Loctite.

A Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE) pályázatot hirdet a Henkel Art.Award 2008 művészeti díj elnyerésére kortárs rajz kategóriában Közép-Kelet-Európa és Közép-Ázsia művészei számára.

A Henkel Art.Award 2008 díja:

 • 7000 euró
 • A Henkel támogatja a nyertest abban, hogy a későbbiekben, hazájában egy kiállítást rendezzen.

Jelentkezési feltételek:

 • Hiánytalanul kitöltött és aláírt jelentkezési lap benyújtása, magyar nyelven, két példányban. (Jelentkezési lap letölthető a http://www.henkel.hu/ és a http://www.hochegger.hu/ címről).
 • 3 db eredeti, keretezetlen alkotás (mappában, vagy műanyag hengerben).
 • A rajzok maximális mérete: 120 cm x 85 cm.
 • Nem nyújthatók be számítógépes technikával készült grafikák.
 • Nem nyújthatók be sokszorosított grafikai eljárással készített alkotások (kivéve monotípia).
 • Nem nyújtható be fotó.
 • Kizárólag 2005 után készült alkotások adhatók be a pályázatra.
 • A pályázaton csak a következő országok művészei (állampolgárai) vehetnek részt: Albánia, Azerbajdzsán, Belorusszia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Grúzia, Horvátország, Kazahsztán, Kirgizisztán, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Magyarország, Moldávia, Mongólia, Montenegró, Oroszország, Örményország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Tádzsikisztán, Türkmenisztán, Ukrajna, Üzbegisztán. Ezen országok Magyarországon élő, vagy tartózkodó művészei Magyarországon adhatják be pályaművüket, amennyiben elfogadják a magyarországi lebonyolítási feltételeket.

A pályázati anyagok a zsűrizés, illetve az esetleges kiállításon való részvétel után visszakerülnek a pályázóhoz.

A pályaművek sérüléséért, elvesztéséért sem a Henkel, sem a lebonyolítást végző HocheggerôCom kommunikációs ügynökség nem vállal felelősséget.

A pályázatnak nincs nevezési díja.

A kiíró a jelentkezőknek az esetleges, kiállításokon való szerepléséért tiszteletdíjat nem fizet.

Zsűrizés:

A pályázat nyertesét hazai és nemzetközi zsűri választja ki.

 • Minden országban – ötnél több beérkezett pályamunka esetén – hazai zsűri választja ki a nemzetközi megmérettetésre továbbjutó öt művészt. A magyar zsűri elnöki tisztségét Somorjai Kiss Tibor, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika Tanszékének vezetője tölti be, aki egyben a pályázat felkért szakmai vezetője is.
 • A nemzetközi zsűri az összes résztvevő országból továbbjutottak közül öt pályázót választ ki. Közülük hirdeti ki a Henkel Art.Award 2008 díj nyertesét Bécsben 2008. november 17-én. A döntősök műveit az osztrák fővárosban egy kiállításon mutatják be a nagyközönségnek.

A pályaművek benyújtása:

A Henkel Art.Award 2008 pályázat beadási határideje: 2008. június 9. (hétfő), 17 óra.

A pályázat beadási helye és módja: Budapest XI., Budaörsi út 48-50., Hochegger|Com irodája, hétfőtől péntekig, 9.00-17.00 óra között, előzetes telefonos egyeztetést követően, személyesen vagy megbízott által.

A pályázat lebonyolítója:

A pályázat magyarországi lebonyolításával a Henkel a HocheggerôCom kommunikációs ügynökséget bízta meg. Kapcsolattartó: Kiss Ágnes. Cím: Hochegger|Com, 1118 Budapest, Budaörsi út 48-50. Telefon: (06-1) 319-1445, e-mail: agnes.kiss@hochegger.hu, internet: http://www.hochegger.hu/. A pályázattal kapcsolatos minden magyar szervezési munka, a lebonyolítás, illetve információ nyújtása a Hochegger|Com ügynökség feladata.

A Magyarországra vonatkozó pályázatról további részletek a jelentkezési lapon szerepelnek, amit cikkünk végéről vagy az alábbi web címekről lehet letölteni:

http://www.henkel.hu/

http://www.hochegger.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük