A tesztek alapján is a Panda Antivirus Pro 2011 programja van a legközelebb, a nagy presztízsű AV-Comparatives.org tesztjén 99,9%-os felderítési aránnyal végzett. Ezzel a Panda Security minden versenytársát maga mögé utasította.

 

A tesztek alapján is a Panda Antivirus Pro 2011 programja van a legközelebb, a nagy presztízsű AV-Comparatives.org tesztjén 99,9%-os felderítési aránnyal végzett. Ezzel a Panda Security minden versenytársát maga mögé utasította.

Egy, az AV-Comparatives.org vírusirtókat és egyéb IT-biztonságtechnikai megoldásokat tesztelő független szakértői oldalon megjelent teszt alapján a Panda Antivirus Pro 2011 a fenyegetések 99,9%-át azonosította. Ez azt is jelentette egyben, hogy a Panda Security biztonsági megoldása az összes konkurens terméket maga mögé utasította, hiszen az egyik legnagyobb ellenfélnek tartott NOD32 is csupán 97,9%-os eredményt ért el, és az egyik legismertebb Symantec megoldása is csupán 99,6%-ot derített fel a 83 036 vírus mintából.

– Ez, azt hiszem, jelzésértékű – mondta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. – A tesztben a vírusirtóknak az ún. PUP-eket, vagyis a nem kívánt programokat (Potentially Unwanted Programs) kellett felderíteniük, amibe az adware, a rogueware és a spyware is beletartozik. A szaknyelven csak PUP-ként összesített programok (kémprogramok és nem kívánt reklámok) a Panda által csak 2010-ben azonosított mintegy 20 millió fenyegetés nagyjából 11%-át teszi ki.

– A 99,9%-os eredménnyel gyakorlatilag elértünk a csúcsra. Azt tudom mondani, hogy a cél ennek az eredménynek a tartása, hiszen valós idejű 100%-os védelem nem létezik, de mi ehhez most a legközelebb értünk, és itt is fogunk maradni. Az egy lépés, pedig ami ahhoz kell, hogy a felhasználók teljes biztonságban érezzék magukat: a felhőben végzett (cloud alapú) aktív vírusvédelem használata. A mai tesztek egy idő pillanatban vizsgálják a programok védelmi képességét. A valóságban azonban folyamatos internetkapcsolattal rendelkeznek a felhasználók, és ha az észlelés pillanatában nem is ismeri a rendszer a PUP-ot, de köszönhetően a Panda termékek közösségen alapuló folyamatos Kollektív Intelligencia cw szerver kapcsolatának, akár egy perc vagy egy óra múlva már igen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük