Két sajtótájékoztatót is tartott Pettkó András az MDF (volt) parlamenti képviselője. Itt két téma került terítékre. Az egyik, a most elfogadott adótörvény. A másik pedig az, hogy Dávid Ibolya, mivel több képviselőtársával együtt nem akart csatlakozni a „ az MDF Frakcióvadászathoz" ezért kizárta az MDF-ből hasonlóan viselkedő párttársaival együtt.

 

Két sajtótájékoztatót is tartott Pettkó András az MDF (volt) parlamenti képviselője. Itt két téma került terítékre. Az egyik, a most elfogadott adótörvény. A másik pedig az, hogy Dávid Ibolya, mivel több képviselőtársával együtt nem akart csatlakozni a „ az MDF Frakcióvadászathoz" ezért kizárta az MDF-ből hasonlóan viselkedő párttársaival együtt.

Szándékosan sért alkotmányt a Magyar Szocialista Párt és a Szabaddemokraták szövetsége azzal, hogy a hétfőn az országgyűlésben elfogadott és kihirdetésre váró egyes adótörvények az én megállapításom és véleményen szerint alkotmányellenes. Ezen a papíron jelen pillanatban Szili Katalin házelnökasszony aláírása látható és néhány perccel ezelőtt Sólyom László köztársasági elnökhöz fordultam országgyűlési képviselőként elektronikus levélben, amelyben azt kértem köztársasági elnök úrtól, hogy ne írja alá ezt a törvényt, hanem küldje el az alkotmánybírósághoz normakontrollra.

Miért gondolom azt, hogy az országgyűlés által elfogadott adójogszabály az alkotmányellenes? Az alkotmánybíróság 1991-es döntésében egyértelműen kimondta. hogy visszamenőlegesen nem lehet olyan jogszabályt hozni, amely bárkit negatív értelemben hátrányos helyzetbe tud hozni. Az országgyűlés által elfogadott adótörvénynek van egy olyan pontja, amely arról rendelkezik, hogy 2009. szeptember 1-től a családi pótlék az egy olyan jövedelem lesz, ami beszámít a bértáblába, beszámít az adótáblába.

Az én számomra első az ország és a nemzet, ezért fordultam a köztársasági elnökhöz, hogy alkotmányellenes törvényt ne fogadjon el az ország, tehát ne írjon alá és ezért készültem és készülök a kampány során még ha ez lehetséges, olyan szakmai jellegű sajtótájékoztatók megtartására, amelyek pozitív irányba tudják hát az országnak a lelkét és az MDF-nek a népszerűségét is billenteni.  

A másik sajtótájékoztatót a kizárásról tartotta:

– Ön most párttagnak tekinti magát vagy nem?

– A Magyar Demokrata Fórum elnökségi tagjának tekintem magamat és természetesen a párt tagjának. Sőt, nem csak tagjának, hanem a párt alapító tagjának, hiszen 1988 szeptembere óta vagyok a Magyar Demokrata Fórumnak a tagja. Éjszaka kaptunk egy emailt, vagyis nem is éjszaka, hanem reggelre, hogy az MDF-ben valaki, vagy valakik úgy döntöttek, hogy két képviselőtársammal, Hock Zoltánnal és Katona Kálmánnal törölnek minket, azért, mert nem írtuk alá még egyelőre azt, hogy belépünk a frakcióba.

– Aláírták volna? Folytattak tárgyalásokat?

– Tegnapi napon több, mint három órán keresztül tárgyaltam, például én jó magamm is Herényi Károly frakcióvezetővel. Abban állapodtunk meg, hogy pénteken délelőtt folytatjuk a megbeszéléseket. Én azt képviseltem az elmúlt hetekben, hónapokban, hogy a Magyar Demokrata Fórumnak szakmai kérdésekkel kell foglalkoznia. Ezért tartottam például ma egy olyan sajtótájékoztatót, ami az adótörvényekről szólt, ahol Sólyom Lászlóhoz fordultam, köztársasági elnökhöz, hogy ne írja alá a hétfőn elfogadott egyes adótörvényeket és más szakmai jellegű javaslataim is voltak. Például a www.halalado.hu internetes portálnak az elindítása, hiszen ezb a portál már készen van és más olyan javaslataim is voltak, amik az MDF sikerét és a választópolgároknak azt a megerősítését és megerősödését szolgálhatta volna, ami az MDF-nek és a nemzetnek is érdeke. Ezzel ellentétben ugye az történt, hogy érkezett ez a levél, melyben minket, szerintem alapszabály ellenesen töröltek. Amit én képviseltem az elmúlt hetekben és hónapokban, hogy az európai parlamenti választásokat várjuk meg és utána alakuljon újjá az MDF-nek a képviselő csoportja. Várom azt az országos választmányi ülést, ahol az országos etikai bizottság és az országos választmány meg fogja majd tárgyalni ezt a mi hármunknak az ügyét. Hiszen egy pártból nem lehet csak úgy valakit kizárni vagy törölni, ahogy ezt egyesek gondolják.

– Mit gondol ki vagy kik állhatnak emögött, hogy törölték Önöket?

– Erre nem tudok választ adni, a levelet azt Makay Zsolt és Herényi Károly küldte. ez kiderült az internetet olvasók számára, hiszen az internetes portálokon számos helyen megjelent már ez az elmúlt másfél, két órában ennek a levélnek a tartalma. Én azt gondolom, hogy az országos választmányi ülés, amennyiben lesz ilyen, el fogok én magam is menni, mint ahogy szombaton is elmentem és ott voltam, ott leszek ezen a választmányi ülésen, ahol az a kérdés fog napirendre kerülni, hogy miért nem frakció. Egyébként pedig én abban bízom, hogy az MDF nem személyi kérdésekkel fog foglalkozni az elkövetkezendő napokban, hanem a saját programját fogja hirdetni országszerte. Azt meg nagyon furcsának tartom, hogy a három észak-pesti képviselőt, Hock Zoltánt, Katona Kálmánt és jómagamat, aki a budapesti kopogtatócéduláknak az egyharmadát gyűjtötte össze a párt számára egy választási kampány kellős közepén ilyen tartalmú leveleket küldözgetnek nekünk.

– Beszélt már azóta Herényi Károllyal? Fel fogja hívni? Számon fogja kérni?

– Herényi Károllyal itt a folyosón találkoztam a két sajtótájékoztató között. Köszöntünk egymásnak, sőt kezet is fogtunk, de ennél többet nem beszéltünk.   

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük