A Magyar Turizmus Zrt. 2009-ben kilencedik alkalommal hirdet pályázatot a felsőoktatási intézmények számára a legjobb turisztikai témájú szakdolgozatok díjazására.

A Magyar Turizmus Zrt. 2009-ben kilencedik alkalommal hirdet pályázatot a felsőoktatási intézmények számára a legjobb turisztikai témájú szakdolgozatok díjazására.

A pályázaton az akkreditált hazai felsőoktatási intézmények nappali tagozatos hallgatói, valamint az esti, levelező és posztgraduális képzésben, illetve a távoktatásban részt vevő hallgatók indulhatnak államvizsgán eredményesen megvédett turisztikai témájú szakdolgozatukkal.

 A pályázatra egy-egy egyetem, illetve főiskola (több kar esetén egy-egy kar) legfeljebb öt értekezést nevezhet be, amelyből legfeljebb két pályamű idegen nyelvű is lehet.

Az intézmények az általuk legszínvonalasabbnak ítélt öt szakdolgozatot a Magyar Turizmus Zrt. Piac- és Termékmenedzsment Irodájának (1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113.) juttassák el 2009. szeptember 18-ig elektronikus formában és egy nyomtatott, összefűzött példányban.

Az érvényes pályázat feltétele a Magyar Turizmus Zrt. honlapjáról (http://www.itthon.hu/ /Szakmai oldalak / Felhívások, pályázatok / Szakdolgozat pályázat 2009) letölthető adatlap kitöltése, amely az intézmény ajánlása mellett tartalmazza a szakdolgozat-készítők és konzulenseik elérhetőségét is.

A témaválasztást a Magyar Turizmus Zrt. továbbra sem kívánja keretek közé szorítani, a pályázók szabadon választhatnak a turizmushoz közvetlenül vagy közvetve kapcsolódó témát. Mindazonáltal a Társaság szívesen fogadja a turizmus nemzetgazdasági jelentőségével, a nemzeti, regionális vagy vállalkozói szintű turizmusmarketinggel, a regionális kérdésekkel, egy-egy turisztikai termékkel, a szegmentációval, illetve a nemzeti és hazai turizmus aktuális kérdéseivel foglalkozó diplomamunkákat.

A pályázatra beérkezett szakdolgozatokat a Magyar Turizmus Zrt. által felkért szakmai zsűri bírálja el „Alapos, tudományos igényű munka", valamint „Újszerű témaválasztás" kategóriában.  A pályázat nyertesei értékes díjban és könyvjutalomban részesülnek. A szakdolgozat-készítők felkészítését is díjazzuk, az összességében legszínvonalasabb szakdolgozatokat beküldő felsőoktatási intézmény munkáját oklevéllel ismerjük el. Az elbírálást követően az eredményhirdetésre és a díjkiosztóra 2010 tavaszán kerül sor ünnepélyes keretek között. A pontos időpontról írásban értesítjük az oktatási intézményeket és a pályázókat.

További információ: Kiss Kornélia, irodavezető, Magyar Turizmus Zrt., Piac- és Termékmenedzsment Iroda, telefon: (1)-488-8710, e-mail: kutatas@itthon.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük