AirbusA330AirbusA330

A világ egyik leggyorsabban fejlődő légitársasága még magasabbra tör.

 AirbusA330AirbusA330

A világ egyik leggyorsabban fejlődő légitársasága még magasabbra tör.


A Qatar Airways, Katar nemzeti légitársasága az iparág egyik legnagyobb sikertörténete. – mondta keddi sajtótájékoztatóján Akbar Al Baker a Qatar Airways ügyvezető igazgatója.

Akbar Al BakerAkbar Al BakerRengeteg számszerűséget tartalmazó és szinte minden jelentős tényre, adatra kiterjedő prezentációjából, most a légitársaság történetét és fejlődését mutatnám be.

A díjnyertes Qatar Airways, a világ egyik leggyorsabban fejlődő légitársasága, melynek példátlan, éves átlagban kétszámjegyű növekedését az iparág irigységgel vegyes csodálattal szemléli. 1997-es újraindulása óta a Qatar Airways óriási növekedést ért el úti céljai, flottája, valamint utasai számának tekintetében. A légitársaság dohai központjából az egész világra kiterjedő útvonalhálózatot épített ki európai, közel-keleti, afrikai, dél-ázsiai, észak- és dél-amerikai, valamint ázsiai és csendes-óceáni térségbeli célállomásokkal. Az 1997-ben még csak négy repülőgéppel rendelkező vállalat 2003 végén már 28 repülőgépet üzemeltetett, 2006 októberére pedig 50-re bővítette flottáját.

Boeing777-300ERBoeing777-300ER2005 elején a Qatar Airways 56 városba indított járatokat; ez a szám 2010 novemberére több mint 90-re nőtt, beleértve az első dél-amerikai úticélt is. 2009 márciusában a légitársaság elindította globális hálózatának leghosszabb útvonalú járatát, amely naponta repül Dohából Houstonba, a társaság harmadik egyesült államokbeli célállomására. A repülési idő 17 óra, így ez a világ egyik leghosszabb útvonala, amelyet nem szakítanak meg leszállással.

Jelenleg több mint 90 repülőgépet üzemeltet a légitársaság, 2013-ra pedig 120-ra bővül majd a gépek száma. A Qatar Airways jelenleg 200 új repülőgép-megrendeléssel büszkélkedhet több mint 40 milliárd USD értékben. A gépek szállítására a következő évek folyamán kerül sor. A megrendelések között szerepel 80 db új generációs Airbus A350-es repülőgép, valamint 24 db A320-as Airbus repülőgépcsalád. A 2007. novemberi Dubai Légi kiállításon a légitársaság 60 db Boeing 787-es Dreamliner, valamint 32 db Boeing 777-es repülőgépet rendelt. 2007 novemberében a Qatar Airways látványos vízágyús köszöntéssel fogadta első Boeing repülőgépét – egy megnövelt hatótávolságú Boeing 777-300-ast – a Dohai Nemzetközi Repülőtéren. Minden Airbus és Boeing megrendelés tartalmaz opciókat is.

Növekedési stratégiájával összhangban a légitársaság több mint 1 milliárd USD-t fordít infrastrukturális fejlesztésekre a Dohai Nemzetközi Repülőtéren. A fejlesztés keretében új tranzitterminál épül, kibővítik a Qatar Airways első és üzleti osztályain utazókat fogadó, meglévő Prémium Terminált, és újabb parkolókat építenek a repülőgépek számára.

A vállalat innovatív filozófiájának megfelelően a légitársaság üzemelteti a világ jelenlegi egyetlen, kizárólagosan az üzleti és az első osztályon utazókat kiszolgáló utasterminálját a Dohai Nemzetközi Repülőterén. 2006 novemberében nyitotta meg kapuit a 90 millió dolláros beruházással mindössze kilenc hónap alatt megépült Prémium Terminál. A létesítmény, melyben kizárólag az üzleti és az első osztályon utazók bejelentkeztetése zajlik, gyógyfürdő- és jacuzzi használattal, számos vámmentes üzlettel, üzleti központtal, elegáns éttermekkel és koktélbárral várja vendégeit.

Akbar Al Bakernek, a vállalat 1996-ban kinevezett vezérigazgatójának vitathatatlan érdemei vannak abban, hogy a Qatar Airways mára díjnyertes légi szállítóvá nőtte ki magát, és egyike a világ legjobb légitársaságainak. A vezérigazgató irányítása alatt a légitársaság folyamatosan bővült és a regionális és a globális légiközlekedés vezető szereplőjévé vált, amely magas színvonalú szolgáltatásainak köszönhetően világszerte számos elismerést vívott ki. A 2009 novemberében Londonban megtartott World Travel Award díjkiosztón a Qatar Airways már a második egymást követő évben nyerte el a "Világ legjobbjának" járó díjat az üzleti osztály kategóriában.

A Qatar Airways a Skytrax 2010. évi felmérésében – amelyben több mint 18 millió utas véleményét kérték ki – a világ harmadik legjobb légitársasága minősítést kapta. A légitársaság emellett számos egyéb elismerésben is részesült, többek között a megtisztelő „Világ legjobb üzleti osztálya" címet is elnyerte. Kiváló szolgáltatásaiért a légitársaság megkapta az ötcsillagos Skytrax minősítést, amellyel a független repülésipari ellenőrző hivatal megerősítette, hogy a Qatar Airways biztosítja a világ legjobb utasellátását az üzleti osztályon, emellett az ötödik egymást követő évben nyerte el a Közel-Kelet legjobb légitársasága címet.

A Qatar Airways a világon elsőként teljesítette 100%-os, maximális eredménnyel a Légitársaságok Nemzetközi Szövetségének (IATA) biztonsági auditját 2003-ban, majd megismételte ezt az eredményt 2005-ben, 2007-ben, és 2009-ben is. Az audit célja az egyes légitársaságok által alkalmazott biztonsági eljárások szabványosítása és racionalizálása kódmegosztás céljából. Az audit során felmérték a Qatar Airways légi és földi tevékenységeit, repülőgép-gépészeti és karbantartási tevékenységét, az üzemeltetés biztonságát, a pilótafülkében zajló tevékenységeket, és az irányítási rendszereket.

A légitársaság újraindításakor az Emír fő célja az volt, hogy a Qatar Airways a világ vezető légitársasága legyen. A vállalat részvényeinek 50%-a állami kézben, másik 50%-a magánbefektetőknél van. A légitársaság Airbus és Boeing repülőgépekből álló korszerű flottájának átlagéletkora nem éri el a három évet. A légitársaság az Airbus legnagyobb közel-keleti ügyfele.

A Qatar Airways flottája számos különböző típusú repülőgépből áll: nagy hatótávolságú Boeing 777-es, Airbus A340-es, A330-as, A300-as, A300-600R teherszállító repülőgép, A321-es, A320-as, és A319-es. Az A319-es típusnak van egy céges sugárhajtású verziója is. 2008 nyarától kezdődően a Qatar Airways teljesen vízszintes helyzetbe dönthető, ággyá alakítható üléseket alkalmaz a Boeing 777-es üzleti osztályán, és ezt a kényelmi funkciót az összes újonnan szállított Boeing repülőgépen is bevezeti.

A Qatar Airways Doha – Egyesült Államok és egyes kiválasztott útvonalakon repülő új Boeing 777-es gépein olyan modern, személyre szabott szórakoztatóelektronikai rendszer található (Oryx Entertainment), amely lehetővé teszi, hogy minden utas több mint 900 zenei albumból és filmből válasszon utazása során, és így egy "égi multiplexben" érezhesse magát. A Boeing 777-esen egy olyan legújabb generációs fedélzeti szórakoztatóelektronikai rendszer – a Panasonic eX2 – is helyet kapott, amely több mint 900 különféle szórakozási lehetőséget biztosít, többek között mozifilmeket, játékokat, valamint több órás televíziós, illetve rádióműsorokat. Az új rendszert mostanra a légitársaság összes járatán bevezették.

A Qatar Airways volt az első légitársaság, amely megvásárolta az Airbus A340-600-as repülőgép nagyteljesítményű verzióját. A gép 14 órát képes tankolás nélkül megtenni utasokkal és rakománnyal teli állapotban. A repülőgépet hosszú távú útvonalakon üzemeltetik, többek között a Doha – London Heathrow útvonalon.

A Qatar Airways az elsők között állítja üzembe a kétszintes Airbus A380-800-as "szuper jumbo" gépeket, a világ legnagyobb repülőit, amelyek 555 utas befogadására lesznek alkalmasak és a kényelem új dimenzióját jelentik. A Qatar Airways öt A380-as gépet rendelt, amelyeket 2012-től helyeznek üzembe. Az A380-as az eddigi legkorszerűbb repülőgép, amelynek tervezése a jelentősebb légitársaságokkal, repülőterekkel és nemzetközi repülésügyi hatóságokkal szoros együttműködésben történt.

A 2003-2004-es üzleti évben a Qatar Airways 3,3 millió utast szállított, 35 %-kal többet, mint az azt megelőző 12 hónapos időszakban. A 2004-2005-ös üzleti évben a szállított utasok száma meredek emelkedéssel 4,6 millióra nőtt, a 2005-2006-os üzleti évben pedig elérte a 6 milliót. A 2006-2007-es üzleti évben az utasok száma 8 millióra emelkedett, a 2007-2008-as üzleti évben pedig elérte a 10 milliót. A 2008-2009-es üzleti évben a légitársaság már több mint 12 millió utassal büszkélkedhetett. A márciusban zárult 2009-2010-es üzleti évben a Qatar Airways utasainak száma meghaladta a 14 milliót. A légitársaság az elkövetkező évek során teherszállító flottát kíván létrehozni egy nemzetközi légi teherszállító hálózat működtetéséhez. A Qatar Airways jelenleg öt teherszállító repülőgépet üzemeltet, ebből három Airbus A300-600-as. A 42 tonna kapacitású gépek Dohából indulnak a világ bármely célállomására. A Qatar Airways 2010 nyarán állította munkába az első Boeing 777-es teherszállító gépét; jelenleg két ilyen gép található a flottájában. A Boeing 777-es teherszállító maximális kapacitása 102 tonna.

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük